PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN BİLGİLER

28 Mayıs 2008 Çarşamba
HAYAT KAYNAĞIMIZ SU
prof dr ibrahim saraçoğlu hayatımızın vazgeçilmez kaynağının su olduğunu belirtti oksijen almak için ,organlarımızın çalışması için ,cildimizin güzelliği için,sağlıklı olmamız için günde en az 1,5 -2 litre; yaz aylarında daha fazla su içmemizi önerdi.Böbreklerimizin verimli çalışması için bol miktarda su içilmesini idrarın rengi sarıdan beyaza dönene kadar içilmeye devam edilmesi gerektiğini belirtti
SİNÜZİT İÇİN KIR PAPATYASI KÜRÜ:
Kır papatyası küçük yapraklı ortası sarı ve kokusu çok güzeldir. Gölgede kurutulmalıdır. yarım litre su
4-5 yemek kaşığı kuru papatya
kayanamış olan suyun içine papatyaları atın ve biraz kaynaktıktan sonra indirin. Başınızı bu suyun buharına tutun ve havlu ile başınızın etrafını kapatın. Bu buharı
10 dakika kadar burnunuzdan ve ağızdan içinize çekin ,gün içinde bu işlemi suyu tekrar ısıtarak 3-4 kez tekrarlayın . Ve haftada 2-3 kez taze olarak hazırlayıp aynı işlemi tekrarlayın. bu işlem sinüslerin boşalmasını sağlayacaktır. Sinüsler boşalmaya başlar başlamaz bu işlemi yapmayı bırakmayın ve birkaç hafta devam edin.
sinüler tamamen boşalmadan bu işlemi bırakırsanız aynı sorunlar tetrar tekrar yineler ve tamamen geçmez.
Adet dönemlerini depresif geçirenler için , papatya çayı çok rahatlatıcıdır. Ayrıca saçınızın rengini doğal olarak açmak içinde kullanabilirsiniz.
DERİ KAŞINTILARI İÇİN:
YULAF SAMANI :Yeşilken toplanmalı ve gölgede kurutulmalı.
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yeşil yulaf
kaynamakta olan suyun içine yulafı at ve 5 dakika kaynatın ocaktan indir ve ılındıktan sonra vücudunuzun kaşınan yerlerine sürün.
ROMATİZMA VE SİROZ İÇİN:
Kerevizleri temizleyin ve doğradıktan sonra yarım litre suya atın ve 5-6 dakika kaynatın.Bu suyu ikiye ayırın ve günde iksefer suyu için. 15 gün aravermeden bu kürü tekrar edin 2-3 gün ara verdikten sonra yine 15 günlük bir kür daha uygulayın.
DİKKAT: BU KÜRÜ YÜKSEK TANSİYONU OLANLAR UYGULAMASIN. ÇÜNKÜ KERVİZ TANSİYONU YÜKSELTEN BİR BİTKİDİR
PANİK ATAK VE DEPRESYON İÇİN :
sabahları:
maydonoz- ıspanak
akşamları:
tere ıspanak
MAYDONOZ VE ISPANAK:2,5 bardak kaynayan suyun içine 6-7 yaprak ıspanak ve 10-12 tane saplı maydonoz atın ve kaynatarak bu suyu 15 günlük kür olarak hergün taze hazırlayıp için. 3 gün araverip yine aynı işlemleri yaparak 15 günlük kür uygulayın.
TERE VE ISPANAK: Bunuda her akşam güneş batmasına yakın yapın.8-9 adet saplı tereyi 6-7 adet ıspanağı yukarıdaki ölçülerde kaynatın ve 15 günlük kürler halinde 2 sefer yapın .
bu kürler herseferinde taze olarak hazırlanıp içilecek
ADET DÖNEMLERDEKİ SIKINTILAR İÇİN:
KİRAZ SAPI:
Gölgede kurutulmuş olmalı. Kiraz saplarının rengi koyu kahverengi olmuşsa ve incelmişse bunların etkisi kalmamış demektir ; kesinlikle faydası olmaz.
25 -30 adet kiraz sapını 1 bardak suda 5 dakika kaynatın ve suyunu için
KİRAZIN FAYDALARI
*Kanı temizler böbrek yetmezliği için çok faydalı bir
*Günde 1 avuç yenildiğinde zayıflamaya yardımcıdır
*Baş ağrısına karşı etkilidir
İbrahim Saraçoğlu Bayanlarda Aşırı Tüylenme Sorununa Nane Kürü
kaynak:sedasayan
Devamını oku »

PROF DR AHMET MARANKİ

22 Mayıs 2008 Perşembe
Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Anlattı.
Kozmik yaşamın insanlar üzerindeki enerjisi ve renklerin insan sağlığına etkileri konularında ilginç açıklamalar yapan Maranki, renklerin insanların yaşamında önemli bir yeri olduğunu, dünyadaki 124 bin hayvanın ve bitkinin hepsinin rengarenk olmasının tesadüf olamayacağını söyledi. Maranki, renklerden İstifade edin çağrısı yaparak, "Biz yaratıcının boyasıyla boyanıyoruz.
Mor, lacivert, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı. Bu renklerden istifade edin. Renklerin hepsinin tedavi edici özelliği vardır. Bütün noktalar bedenimizde var.
8 ayrı noktada renkler var.Bu Tesadüf değildir. Hepsi canlı, hepsi enerji saçıyor" dedi.Düşüncelerimize göre etrafımızdaki enerjinin şekil değiştirmekte olduğunu ifade eden Maranki, "Kötü bakarsanız enerji alanınız kötü olur. Bunları iyi düşünün, etrafımızdaki canlılar tüm yaptıklarımızı kontrol merkezine iletiyor. Bir insana 'gözün kör' olsun dediğinizde bu canlılar o insanın gözünü kör etmeye gider. O insan bunu hak etmiyorsa geri döner sizin gözünüzü kör edebilir" diye konuştu.
*Günlük tükettiğimiz gıdalar konusunda dikkatli olunması ve her türlü meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Maranki;"Sağlığımız için gıdaları zamanında yemeliyiz.
*Mesela kış aylarında domates kesinlikle yenmemeliyiz. Yüce yaratan onu yaz aylarında yenilmesi için yaratmış. Bu aylarda yenilen domatesin çekirdeği kan hücrelerine olumsuz etki yapabilir.
*Buna karşı yazın da kış aylarında yenilen meyveler yenilmemeli.
*Patates cipsi ise yenilmemeli. Bunun yerine fırında patates yenilebilir. Çünkü cipsin tüm enerjisi kızgın yağda gidiyor. Bu tür besinlerle beslenen çocukları görüyoruz. Aklı basmayan, öğrenemeyen kişiler oluyor."
*Sağlıklı yaşamanın sırrını çözmek istiyorsanız;
kırmızı et ve tavuk etinden uzak durarak bol sebze ve meyve tüketmenizi öneririm.
*Protein ihtiyacınızı,balık etinden ve baklagillerden fazlasıyla sağlayabilirsiniz.
*Hayvansal gıdalardan uzak durmanızı istememizin sebebi Türkiye'de hayvan sağlığının olmamasıdır.
*Siyah çay yerine yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getiriniz.
*Şeker yerine tatlandırıcı olarak bal yada pekmez kullanınız.
*Mümkün mertebe yemeklerinizi az tuz atınız.
*Sofranızdan
;maydanoz,dereotu,kırmızı turp,beyaz lahana,brokoliyi eksik etmeyiniz.
*Bu bitkilerin sadece koruyucu görev yaptığını ve hastalık tedavisinde kullanılabilmesi için bu dozda tüketilmesinin yeterli olmayacağını unutmayınız.
kaynak:deryabaykal
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN TAVSİYELER

21 Mayıs 2008 Çarşamba
Prof Dr ibrahim saraçoğlu meyvelerin faydalarını açıkladıİki çeşit erik vardır bunlar birbirlerine çok benzerler ayırt etmek için
CAN ERİĞİ:Can eriği tatlıdır.Uzun süre yeşilliğini muhafaza eder;Ağacında bekletilirse sararır.
*Alzhimer için Can eriği yada taze sıkılmış havuç suyu(eğer şeker hastası değilse)alzhimere karşı güçlü bir önleyicidir.
*Can eriği zihin açar çocukların mutlaka tüketmesi gerekir.
*Beyin için müthiş bir dopingtir.
*Vücuttan su atıcı özelliği olduğu için iyi bir zayıflatıcıdır.
PAPAZ ERİĞİ: Hafif ekşidir ,kırmızı çizgileri olabilir.
TAZE BEYAZ ÜZÜM:Bütün meyve ve sebzelerin içinde en güçlü antioksidan olanıdır. Kronik yorgunluğa ve strese iyi gelir. Öğlen bir avuç taze beyaz üzüm ve öğleden sonra 1 avuç tüketilmesini öneren saraçoğlu 20 dakika içinde yorgunluğunuzu atacağınızı ve kendinizi daha zinde hissedeceğinizi söylüyor.By Pass Ameliyatı Olanlariçin ve Ritim Bozukluğu Olanlar İçin Kür:Eğer şeker hastası değilseniz,öğleden önce ve öğleden sonra 1 avuç taze beyaz üzüm tüketin aşırıya kaçmayın .
DİKKAT EDİLMESİGEREKEN Vücutlarının herhangi bir yerinde kapanmayan yarası olanları ,sivilceleri ve akneleri olanları ,sedef hastalarını taze beyaz üzümden,cevizden greyfurttan ve narenciyeden uzak durmaları konusunda uyarıyor.ŞEFTALİ:Vitamin ve mineral deposudur;Olgunlaşmamış şeftali büyüklerde ve özellikle bebeklerde kabızlığa sebep olur.DUT: Doğal olarak yetişmiş olmalı;Enfeksiyona ve bakterilere karşı çok güçlü bir önleyicidir.KALP DAMARLARI İÇTEN YAĞ BAĞLAMIŞ OLANLAR İÇİN ARMUT KÜRÜ:Yeşil olgun ve tatlı orta boy bir armut,3 bardak klorsuz kaynamakta olan suyun içine kabuklarını soymadan armudu 4 parçaya bölün ve çekirdeklerini çıkarın, ve suya atın . Armutları suya atınca kaynama bir müddet durur. Tekrar kaynayınca içine 2-3 damla limon suyu damlatın ve 3 dakika kaynatın ve suyunu için 1 ay boyunca hergün bu kürü taze olarak hazırlayıp için
DOMATES:Doğal tohumdan üretilmiş olmalı.Kalbin dıştan yağ bağlamasını önler;İyi huylu prostat büyümesine karşı güne bir bardak taze sıkılmış domates suyu çok faydalıdır. Ayrıca göz sağlığı içinde Havuçtan daha faydalıdır.

kaynak: www.guzellikvesaglik.blogspot.com
Devamını oku »

KANSIZLIK'TAN KURTULMAK İÇİN

20 Mayıs 2008 Salı
PROF DR İBRAHİM SARÇOĞLU KANSIZLIK İÇİN KEREVİZ VE ISPANAK ÖNERİYOR
Demire Bağlı Anemi (Kansızlık) için Kereviz-Ispanak kürü
Kür: Kansızlık şikayetine karşı (demire bağlı anemi)
Kullanılacak olan
250 gram taze ıspanak ve 200 gram kabuğu soyulmuş kerevizdir. Kaynamakta olan bir litre suyun içerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve hafif ateşte 10 dakika haşlayınız. On dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak 5 dakika daha haşlamaya devam ediniz. Daha sonra soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz ve buzdolabında koruma altına alınız.
*Sabah aç karına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı içilir.
*Akşam aç karına veya akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı içilir.
*15 gün müddetle sabah ve akşam içimleriyle gün atlamadan devam edilir.
*15 gün sonra 10 gün ara verilir.
*On gün aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak üzre 15 gün kereviz-ıspanak kürüne devam edilir. Toplam 30 günlük uygulama ile kür tamamlanmış olur.
kaynak:saraçoğlu
200 gram kerevizin yumrularının yerine kerevizin sadece taze ve yeşil olan yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz. Üç adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 gram) kereviz yeterli olabilecektir. Bu taktirde haşlama süresi üç dakikadır. Üç dakika tamamlandıktan sonra 200 gram ıspanak ilave edilerek beş dakika daha haşlamaya devam edilir. Ilıdıktan sonra süzülür ve temiz bir şişeye doldurulur. Tüketim şekli yukarıda belirtildiği gibidir.
Avokado
Haftada 2 Tane yenilecek avokado, anemiye karşı iyi bir önleyicidir. Avokado anemiye karşı önleyici ve koruyucudur. Destekleyici tedavi için ise, yukarıda bahsettiğim kereviz-ıspanak kürüdür.
kaynak:sedasayan
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU ADET SANCISI

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN ADET SANCISINI AZALTAN KÜR
Adet döneminde ne yazıkkibazı bayanlar çok ağrı çekerler;ve her ay devam eder.Prof Dr İbrahim Saraçoğlu bayanları arılardan kurtarmak için kür hazırlamış.Bu kürde kullanılacak bitki "civanperçemi"dir.
Kür: Bayanların sancılı geçen adet dönemlerine karşı
Regl döneminin başlamasına
üç gün kala uygulamaya başlanır ve bitimine kadar devam edilir.
*Bir tutam civanperçemi (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atılır. Ağzı kapalı olarak hafif (kısık) ateşte 3 dakika demlenir. Soğuduktan sonra süzülür. Regl döneminin başlamasına üç gün kala hergün sabah ve akşam bir su bardağı içilir. Hergün taze olarak hazırlanır. Reglinin bitimine kadar devam edilir. Bu kür her regl döneminde beş-altı ay uygulanır. *Adet sancıları çok şiddetli ise, bu taktirde adet başlamadan bir hafta önce kür uygulamaya başlanır.

kaynak:saraçoğlu
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU SİĞİL

14 Mayıs 2008 Çarşamba
PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAM SİĞİLDEN KURTULMANIN YOLLARI
SİĞİLLERDEN KURTULMAK İÇİN
*Süpleğen bitkisinin sütünü siğilin üzerine sürün ama kesinlikle ağzınıza değirmeyin çünkü çok zehirli bir bitkidir
*İncir yaprağının sütüde siğil için çok iyidir
*Su kenarındaki söğüt ağaçının yaprakları siğilde kesin çözüm
TÜYLENMEDEN KURTULMAK İÇİN Bazı bayanlar estesteron hormonunu fazla salğılarlar bundan dolayıda vücutlarında tüylenme çok olur.Bu tüylerden kurtulmak için taze nane yi sabah öğlen akşam yemeklerden 1 saat önce 1 çorba kaşığı yemeliler
EGZAMA İÇİN 1Avuç Beyaz dutu suda kaynatın ve tencerenin ağzını kapatıp elinizin dayanacağı kadar soğutun ve elinizi içinde bekletin
KAYNAK: http://www.guzellikvesaglik.blogspot.com/
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİMSARAÇOĞLU'NDAN BROKOLİ KÜRÜ

BROKOLİ : İçeriğinde bulunan bol c vitamini ile en çok bilinen kanser savşçısıdır. Herkesin mutfağında mutlaka bulunması gereken brokoli ayrıca idrar yolları enfeksiyonları için de birebir. Erkeklerde görülen rpostat kanserine en doğal çare.
BROKOLİ KÜRÜ : Bitkinin hem odunsu saplarını hem de çiçekli bölümlerini kullanabilirsiniz. En az 250 gr, en fazla 500 gr brokoli 1 litre suyla agzı kapalı bir kapta 5 dakika kaynatılır. Süzülüp bir başka kaba alınan brokoli suyunun yarısı sabahları aç karnına diger yarısı da aksamları yine aç karnına içilmelidir (ılık veya soguk). Hazırlanan 1 lt su aynı gün tüketlimeli ve ertesi gün için yenisi hazırlanmalıdır.Brokoli suyu içildikten sonraki 20 dakika boyunca su hariç hiç bir sey yenilip içilmemelidir. Aynı zamanda ögle yemeklerinde de haşlanmış brokoli yenmesinin bir çok avantajları vardır. Bu uygulama 1 hafta boyunca her gün yapılmıs olacaktır. Her 7 günden (1 Hafta) sonra 3 günlük bir ara verilmelidir. Bu işleme 21 gün (3 hafta) devam edilmelidir (3 'er günlük aralar hariç)
NOT: 1 lt su için 250 gr'dan fazla kullanılan brokolinin etkisi artar fakat 500 gr'dan fazlası da gerekmez.1-2 yıllık prostat hastaları için 21 günlük brokoli kürü yeterlidir. 21 günlük brokoli kürünü tamamlayan hastalar belki 5-6 ay sonra tekrar bir rahatsızlık hissedebilirler. Böyle bir durumda sadece 10 günlük bir brokoli kürü yeterli olacaktır.Uzun bir süreden beri prostat rahatsızlıgı olan hastalar (4 yıldan fazla) için 21 günlük brokoli kürü rahatsızlıklarını geçici bir süre gidermek için yardımcı olacaktır. Bu durumdaki hastalar 45 gün brokoli kürü uygulamalıdırlar.(Yine aynı şekilde her 7 günden sonra 3 gün ara vererek)
BROKOLİ KÜRÜNÜN FAYDALARI
Sertleşme problemlerinin düzelmesi
İdrar yapma zorluklarında düzelme
Meni miktarının artması
Kısırlığın giderilmesi
Yaşam kalitesinin normallestirilmesi
Urogenital sistemden (Böbrek, prostat, mesane vs.)
patojen mikropların temizlenmesi
PSA 'nın düşürülmesine
katkıGenito-Urinary sistemdeki spazm ve kramplar için fayda
Kolesterol seviyesinin düşürülmesi
Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi
Kan basıncının ayarlanması
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
kaynak:
Devamını oku »

DR GÜRKAN KUBİLAY'DAN 3 GÜNLÜK DİYET

13 Mayıs 2008 Salı
Bayanlar sizlere özel Dr Gürkan Kubilaydan 3 günlük diyet
1.GÜN
SABAH:1Bardak papatya çayı.örgü peynir 1tane salam 1dilim buğday ekmeği
ARA:10:30 gibi 3 ,4 dilim ananas
ÖĞLEN:4 tane köfte havuç turp ve maydanozdan oluşam salata yağsız
ARA:1 tane poğaça
AKŞAM:Bulgur pilavı taze fasülya ve çaçık hepsinden birer tabak
2.GÜN
SABAH:1 bardak portakal suyu,1tane haşlanmış yumurta,1dilim buğday ekmeği domates salatalık
ARA:3,4 tane ceviz içi
ÖĞLEN:Domates çorbası 1dilim buğday ekmeği
ARA: 1tane ayva veya yarım tabak sütaç
AKŞAM:Levrek buğulama ve çoban salatası
3.GÜN
SABAH:1Bardak mısır yulaf gevreği süt,yeşil zeytin
ARA:Bir avuç fıstık
ÖĞLEN:İstediğinizi yiyebilirsiniz
AKŞAM:Domatesli makarna
ARA:1Bardak yoğurt yada yeşil elma
KAYNAK:show tv
Devamını oku »

PROF DR OSMAN MÜFTÜOĞLUNDAN KANSERDEN KORUYAN YİYECEKLER

11 Mayıs 2008 Pazar
Prof Dr Osman Müftüoğlun'dan Kanser savaşçısı 10 besin
BROKOLİ: Kansere karşı koruyucu olduğu belirlenen sulforaphane, beta-karoten ve indole-carbinol ile etkin bir koruma sağlıyor.
DOMATES: İçerdiği ‘‘likopen’’ maddesinin prostat kanserini önleyebildiği, meme ve rahim ağzı kanserleri için koruyucu olduğu belirtiliyor.
ISPANAK: İhtiva ettiği ‘‘gluthation’’ çok güçlü bir antioksidandır.
PORTAKAL: Bir C vitamini ve bioflavinoid deposudur.
SARIMSAK: Aktif ‘‘allicin’’ maddesi ile bağışıklığı güçlendiriyor.
ELMA: Pektin isimli eriyebilir lif ve Elagic Acid en etken maddeler. Kırmızı elmada likopendevar.
SOYA: Soyadaki ‘‘genistein’’ etkili bir kanser koruyucudur.
HAVUÇ: Bol miktarda beta-karoten ve lif ihtiva eder.
ACI-KIRMIZI BİBER: Çok faydalı bir madde‘‘capsaicinden’’ zengindir.
YEŞİL ÇAY: Koruyucu ve yararlı bir ‘‘bioflavinoid’’ ihtiva ediyor.
Genç bir cilt için ipuçları
Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız kahvaltınızda 2-3 adet yumurta beyazını deneyin. 2-3 adet haşlanmış yumurtadan hazırlayacağınız yumurta beyazını sadece karabiber ekleyerek ve tuz kullanmadan tüketin. Bu amaçla bazen 3 yumurtanın beyazı ve sadece sebze (domates, yeşil biber, taze mantar) kullanılarak hazırlanmış omleti de deneyebilirsiniz. Bu kahvaltı sizin için yeterince doyurucu değilse, 1 dilim kavun, 5-6 adet çilek veya 8-10 adet kiraz, 1 adet şeftali, 1 adet kivi diğer seçenekleriniz olabilir.

Devamını oku »

HERBALİST PERVİN BULGAK'TAN ÖNERİLER

9 Mayıs 2008 Cuma
YUMURTA AKI VE ŞEKER MUCİZESİ
Bu İksiri yaptığınızda yüzünüze inanamayacaksınız
*Bir yumurtanın akı ile üç çorba kaşığı şekeri iyice çırpın ve önceden temizlediğiniz yüzünüze karışımı sürün dairesel hareketlerle ovun yumurta sertleşmeye başlayınca ağda yapar gibi elinizi yüzünüze bastırın ve çekin özellikle burnunuzda siyah noktaların kaybolduğunu göreceksiniz
Yüzünüz daha beyaz ve daha yumuşak olacaktır İki haftada bir tekrarlaya bilirsiniz
GECE KREMİ
*1 ampul c vitamini
*1 ampul e vitamini
*1 yemek kaşığı bal mumu
*2 yemek kaşığı lanolin
*2 tatlı kaşığı yasemin yağı
karıştırıp cam kavanozda serin bir yerde 15 20 gün saklanabilir. Her akşam yüze uygulanır göz ve dudak çevresi hariç.Cilt yağlıysa yarım saat tut ve sil. değilse sürüp yatılabilinir.
SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN
*1 Rendelenmiş soğan
*2 Tatlı kaşığı hint yağı
*2 Tatlı kaşığı çörek otu yağı
*1 Çay kaşığı çam terebentin
Haftada 1 gün saç diplerine sürüp,streç filmle sarıp yarım saat kadar bekleyin.Yıkarken arıtıp soğuğa yakın ılık suyla yıkayın.
SİVİLCELER İÇİN MASKE
-Bir çay kaşığı beyaz kil
-Bir çay kaşığı limon suyu
-Bir adet aspirin
Yaplışı:Aspirini toz haline getirin ve diğer malzemeleri katın.Cildinizdeki sivilcelere 4 gün boyunca sürün.Sivilcelerin geçtiğini göreceksiniz
ÇATLAKLAR İÇİN KREM
1 Çay bardağı. Portakal yağı
1 Çay bardağı. Kekik yağı
1 Tam tatlı kaşığı. yasemin yağı
Yarım çay bardağı badem yağı
Çeyrek Limon suyu
Bütün malzemeleri karıştırıp çatlayan bölgelere masaj yaparak sürün
SİYAH NOKTALAR İÇİN MASKE
*1 Tatlı kaşığı badem yağı
*1 Tatlı kaşığı limon suyu
* 1,5 Tatlı kaşığı kil
* 1 Tatlı kaşığı bal
Bu malzemeleri karıştırıp dudak ve göz çevresi hariç yüze sürünüz.45 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz
TÜM CİLT TİPLERİNE UYGUN PEELİNG
3 kahve kaşığı kayısı yağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı yoğurt ,
varisi olanlar için 1-2 damla badem yağı
Malzemeler karıştırılıp tüm vücuda peeling yapılır.Yumuşak bir peelindir.Yapıldıktan sonra güneşe çıkmayınız.
Günde bir kez kullanın. yıkamanıza gerek yok ama Hamileler 1 saat sonra yıkasın

kaynak:pervin bulgak
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİMSARAÇOĞLUN'DAN TAVSİYELER

8 Mayıs 2008 Perşembe
HORLAMAMAK İÇİN:Lahananın içinde bir çok vitamin var ençokda U vitamini bulunuyor . Ama lahananın kültür lahanası olmaması gerekiyor. Horlamya karşıda son derece etkili olan lahan ayrıca mide ve bağırsak kanserine karşıda koruyucudur..
GUATR ve HEMOROİD İÇİN: Öncelikle doktora gidilmeli daha sonra bitkilerden yararlanılmalı diyen dr ibrahim saraçoğlu guatr için yine dereotu kürünü uygulamanızı tavsiye ediyor.Günde üç öğün yemeklerden 15 dakika önce sabah ,öğlen ve akşam bir yemek kaşığı dolusu dereotu yemenizi öneriyor. Bu kürü 3 ay uygulamanız gerektiğini vurguluyor.Bunu mutlaka kür olarak uygulamanızı öneriyor.Çünkü yemeklerde ve salatarada yenildiği zaman etkisinin azaldığını belirtiyor
REFLÜ VE MİDE YANMASI İÇİN:Mide yanması başladığında 2yudum soğuk süt için ve her seferinde tekrarlayın ,Midenizdeki yanmanın geçtiğini göreceksiniz ama bu kesinlikle tedavi amaclı değildir yanmalarınız sürekli devam ettiği taktirde hekime başvurmalısınız .
TER KOKUSUNU ÖNLEMEK İÇİN: Melisa yani oğulotu banyo suyunuzun içine atın ve biraz bekletin daha sonra yıkanın.Ayrıca çayınıda içebilirsiniz
KAYNAK:saracoglu
Devamını oku »

PROF DR ADNANA İBRAHİM SARAÇOĞLUN'DAN KABIZLIKTAN KURTULMAK İÇİN ÖNERİLER

Kabızlıktan şikayet ediyor ve birtürlü çaresini bulamıyorsanız;birde Prof Dr İbrahim Saraçoğlunun önerisini deneyin
PORTAKAL YAPRAĞI KÜRÜ:8-9 adet taze portakal yaprağı1,5 su bardağı suPortakal yapraklarını suyun içinde 8-9 dakika kaynatın ve ılnınca için . Bu kür sizin bu sorununuzu kökten çözecektir.kurutulmuş portakal yaprağı işe yaramaz, mutlaka taze olması lazım. Ayrıca portakal yaprağı kürü alışkanlık yapmaz ve içmeyi bıraktıktan sonra aynı sorunları tekrar yaşamaya başlamazsınız. Taze yaprakları buzdolabında 20-25gün kadar taze ve bozulmadan saklayabilirsiniz
kaynak:netten
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLUN'DAN DOMATESİN FAYDALARI

7 Mayıs 2008 Çarşamba
Prof.Dr İbrahim Saraçoğlu Domatesin bulunmaz bir sağlık kaynağı olduğunu açıkladı.Ama mevsiminde yenilmesine dikkat edilmelidir yoksa hiç bir fayda sağlamaz dedi.
*Cildi koruyor, yaşlanmayı geciktiriyor

*Kolesterolü düşürüyor
*Kanama eğilimini azaltıyor damar duvarını genişletiyor
*Katarakt oluşumunu geciktiriyor
*Yaşlılığa bağlı görme sorunlarını önlüyor
*Romatizmal sorunları azaltıyor
*Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
*A,C ve E vitamin gibi antioksidan içeriğiyle kansere yakalanma riskini azaltıyor
*Kalp hastalıklarına yakalanma, felç geçirme tehlikesini önlüyor.
Domatesin içindeki Vitaminler
-C vitamini, A vitimini, potasyum ve folik asidin bulunduğu birçok faydalı madde içeriyor.
-C vitamini vücutta antioksidan görevi görüyor.
-A vitamini bağışıklık sistemi, cilt dokularının canlılığı ve göz fonksiyonları için gerekli.
-Folik asit kan yapımında, sinir sistemi işlevlerinde ve pek çok metabolik süreçte önemli destekler sağlıyor
-Potasyum, normal bir gelişim ve sağlık için gerekli bir diğer madde.
-Ayrıca kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
Kaynak:seda sayan
Devamını oku »

PERVİN BULGAK'DAN ZAYIFLAMA ÇAYI

6 Mayıs 2008 Salı
Hanımlar fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki çayı deneyin vücudunuzdaki incelmeyi fark edeceksiniz
ZAYIFLATICI ÇAY
1/4 Çay bardağı yeşil çay
1/4 Çay bardağı biberiye
2 Yemek kaşığı maydanoz tohumu
3 Yemek kaşığı dağ kekik
KARIŞTILIR 3 SU BARDAĞI SUYLA 15 DK DEMLEYİP İÇİLİR.
kaynak<:netten
Devamını oku »

PERVİN BULGAK'TAN ÇATLAK VE SELİLÜT GİDERİCİ YAĞ

Hamilelik çok güzel bir okadar da zor bir dönemindir.Bebek anne karnında büyüdükce,kalça, karın en fazla yük gelen yerlerde cilt esnekliği ve elastikiyeti azalır. Bunun sonucunda ciltte çatlamalar olabilir. Çatlak oluşumu, bayanların korkulu rüyalarının başında gelir.Çatlak oluşumunu engellemek için pervin bulgak'ın çatlaklar ve sellilüt yağı hamilelik dönemindede rahatlıkla kullanabilirler.
ÇATLAK VE SELİLÜT YAĞI
*4 yemek kaşığı aloevera
*1 yemek kaşığı kakao yağı
*2 tatlı kaşığı zeytinyağı(hakiki)
*2 yemek kaşığı badem yağı hepsini karıştırın ve çatlayan bölgelerinize düzenli kullanın.
kaynak:kadinolmak
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLUN'DAN MİĞRENDEN KURTULMANIN YOLLARI

BİBERİYE VE BEYAZ ÜZÜM MUCİZESİ
Profosör.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun açıklamaları
*En güçlü antioksidanlardan bir tanesi taze beyaz üzümdür.
*Biberiyede çok güçlü bir antioksidandır.
*Migrene karşı,çocuklarınıza biberiye ve beyaz üzümün suyu gargarasını yaptırırsanız bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı mükemmel bir önleyicidir.
*Akşam yatarken yapılan gargara(çocuklar için özellikle) birde sabahları okula gönderirken tekraralanan gargaranın faydalarını göreceksiniz. Çocuklarınız faranjite ve bademcik enfeksiyonlarına direnç kazanmış olacaklar.
*Sedef hastaları bir çoğu aşırı kaşıntıdan şikayet eder,buna siyah kuru üzüm(iri çekirdekli) eğer şeker hastası değilseniz,üzümün çeçirdeğiyle yiyin,şeker hastasıysanız siyah üzümün çekirdeğini havanda
ezeceksiniz ve de bunu yiyeceksiniz bütün kaşıntınızı alacaktır.
Kaynak:seda sayan
Devamını oku »

PROF.DR ERKAN TOPUZ'DAN PAPATYANIN FAYDALARI

4 Mayıs 2008 Pazar
Kırların kibirsiz çiceği papatyanın faydaları saymakla bitmiyor Prof.Dr Erkan Topuz papatyanın birçok hastalığa şifa olduğunu açıkladı
*Özellikle Kolon kanserine,ağız yaralarına karşı Papatya,zencefil,ve limon kabuğundan yapılan çayı günde 3kupa içerseniz faydasını göreceksiniz
1-Ülser, gastrit durumunda: Papatya kantaronla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilirse faydalı olacaktır.
2-Baş ağrısı durumunda: Papatya kaynatılıp suyuyla baş yıkanırsa ya da papatya kataron, lavanta ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse baş ağrısını geçirir.
3-Papatya rezene ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse hazmı kolaylaştırıcı etki yapar.
4-Papatya kantaronla kaynatılıp içilmeye devam edilirse kalın bağırsak iltihabı için faydalıdır.
5-Saçları besler ve kuvvetlendirir.Papatyayı (maydonozla daha iyi olur) kaynatıp o suyla baş yıkanırsa saçları besler.
6-Gaz şişkinlikleri için: Papatya kaynatılıp içilirse gaz söktürücüdür.
7-Karın ağrısında papatya, nane, rezene, ıhlamur beraber kaynatılıp içilirse faydalı olur.
8-Papatya kaynatılıp balla tatlandırılırsa ve içilmeye devam edilirse vücuda kuvvet verir.
9-Adet söktürür:Papatya biberiye ile beraber kaynatılıp içilse adet söktürür.
10-Papatya kaynatılıp gargara yapılırsa ve içilirse bademcik ve diş iltihabını önleyici etkisi vardır.
11- Papatya nane ile beraber zeytinyağına konur güneşte 1 ay bekletilir bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır.Papatya, kekik, nane, ıhlamurla beraber kaynatılıp içilmeye de devam edilirse romatizma için faydalıdır.
12-Az işiten kulağı açar:Papatya zeytinyağına konulup 1 ay güneşte bekletilir, temizliğe dikkat ederek iltihaplı ve sonradan olma kulak sağırlığına damlatılırsa çok faydalıdır.
13-Tıkanık damarları açar:Papatya kaynatılıp içilmeye devam edilir.
14- Uykusuzluk:Papatya oğul otuyla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
15-Göz iltihabı:Kaynatılıp pansuman yapılır.
kaynak:netten alıntı
Devamını oku »

DR MURAT TOPOĞLU DİYETLERİ

Yaz geliyor hanımlar fazla kilolardan kurtulun.Murat Topoğlunun diyetlerini uygulayarak zayıflayın
DR MURAT TOPOĞLU DİYETLERİ
Birinci Diyet:
PAZARTESİSabah:Meyve salatası,(1 tabak)Öğlen:Rokalı,ıspanaklı salata,(1 tabak)

Akşam :Haşlanmış sebze (yanında pilav veya erişte olmadan) kan temizleyen sarımsağıda ekleyebilirsiniz
SALISabah:Karışık meyve salayası
Öğlen:Biber domates salata
Akşam :Sebze çorbası 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
ÇARŞAMBASabah:1/4 kavun yiyin.
Öğlen:Mantar kavurma (az yağlı) veya soğanlı fırında patkıcan
Akşam :Çok az zeytinyağında kavrulmuş kırmızı biber,domates.
Elma ve portakallı meyve salatası yiyin
Öğlen:Mercimek çorbası için 1 kase
Akşam :Taze 100 gr. balık veya karnıbahar veya kahverengi pirinçten yapılmış pilav
CUMASabah:1 adet greyfurt
Öğlen:Mısır gevreği
Akşam :Domates,mantar,soğan,nane kavurma
CUMARTESİSabah:Haşlanmış elma,kayısı ve tarçınlı kuru erik
Öğlen:Tavuk,sebze,sarımsak,zencefil ve taze soğanı 1 saat haşlayıp süzün.Erişte ve kişniş otu ile yiyebilirsiniz
Akşam :2 adet patates haşlama veya 1 tabak bezelye
PAZARSerbest.(Abartmadan)
İKİNCİ DİYET
- Sabah : 2 kibrit kutusu (60-80 gr) kadar beyaz peynir 3-5 adet zeytin 1 ince dilim ekmek istediğin kadar domates,salatalık ,maydanoz vs
Öğlen: 1 porsiyon sebze yemeği (etli veya zeytinyağlı) (1 tatlı kaşığı ölçüsü)1 kase yoğurt 1 ince dilim ekmek salata
İkindi : Ülker Mavi Yeşil Light kek veya 10 tane Ülker Mavi Yeşil tarçınlı bisküvi
Akşam : 100 gr (tavuk,balık,kırmızı et) 1 ince dilim ekmek salata
Ara : 1 porsiyon meyve + 1 su bardağı süt
ÜÇÜNCÜ DİYET
- Sabah :
3 tatlı kaşığı Ülker Mavi-Yeşil reçel,1 adet haşlanmış umurta 1 ince dilim ekmek istediğin kadar domates salatalık
Öğlen :2 adet tavuk veya hindi budu derisiz 1 kase yoğurt 1 adet ince dilim ekmek salata
Akşam : 1 porsiyon sebze yemeği 1 ince dilim ekmek + salataAra: 1/2 küçük kase beyaz leblebi1
HAFTALIK PROTEİN DİYETİSabah:1 dilim kepek ekmeği 60-80 gr.yarım yağlı Mavi-Yeşil Lıght peynir çay,kahve,ıhlamur istenilen kadar şekersiz.
Öğlen:100 gr.yağsız et(tavuk,hindi derisiz veya köfte 5-6 adet) soya fasülyesi (pişmiş 1 kase).
Akşam:2 adet yumurta 1.sarılı diğeri sarısız,rafadan veya katı ,çılbır veya yağsız teflon tavada menemen omlet şeklinde.
Notlar:Hiç meyve yenmeyecek en az 2.5-3 lt.su + 1 bardak maden suyu içilecek. Kaynak netten
Devamını oku »

KARPUZUN FAYDALARI

3 Mayıs 2008 Cumartesi
Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi karpuzun faydaları
Karpuzun yüzde 95'i su. Böylece temizleyici bir özelliği bulunuyor. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Kum ve taştan yakınanların da tercih etmeleri gereken bir meyve karpuz. B ve C vitamini içermesi de diğer artıları. Az miktarda da olsa barındırdığı "likopen" maddesi, kalbi enfarktüs olasılığına karşı koruyor. Karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için yemekten çok önce, mide boşken tüketmek gerekiyor. Çünkü, yemek sonrasında yendiğinde sindirim güçlüğü yaşanabiliyor.
ZAYIFLAMAK İÇİN İDEAL
İlginç olan, karpuzun besin değerinin, diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı olması. Bu nedenle, olabildiğince kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısmı tüketmeye bakmalısınız. Kısa sürede çok kilo vermenin bir yolu da karpuz rejimi yapmaktan geçiyor. Bol miktarda su içermesi, şeker barındırması ve boşaltımı hızlandırması gibi özellikleri nedeniyle kilo vermeyi sağlayabiliyor ama, süreyi kısa tutmak ve tek yanlı bu beslenmeye yüklenmemek koşuluyla.
kaynak:netten
Devamını oku »

PROF DR ERKAN TOPUZ'DAN MEME KANSERİNDEN KORUNMANIN YOLLARI

2 Mayıs 2008 Cuma
Günümüzde malesefki kanser olma riski her geçen gün artıyor.Prof Erkan Topuz bayanlara meme kanserinde korunmaları için bolbol sebze tüketmelerini öneriyor
MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN

Lahanay(haftada 2 kere çiğ yenilmeli pişmisini ise istenildiği kadaryenilebilir),karnı bahar,brokoli,kara turp.kara lahana,ananas,yoğurt (evde yapılmış)yeşil çayı bol bol tüketmelerini öneriyor
kaynak:sedasayan
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?