DR MEMMET ÖZDEN

27 Haziran 2008 Cuma
Genç kalmanın kolay ama etkil formülü; "Nasıl yaşlanacağınız ve yaşlanma nedeniyle bedeninizde oluşacak etkiler yüzde 70 oranında sizin elinizdedir. Nasıl yaşlanacağınızı yaşam biçiminiz belirler. Yaşamınızı daha sağlıklı sürdürmek, uzun yaşamak için yapabileceğiniz pek çok şey var"Dünyaca ünlü kalp cerrahı, New York Columbia Üniversitesi Presbyterian Hastanesi Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Öz, her yaşta genç kalma yöntemlerini açıkladı:
* Vücudumuzda ters bir şeyler olduğunu nereden anlayabiliriz? İp uçlarına dikkat etmek gerekli, örneğin kırışıklıklar hipertansiyonun habercisi olabilir. Dışkı görünümü, bağırsak hastalıklarının ilk işareti sayılabilir. İki kat çıktığınızda kalbiniz reaksiyon veriyorsa kalp hastalıklarıyla ilgili bir sorununuz olabilir.
* Genç ve sağlıklı kalmak mümkün mü? Nasıl yaşlanacağınız ve yaşlanma nedeniyle bedeninizde oluşacak etkiler yüzde 70'ten de yüksek oranla sizin elinizdedir. Nasıl yaşlanacağınızı yaşam biçiminiz belirler. Sadece yüzde 20'lik bölüm genetik faktörlere bağlıdır. Yaşamınızı daha sağlıklı sürdürmek, uzun yaşamak ve yaşlanmanın etkilerinden kurtulmak için mutlaka yapmanız gereken 5 önemli faktör vardır. Bunları gerçekleştirerek yüzde 90 oranında yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.
-Tansiyonunuzu kontrol altına almalı,
- Sgarayı bırakmalı,
- Günde 30 dakikayı egzersize ayırmalı,
- Stresten uzak durmalı
-Yaşamınız boyunca severek uygulayacağınız bir beslenme modeli edinmelisiniz. Bu önlemlerle ilk olarak kalbin ve damarların yaşlanmasını engelleyebilirsiniz. Yoksa önemli organlara yeterli kan pompalanması kesilince kalp krizleri, felç, hafızda kaybı gibi problemler birbirini izler. İkinci olarak bağışıklık sisteminin yaşlanmasını frenleyebiliriz. Bu da bağışıklık sistemine bağlı hastalıkları, enfeksiyon ve kanser riskini azaltır.
Son olarak çevresel ve sosyal sorunların neden olduğu yaşlanmayı en aza çekersiniz. Çünkü stres yaşlanmayı hızlandırır.
* Kalp sağlığı ile beyin sağlığı birbiriyle ilgili mi? Eğer kalp binanın su pompası, akciğerler havalandırmasıysa, beyin de elektrik sistemidir. Kontrol ettiği neredeyse 45 bin kilometrelik bir kablo ağı, yani sinir ağı vardır. Beyin 10 watt'lık bir ampul kadar bir enerji üretir. Bir buçuk kilo civarındadır ve yüzde 80'i sudur.
* Düşünce yapımızla kalp sağlığı arasında direkt bir bağlantı var mı? Bir kalp cerrahı olarak, yoğun düşmanlık besleyen, birinin gerçekten kötülüğünü isteyen ve bunun için dua eden insanların, karşısındakine çok kızan ama nefret duymayanlara göre kalp krizi geçirme riskinin 3 kat daha fazla olduğunu öğrendim.
Bedenin de zihni etkileyebildiğini kaçımız biliyoruz? Epilepsi de beyindeki anlık elektrik karmaşası tekrarlayan nöbetlere yol açar. Ama bazı epilepsi vakalarının tetikleyicisi bedensel işlevler olabilir. Örneğin adet dönemi, epilepsi hastası kadınların yüzde 50'sinin nöbetlerini etkileyebiliyor. Din de sağlık üzerinde etkilidir. Araştırmalar sırasında Budist rahipleri veya dinsel deneyim yaşayanları inceledik. Dini deneyimler yaşandığı sırada beynin belli bölümlerinin tıpkı bir Noel ağacı gibi aydınlandığı görülür
* Beyin işlevlerini güçlendirmenin en iyi yolu nedir? Beyin işlevlerini güçlendirmenin birçok yolu vardır. Egzersiz yapmak mükemmel kılmaz ama süreklilik sağlar. Beynimiz de vücudumuzdaki kaslar gibidir. Ne kadar kullanırsak, beynimize egzersiz yaptırırsak bunu yapmayan kişilere göre işlevleri daha iyi korunmuş bir beyne sahip olabiliriz. Diğer önemli konu da stressi azaltmaktır. Stres beyin için ölümcül bir zehirdir. Stres sırasında salgılanan bazı kimyasallar vardır. Beyin hücrelerini öldüren kortizol gibi.
Diyet Aktivite Planı: Yürüme: Her gün 30 dakika yürüyüş yapın. Eğer yürüyüş yapmaya fırsatınız yoksa yüzme gibi bir başka fiziksel aktivite yapın.
Bisiklete binme ya da yüzme: Haftada 3 kez 20 dakika terleyene kadar yapın.
Dayanıklılık antrenmanı (Resistance training): Haftada üç kez günde 10 dakika. Stretching ya da yoga: Her gün yürüyüşten sonra.
Derin nefes alma: Her sabah ve akşam 10 kez derin nefes alın. Uyku: Günde en az 7-8 saat arasında uyumaya özen gösterin.Bu değerlere dikkat edin!
Tansiyon: Kan basıncı değerleriniz, kilonuzdan hatta kolesterolünüzden bile daha önemlidir. Ortalama tansiyon değerleriniz 11.5 ve 7.6 olmalıdır. Sabah kalktığınızda öğlen ve akşamları rutin işlerinizi yürütürken, tansiyonunuzu ölçün. Değerler yüksek çıkarsa, bunları doğru beslenme biçimi ve ilaçlar yardımıyla düşürebilirsiniz.
Unutmayın, 55 yaşındaki birinin tansiyonu ideal değerlerde ise beden yaşı takvim yaşından 5 yaş küçüktür.
Kan testi: Yılda bir kez yaptıracağınız kan testi sayesinde tüm kalp sağlığınızla ilgili kapsamlı bilgiye sahip olursunuz.
Kolesterol: İyi huylu kolesterol değerlerinize dikkat edin. Amaç kötü huylu değerlerinizi en azda muhafaza ederken iyi huylu kolesterolü mümkün olduğu kadar yükseğe çıkartmaktır.
Homosistein: Alınan proteinlerin sindirilmesini sağlayan bu maddenin fazlası damar duvarlarında hasara neden olabilir. Kan testinizde bu değerin 9 mg'dl veya daha az olmasına dikkat edin. Yapılan araştırmalar bu değeri yüksek bulunan kadınların kalp krizi geçirme riskinin düşük olanlara oranla 3.1 daha fazla olduğunu belirtiyor. Bu değeri yine egzersiz yaparak ya da günde bir Aspirin içerek düşürebilirsiniz
Kan şekeri: Her zaman 100 mg'dl'nin altına olmasına dikkat edin.
Fiziksel testler: Üç dakika vücudunuzu zorlayacak bir egzersiz yaptıktan sonra kalp hızınızı ölçün. Yaşınız için öngörülen maksimum değerlere yüzde 80-90 oranında ulaşabiliyor musunuz? Maksimum kalp hızı değerinizi yaşınızı 220'den çıkartarak bulabilirsiniz. Örneğin 40 yaşındaysanız, maksimum kalp hızı değeriniz 220-40= 180'dir.
Toparlanma süresi: En ağır egzersizi yaptıktan hemen sonra kalp hızınızı not edin. Daha sonra terinizin soğumasına izin vermeden egzersizi bırakın. İki dakika sonra kalp hızınızı hemen ölçün. Yaşınıza göre maksimum değerin en az yüzde 80'ine ulaşıyorsanız ya da iki dakika içinde 66 veya daha fazla değer düşüş göstermeye başladıysa takvim yaşınızdan en az 5 yıl daha gençsiniz demektir.
Kaynak;sabah
Devamını oku »

ZEYTİNİN FAYDALARI

22 Haziran 2008 Pazar
DR ENDER SARAÇ SOFRAMIZIN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN BİRİ ZEYTİNİN FAYDALARINI AÇIKLADI
-Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A,D,E ve K vitaminleri de mevcuttur.
insanları virüs, bakteri ve mantarların sebep olduğu bazı hastalıklardan korur.
zeytinin, kansere karşı koruyucu olduğunu söyleyen saraç devam etti.

-Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşında,
bilhassa bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında zeytinin büyük yararları vardır. -Karaçiğeri çalıştırır.

-Sarılıkta faydalıdır
-Kemik gelişimine yardımcı olur;İçerdiği E, A, D, ve K vitaminleri, çocukların ve erişkinlerin kemik gelişimine yardımcı olması, kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri güçlendirmesi bakımından zeytin oldukça önemlidir,
-Yaşlanmayı önlemesi: Zeytinyağının içerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılır, cildi besler ve korurlar.
-Bağırsakdaki solcanların düşmesinde etkilidir.
-Tansiyon düşürücü: Archives of Internal Medicine dergisinin 27 Mart 2000 tarihli sayısında yayınlanan bir çalışma, zeytinyağının yüksek tansiyona olumlu etkisini bir kez daha vurgulamaktadır. Ayrıca zeytin ağacının yaprağı ile tansiyon düşürücü ilaçlar yapılmaktadır.

-İç organlara faydaları: Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur
kaynak:netten
Devamını oku »

SUNA DUMANKAYA

18 Haziran 2008 Çarşamba
Suna dumankaya'dan ödemlerden kurtulmak için hazırladığı formül;
Yarım kilo salatalık kabuğu
-100 gr mısır püskülü
-50GR papatya
-2,5su bardağı su
YAPILIŞI
-kaynamakta olan suyun içine bütün malzemeleri atın ve 15 dk kaynatın daha sonra 1 saat dinlendirin ve günde 3 su bardağı sabah öğle ve akşam için
kaynak sunadumankaya kitabı
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN KOLOSTROLÜ DÜŞÜRÜCÜ BİTKİLR

Prof dr ibrahim saraçoğlu kolestrolü düşürmenin yollarını açılladı;Et bilindiği üzere kolestrolü yükseltir.Etin yerine ise mükemmel bir besin vardır; oda yeşil mercimektir her insanın haftada en az 2-3 kez mercimek yemesi gerekir.
-Enginarda çok etkili bir klostrol düşürücüdür.
- Klostrol ve hiper tansiyon için Narçiceği bitkisi Allahın bir lütfudur diyen saraçoğlu devam etti-;Nar çiceği kurutulmuş olmalıdır ve 1,5 su bardağı suya 1,5 yemek kaşığı narçiceği bitkisini koyunuz ve 9 en geç 11 dk kaynatın,ılıyınca süzerek öğleden önce yada öğleden sonra olmak üzere günde 1kere için fazla tüketmeyin dedi.
uyarı:Türk kahvesi ve nescafe kolestreolü yükseltir
KAYNAK:SEDASAYAN

Devamını oku »

UYKU SORUNU OLANLAR İÇİN ÖNERİLER

15 Haziran 2008 Pazar
Uyku sorunu olanlara Dr Ender Saraçtan pratik birkaç öneri;
1.ÖNERİ;Akşam yemeğinden sonra mutlaka 1 saat 45 dk yürüyüş yapın,yada evde ufak hareketler yapın daha sonra ılık bir duş alın ve 1- 2 fincan melisa çayı için dinlendirici ve rahatlatıcı etkisi vardır .Asla yemekten sonra koltukta uyuklamayın.

2.ÖNERİ; Yemekten sonra direk gidip koltukta uzanmayın günün yorgunluğuyla uyuklarsınız buda gece rahat bir uyku uyumanızı engeller.Rezene,Anason ve papatyadan birer tatlı kaşığı koyarak çay yapın 2 yada 3 fincan için . Bu karışımın, gaz söktürücü,sakinleştirici ve ağrı kesici özelliği vardır.
3.ÖNERİ;Akşam yemeğinden sonra mutlaka hareketli olun.ve yatmadan önce Ilık sütün içine yarım tatlı kaşığı tatlı badem yağı karıştırıp için, çok rahat bir şekilde uyuyacaksınızdır.
uyarı: Yukarıdaki önerileri hepsini aynı günde uygulamayın lütfen

KAYNAK:ENDER SARAÇ

Devamını oku »

DR ENDER SARAÇ

Dr Ender Saraç sınava girecek olanların aşağıdaki besinleri tüketmelerini çünkü bu besinlerin zihni açtığını ve zindelik verdiğini açıkladı ;
- ÇEKİRDEK KAKULE : Kabuklarını soyduktan sonra günde 3-4 kez 2-3 tane çekirdek kakule ,ağızda emilir ve yutulur zihin açıcı özelliğe sahiptir( Ender saraç Sınava girecek olanların ceplerine kakule çekirdeğini koymalarını ve sınav sırasında yemelerini öneriyor)
-B 12 VİTAMİNİ :B12 vitamini unutkanlığına karşı çok faydalıdır. Çocuğunuz eğer ; vejeteryen ise yani kırmızı et yumurta sarısı yemiyorsa b12 iğnesini senede 1 ker olmak üzere yaptırılmalıdır yada b12 vitamini taplet olarak almalıdır
–ADA ÇAYI : Zeka açma konusunda kesinlikle çok faydalıdır ayrıca hafızayıda güçlendirir günde 2-3 bardak ada çayı içilmelidir
- SOYA LESETİN : Zeka açar,beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiler, Kolesterolün damarlara yapışmasını engeller,karaciğere faydalıdır.
OMEGA 3 : Ceviz, yağlı balıklar, keten tohumu çok azda olsa semiz otunda bulunmaktadır
Ayrıca ;Hurmada çok iyi bir zeka açıcı olarak bilinir ve enerji verir,soya fasulyesi, yumurta ,kırmızı et ve zeytin yağı zeka açıcı besinler arasında gelmektedir .
kaynak:show tv
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARÇOĞLUN'DAN BRONŞİT VE NEFES DARĞI İÇİN KÜR

13 Haziran 2008 Cuma
BRONŞİT VE BRONŞİTE BAĞLI NEFES DARLIĞI İÇİN KÜR Bronşit ve bronşite bağlı nefes darlığı şikayetlerinde yulaf samanının gücü tabiat ananın insana bir lütfudur diyebilirim. Çoğu zaman yulaf samanını bulmak zordur.Bu yüzden buğday veya arpa samanı ile aynı sonucu almak mümkün mü diye sorular sorulmaktadır. Neyazık ki,yulaf samanının yerini bilinen hiçbir saman dolduramaz. Bu nedenle
aynı amaç için diğer saman türlerini kullanmayınız.
Bronşit ve Bronşite Bağlı Nefes Darlığı Kürü;
Bir tutam (yaklaşık 5 gram) yulaf samanını kaynamakta olan bir litre suya atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 5 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra süzünüz. Üç hafta boyunca haftada 2 çay bardağı içiniz. Üç haftadan sonra şikâyetin seyrine göre devam edilir. Her içim için yulaf samanı suyunu taze hazırlamak şarttır. Kesinlikle 10 saatten fazla beklemiş yulaf samanı suyunu haricen veya dahilen kullanmayınız.
KAYANAK:saraçoğlu

Devamını oku »

SAÇLARINIZIN DÖKÜLMEMESİ İÇİN KÜR

12 Haziran 2008 Perşembe
Prof Dr İbrahim Saraçoğlunun Saç dökülmesini Önleyici Kür SAÇLARIN DÖKÜLMEMESİ İÇİN KÜR
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra biraz bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.
ÖNERİLER
Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat bekletiniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce sabun (tabii yeşil sabun) veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat bekletiniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada1-2defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır. Eğer, saçlarınızda kepek var ise veya saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, bunun için çözüm ısırgandır.


İbrahim Saraçoğlu Kepekli Saçlar İçin Isırganotu Kürü

kaynak:saracoglu
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN ERKEKLER İÇİN KİLO ALMA KÜRÜ

11 Haziran 2008 Çarşamba
PROF DR SARAÇOĞLU;Kilo almak isteyen bayanların ve erkeklerin uygulayacakları kür farklıdır.Dedi, kilo alamamanın bir çok nedeni vardır.
-Tiroit bezinin hızlı çalışması
-Bağırsaklarda parazit olması, iltihaplı bağırsak, ülseratifkolit
-Genetik veya psikosomatik veya da bunların dışında kalan çok farklı nedenlere bağlı olabilir. Bu nedenleri ancak, bir hekim belirleyebilir.
-Hekim kontrol ve önerilerini almadan buradaki bilgiler ile kendi kendinize teşhis koyarak hareket etmeyiniz
ERKEKLER İÇİN: -Bir hafta boyunca, sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında bir su bardağı suda baş parmak büyüklüğünde iki adet kökzencefil 6 dakika demlenip içilir. Öğütülmüş kökzencefil bu amaç için uygun değildir.
-Tüketeceğiniz ne tür et (koyun, dana, balık veya tavuk) olursa olsun, üzerine bolca kekik serpip tüketiniz.
-Öğünlerde sadece normal buğday ekmeği tüketilir (beyaz ekmek, kepeksiz).
-Her gün 30gün boyunca 10-15 adet antep fıstığı tüketilir.
-Meyvelerden en çoktaze beyaz üzüm ve muz tercih edilmelidir.
-Her öğlen yemeğinde mutlaka bir adet haşlanmış patates tüketilmelidir. Tüketilecek patetesin üzerine kimyon mutlaka serpilmelidir.
-Acı olmamak şartıyla salatanızda sivri veya dolmalık biber bir ay boyunca eksik olmamalıdır.
-Her akşam yemeğinden 2 saat sonra, bir fincan kuşburnu çayı içilmelidir.
-Hangi meyveyi tüketirseniz tüketin mutlaka yarım kase yoğurdun içerisine doğrandıktan sonra tüketilmelidir.
-Hangi tatlı olursa olsun, mutlaka üzerine limon sıkılarak tüketilmelidir. Limon sıkılmış tatlı mutlaka yemekten önce aç karına tüketilmelidir. Tatlının üzerine normal öğününüze devam edebilirsiniz.
-İş yerinizde veya evinizde, sofraya yalnız oturmayınız.
-Her gün 20 dakika mutlaka yürüyüş yapınız. Zamanı önemli değil. Ancak, her gün bir ay boyunca, aynı saatlerde yürüyüş yapmaya özen gösteriniz.
YAPILMAMASI GEREKENLER
-Günde iki bardaktan fazla çay içilmemelidir. Kahve ancak 1 tane.
-Turşu, karabiber, acı biber ve sütten en az iki ay uzak durunuz .
-En az iki ay boyunca, bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası tüketilmemelidir.
-Her türlü kaymak ve yemeklerde katı yağ kullanımından uzak durulmalıdır. KAYNAK:SARAÇOĞLU
Devamını oku »

İSHALDEN KURTULMAK İÇİN

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN İSHALE ÇÖZÜM;
Kurutulmuş 7-8 karanfili
kırıp öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere çiğnemeden yutun
göreceksinizki ishaliniz hemen geçecektir.
kaynak:seda sayan
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN SINAVA GİRECEKLERE ÖNERİLER

Prof dr ibrahim saraçoğlu'nun sınava gireceklere önerileri
ZİHİNLERİNİ AÇMAK İÇİN;Can eriği mükemmel bir zihin açıcıdır;Diyen Saraçoğlu can eriğinin tatlı olduğunu, hafif ekşi olanı ise papaz eriğidir. Birbirine görünüş olarak çok benzediği için tadına bakarak alınmalı dedi.
SINAV GERGİNLİĞİ İÇİN; Oğul otu yani melisa otunu,1 su bardağı suyu kaynatıp içine 1 yemek kaşığı mesisa otunu koyup 5 dk kaynatın ve yemeklerden 1-2 saat sonra için bütün gerginliğiniz gidecektir
Unutkanlığı gidermek için ise;taze olarak sıkılan havuç suyunu yatmadan önce 1 bardak içilmesi gerektiğini belirtti(havuçları alırken ise kolay büyülmeyen sert ve kum havuçu olmasına dikkat edilmelidir diye vurguladı
Zihin yorgunluğu için;1çay bardağı normal koyulukta koyduğunuz çayın içine 10-12 tane kuru karanfil atarak karıştırın ve için mükemmel bir dopingdir; bedeninizdeki bütün yorgunluğu alır ama günde 2 defadan başka içilmemelidir, ve sadece yorgun olduğunuzda içmelisiniz diye açıklama yapan saraçoğlu hiç bir şeyi sürekli kullanıp vücudunuzu alıştırmayın sadece gerekli olduğunda kullanın dedi.
kaynak:sedasayan lütfen kopyalamayın emek sarfedip kendim yazdım.
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU CİNSEL GÜÇÜ ARTIRICI KÜR

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN KÜR
Öncelikle bu kürü 50-60 yaşındaki erkeklerin yapması öneren saraçoğlu nasıl yapılması gerektiğini açıkladı;1 Tane orta boy kerevizi yarım litre suda doğradıktan sonra 5-6 dk kaynatın daha sonra yarım demet maydanozu (yaklaşık 16-17 dal oluyor )içine atın ve 5-6 dk daha kaynatıp dinlendirin ve ılıyınca her gün 1ay boyunca için,1 ay dolduktan sonra bir müddet ara verin sonra tekrar 1ay boyunca için.
kaynak.seda sayan


Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN HAMİLELİK KÜRÜ

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN HAMİLE KALMAYI DESTEKLEYEN KÜR
Öncelikle hamile kalmak isteyenlerin kesinlikle maydanoz nane ve adaçayı içmemeleri gerektiğini belirten saraçoğlu açıklamalarını sürdürdü;8-9 tane kuru inciri yarım litre suda7-8 dakika kaynatın,üzerine sert ve taze bir havuçudoğrayın 3-4 dakika kaynatıp bekletin bu hazırlanan suyu yarısını kahvaltıdan 1 saat sonra için diğer yarısını ise öğlen yemeğinden 1saat sonra için ;21 gün buyunca her gün tekrarlayın. kaynak:seda sayan( arkadaşlar lütfen emeğe saygılı olun seda sayanı seyredip yazıları kendim yazıyorum.kopyalamayın yada link verin)
kaynak:saracoglu
Devamını oku »

ANANASIN FAYDALARI

10 Haziran 2008 Salı
Son günlerde adını diyet listelerinde çok sık duyduğunuz ananasın faydaları saymakla bitmiyor;
*Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır.
*Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır. *Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır;
*Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır.
*Sindirim sistemine Yardımcı ve Doğal İltihap Önleyici;
*Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de mucizevi bir biçimde azaltır, *Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu görülmektedir. *Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir. Bu sayede ananasın içinde bulunan enzimlerin tamamının sadece sindirime yardımcı olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur.
*C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini, hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur.
*Serbest radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı, solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, kolon hücrelerine zarar vererek kolon kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı, osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır.
*C vitamini yönünden zengin bir dietin, bu rahatsızlıkları önleme veya zararlarını azaltmada ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
*C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir.
*Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bolca tüketilmesi gerekmektedir.
*Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin
Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır;
* Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür. Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.
Ananas Seçerken
Tombul, taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur. Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir. Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir fakat soğuk ortamlarda muhafaza edildiği için genelde kokusu oda ortamında olmadıkça fazla hissedilmez. Yaprakların kolayca çıkabilir olması yada kabuğunun rengi ananasın olgunluğu yada iyi kaliteli olup olmadığı hakkında bilgi vermez. Ananası olgunlaşması için saklamak gerektiği hakkındaki bilgilerde yanlış yönlendiricidirler. Ananas hasat edildikten sonra ne olgunlaşır nede tadı tatlılaşır. Ananas olgunlaşmaya çok yakınken hasat edilir ve hemen pazarlara gönderilir. Bu yüzden hemen yenilmesi gerekir.
kaynak:netten


Devamını oku »

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN KARIŞIM

8 Haziran 2008 Pazar
DR ENDER SARAÇ'TAN ERKEKLERE ÖZEL CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN MUCİZE KARIŞIM
-1 Kilo gr doğal ortamda yapılmış kaliteli bal
-100-150 gr Döğülmüş antep fıstığı(e vitamini yönünden çok zengin;cildi güzelleştirir,demir ve -proteğin bakımındanda çok önemlidir; kalp ve kamar sağlığına çok iyi gelir,diyen saraç devam etti
-Döğülmüş kişniş; yaz için içimizdeki ateşin etkisini dindirir,cinsel gücü artırır,gaz gidericidir.
-Arı poleni;Çok faydalı mucize bir besindir enfeksiyon giderici ve A vitaminin öncüsü beta cildi boronzlaştırmada etkisi çok büyüktür.Ama arı polenini güneş görmemesi gerekir.3-4talı kaşığı
-Safran; Çok önemli bir baharattır.3-4 gr konulacak,afrodizyak etkisi vardır.
-Kaymak;Evidamini deposudur (kolestrolü olanların kullanmaması gerekir)100-150gr koyulacak.
-Zencefil;Kollestrolü düşürücü,yorgunluğa,öksürüğe iyi gelir,cinsel gücü artırır.150-200gr konulacak,
-Ceviz ve tarçın:Tarçın kan şekerini dengeler ve hararet yapmasını engel olur(antep fıstığı konulduğu için ceviz konulmaya bilir
-Kırmızı Ginsenk:100gr öğütülmüş olarak koyulacak,bütün malzemeler 1kilo kaliteli balın içine koyulur ve özellikle tahta kaşıkla karıştırılıp koyulan kabın dışı folyoyla kaplanıp serin bir yerde saklanarak,1 kaç hafta düzenli olarak kullanılır ;yorunlukların giderilmesine ve cinsel gücü artırmaya etkisi vardır
kaynak.ender saraç
Devamını oku »

DR ENDER SARAÇ

7 Haziran 2008 Cumartesi
Hanımlar DR ENDER SARAÇ Sizleri Sadece Zayıflatmakla Kalmıyor; Aynı Zamanda Cildinizide Güzelleştiriyor.
OLGUN CİLTLER İÇİN HAVUÇ MASKESİ
*1 yumurta sarısı
*Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı dolusu havuç suyu iyice karıştırılır.Elde edilen karışım Yüze, boyuna ve dekolteye sürülerek, 20–30 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır
KURU CİLTLER İÇİN BUĞDAY KIRMASI MASKESİ,
-100 gr kırılmış buğday ,krem haline gelebilecek ölçüde zeytinyağı ile mikserde karıştırılarak yüze uygulanır. 15 dakika bekletilir ve yıkanır
YAĞLI CİLTLER İÇİNZENCEFİL MASKESİ

-1Çay bardağı zeytin yağı ısıtılır-1Yemek kaşığı dolusu zencefil yağla iyice karıştırılır ve 1-2 saat bekletilir. Elde edilen karışım bez parçaları ile yüze kompres yapılır.ve 20 dakika bekletileriek ılıc suyla yıkanır.
YAĞLI CİLTLER İÇİN ÇÖKELEK MASKESİ
*4 yemek kaşığı dolusu çökelek,
*10 ml adaçayı, destile suyu,
*10 ml gülsuyu,
*1 kahve fincanı ılık süt Malzemeler mikserde iyice karıştırılırak elde edilen karışım yüze ve boyuna uygulanarak 30 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra ılık su ile durulanır.
NORMAL VE KURU CİLTLER İÇİN ELMA MASKESİ
*Bir elma kabukları soyun, ince ince rendeleyin ve 1 yemekkaşığı dolusu krema ile iyice karıştırın.
*Elde edilen karışım yüze, boyuna ve dekolteye uygulan ve 10 dakika etkilemeye bırakın sonra ılık su ile durulayın.

kaynak: www.saglikliolguzelkal.blogcu.com

Devamını oku »

DR GÜRKAN KUBİLAY

6 Haziran 2008 Cuma
DR GÜRKAN KUBİLAY'DAN KARIN VE BASEN ERİTEN DİYET
Dr Gürkan Kubilay'dan bayanların bir türlü kurtulamadıkları karın ve basen sorunlarına etki eden , 2 günlük süper diyet;
1.GÜN
*Süt ve meyve suyuyla karıştırılmış mısır gevreği
*1 dilim kepek ekmeği, örgü peyniri
*4-5 adet zeytin
ARA ÖĞÜN
*Yeşil elma(özellikle yeşil olacak)
ÖĞLEN
*2 dilim ıspanaklı börek,salata (kırmızı soğan,turp,maydanoz,marul ile yapılmış)
*1 bardak domates suyu ve bir dilim buğday ekmeği
ARA ÖĞÜN
*Ananas 1 dilim
AKŞAM
*2 Adet kırmızı biber dolması,dilediğince çoban salata(domates ve salatalıkla yapılmış)
*Bir dilim kepek ekmeği
GECE
*Yeşil çay
2. GÜN SABAH
*1 Tatlı kaşığı ile bal ile karıştırılmış müsli ,greyfurt suyu ,örgü peyniri
ARA ÖĞÜN
*1Avuç Fındık
ÖĞLE
*1orta boy ızgara olarak yapılmış lüfer ,salata
ARA ÖĞÜN
*1 Avuç ceviz
AKŞAM
*3-4 Adet Lahana sarması,1 tatlı kaşığı Kanola yağıyla yapılmış soğan ve domatesten yapılan çoban salatası
GECE
1 Bardak muzlu süt
Devamını oku »

PROF DR ERKAN TOPUZ

4 Haziran 2008 Çarşamba
Prof. Dr. Erkan Topuz’un açıklamaları:
*Yeni arabalarda çok güzel kokular vardır. İşte kanserojen! Çünkü arabaların içindeki tüm o plastikleri yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcıların hepsi kanserojendir. Tabiatta o kadar güzel yapıştırıcılar vardır ki... Mesela ipek böceklerinin salgısından elde edilen zamkın gücü başka hiç birşeyde yok. Midyeler, denizdeki demirle birleşerek taşa yapışıyor ve onu kopartamıyorsunuz. Korkunç bir yapıştırıcı gücü var. işte dünya yavaş yavaş bunlara dönmeli...
*Kuru temizleme işleminden geçen giysilerin üzerinde kanserojen madde kalıntıları vardır.
*İşyerlerinde bilgisayarlar açık, belki oda da televizyon var ve o da açık, cep telefonları da tabii yanımızda... Radyasyonlu ortamları havalandırmak gerekir. Cep telefonlarıyla 30 saniyeden fazla konuşmak, 10 yıl sonra beyin tümörlerinin 2 katına çıkmasına neden olmakta. Cep telefonlarını kulaklıkla kullanalım. Nispeten daha koruyucu bir etkisi var. Bilgisayarlarımızı gerekmedikçe açık bırakmayalım. Televizyonları 6-7 metre uzaktan izleyelim.
*Baz istasyonlarına aşağı yukarı 1 kilometre uzaklıkta oturmamız gerekir. Bir de ayriyeten Amerika’da yeni çıkan yasa ile cep telefonlarını kuvvetlendirici yerler var. Onların da okullara 500 metreden yakın olmaması gerekiyor. Yeni yapılan bir çalışmada (2005 yılı Amerika’da) otobana yakın oturanlarda özellikle çocuklarda kanser ve lösemi riskinin 5 kart arttığı görülmüş. Arabalardan yayılan mazot ve kurşun atıklarından dolayı.
*Çalışan insanların çoğunluğu öğle tatillerinde fastfood yiyorlar. Yanında bir gazlı içecek var. Tabi bunların içinde şeker var. Şeker kanserin en önemli dostudur. Fastfooddaki et kırmızı et ve yanmış. Bunun içinde bir yığın katkı maddesi var. Yanında ise hiç hiç sebze yok.
*Sodayı da aşırı tüketmeyelim. Radyasyon var çünkü içinde. 1-2 tanenin zararı yok ama aşırı miktarda tüketmeyelim.
*Sert içkilere karşıyız. Votka, rakı gibi. Çünkü miğde, ağız, diş ve mesane kanseri yapıyor. Günde 2 bardak şarap içen kadınlarda meme kanseri riskinin 3-4 kat arttığı görülmüştür. Şarapların içinde de pestisit var. Çünkü bunlara organik gübre atabiliyorlar. Organik şarap içebilirler. Kaliteli yetiştirene karşı değilim, ama üzümler aşırı büyük olsun diye çok aşırı gübreleniyor.
*Zeytinciler de bunu yapıyorlarmış. Zeytinler iyi olsun diye 5 kat fazla gübre atıyorlarmış.
*Yapraklı olan yiyecekleri lahana, kıvırcık, marul gibi sebzelerin ilk 4 yaprağını atalım. Çünkü istediğiniz kadar yıkayın, organik bile olsa pestisiti uzaklaştırmanız mümkün değildir.
*Lahana veya haplarını tüketin. Kırmızı turp, lahana, karnıbahar ve brokoliyi haftada 2 kez tüketirseniz hipotriodi yapabilir. O yüzden genellikle buharda pişirin ve öyle tüketin.
NETTEN
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU VİTİLİGO

VİTİLİGO( ALA) HASTALIĞI İÇİN NE YAPILMALI
Halk arasında ala hastalığı olarak bilinen vitiligo hastası olanların kesinlikle patlıcan,soğan,kahve ve bulgur yememeleri gerektiğini;güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları söyleyen Saraçoğlu korunmak için ise bolbol mısır tüketmelerinin vitiligoyu önlediğini açıkladı...
Devamını oku »

PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU BÖBREK AĞRISI

BÖBREK AĞRISI ÇEKENLERİN DİKKATİNE
Pırasa ve avakado yaprakları böbrek taşına iyi geliyor;pırasa böbrek taşının oluşumunu önlüyor.Kronik kabızlığı gideriyor
yapılışı:Haftada 2,3 kere pirinçsiz olarak zeytin yağıyla pişirilmiş pırasa böberek taşı oluşumunu önlüyor ve kabızlığı gideriyor.Böbrek taşları için haşlayıp suyunuda içebilirsiniz.
AVAKADA YAPRAĞLIDA BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRMEK İÇİN
1Su bardağı suda 1Tatlı kaşığı avakada yaprağı kurusunu 6,7 dk kaynatıyoruz. Ilığınca günde 1kere 1hafta, 10 gün tekrarlayarak içiyoruz.ve sonra bırakıyorsunuz

kaynak:sedasayan
Devamını oku »

VİCDAN ÇORBASI

2 Haziran 2008 Pazartesi
Bayanlar eğer çok yemek yiyip sonrada vicdan azabı çekiyorsanız;o halde aşağıda tarifini vereceğim çorbadan içmelisiniz.
VİCDAN ÇORBASI
*2Adet kabak
*2Adet domates
*2Adet soğan
*1Demek maydano
*1Demek nane
*1Demet nane
*1Demet dere otu
*1Çorba kaşığı bulgur
*3su bardağı su 2 diş sarımsak,1tatlı kaşığı zeytin yağı.
*1çorba kaşığı karabiber,kırmızı biber,kimyon
YAPILIŞI;Bütün malzemeleri düdüklü tencereye koyup 7 dakika pişiriyoruz ve bilendırdan geçirip gün boyu içiyoruz.hem vicdanınız rahatlıyor hemde bedeniniz
Kaynak:deryabaykal
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?