SAÇ BAKIM MASKELERİ

24 Ağustos 2008 Pazar
Evde Kendinizin Hazırlayabileceği Doğal Maskeler Dökülen saçlar için:
Malzemeler:Zeytinyağı,Bal ,Tarçın,2 yumurta,Alfalfa,Ispanak,Kişniş,Badem yağı,Öncelikle yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin bir diyetle beslenin.
Maskenin yapılışı1:
Zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırarak bir macun hazırlayın. Bunu saç derisine masaj yaparak yedirin ve 15 dakika tutun. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Haftada 3-4 kez tekrarlayın.
Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.
Maske 2: Günde 2-3 kez saç derisine badem yağı sürün. Bu saçlarınızın daha fazla dökülmesini engeller.
Kırılan saçlar için:
Malzemeler;Hindistancevizi yağı ,Misket limonu suyu,
Uygulanışı:Haftada iki kez, misket limonu suyuyla karıştırdığınız hindistancevizi yağını saçlarınıza sürün.
Yıpranmış saçlar için:
Malzemeler:Bir muz ,Birkaç damla badem yağı,
Uygulanışı:Muzu badem yağıyla karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dk kadar saçınızda bıraktıktan sonra, maden suyuyla durulayın. Ardından şampuanlayıp saç kremi sürün.
Zeytinyağı maskesi
Malzemeler :5 çorbakaşığı zeytinyağı,2 yumurta,Bone
Uygulanışı:Zeytinyağı ve yumurtaları karıştırıp saçınıza iyice uygulayın. Daha sonra saçlarınızı boneyle ya da streçle örtün. 15 dakika beklettikten sonra iyice durulayın.
Yumuşak ve parlak saçlar için:
Malzemeler:
Çeyrek fincan elma sirkesi,Bir çorba kaşığı şifalı ot, probleminize göre• İhtiyacınız olan otu aşağıdaki listeden seçin:
Genel saç bakımı için: Biberiye yaprakları, ısırgan, dulavratotu kökü, mürver çiçekleri
Kuru saçlar için: Papatya, kara kafes otu kökü, ısırgan, mürver çiçekleri
Yağlı saçlar için: Limon kabukları, nane, limon otu
Uygulanışı:Saçınıza uygun otu, yeter miktarda kaynayan suya atın ve yarım saat tutun. Buna çeyrek fincan elma sirkesini de ekleyerek iyice karıştırın. Saçlarınızı şampuanlayın. Karışımı saçlarını
Derinlemesine temizlik ve parlak görünüm için:
Malzemeler:1 fincan taze sıkılmış limon suyu veya sirke
Uygulanışı:Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu, saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayınza tekrar tekrar dökün.
Kepekli, dökülen ya da incecelen ve kırılan saçlar için:
Malzemeler:Çemen tohumu
Uygulanışı:Çemen tohumlarını çektirin ve geceden suya yatırın. Elde ettiğiniz macunu saç derisine masaj yaparak sürün ve 15-20 dakika bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Bu macun kepek, dökülen, incelen, kırılan saçlar ve kellik gibi sorunlara iyi gelir.
Parlak saçlar için:
Malzemeler:Bir portakal, 1 çorbakaşığı bal,Birkaç damla sandalağacı yağı
Uygulanışı:Portakalın suyu, su, bal ve sandalağacı yağını karıştırın. Bunu şampuan sonrası durulamada kullanın.
Kuru saçlar için:
Malzemeler:Bir çorbakaşığı bal, Yarım fincan tam yağlı süt
Uygulanışı:Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın.
kaynak:netten
Devamını oku »

KARPUZ DİYETİ

22 Ağustos 2008 Cuma
Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi Karpuz'la diyetyapmaya ne dersiniz :6 Günde mükemmel bir vücuda kavuşmak ve sağlıklı bir şekilde kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız işte size harika bir diyet
Karpuz Diyeti
1.GÜN
Sabah:Aç karnına 2 bardak su ,1 dilim karpuz ,30 gr. ( bir kibrit kutusu büyüklüğünde ) ,1 dilim light ekmek
Öğle:1 dilim karpuz 30 gr. peynir 1 dilim light ekmek
Ara öğün:1 dilim karpuz
Akşam:200 gr. ızgara tavuk göğsü, Salata,1 dilim light ekmek
Gece :1 dilim karpuz ,1 dilim light ekmek
2.GÜN

Sabah:Aç karnına 2 bardak su,1 dilim karpuz,1 fincan çay,1 adet yumurta,1 dilim light ekmek
Öğle:1 dilim karpuz,200 gr. patlıcan salatası,200 gr. light yoğurt,1 dilim light ekmek
Ara öğün:1 dilim karpuz
Akşam:200 gr. ızgara biftek ya da yağsız teflonda sote yapılmış ,200 gr. kuşbaşı et ,Salata,1 dilim light ekmek
Gece:1 dilim karpuz, 30 gr. peynir
3. GÜN
Sabah:Aç karnına 2 bardak su,1 fincan çay,1 dilim light ekmek
Öğle:200 gr. balık,Salata,1 dilim light ekmek
Ara Öğün:1 dilim karpuz
Akşam:200 gr. light yoğurt,Haşlanmış kabak,Salata
Gece:1 dilim karpuz 30 gr. peynir
4. GÜN
Sabah:Aç karnına 2 bardak su,1 dilim karpuz1 dilim light ekmek
Öğle:Yağsız mantar soteSalata,1 dilim light ekmek
Ara öğün:1 dilim karpuz 200 gr. light yoğurt
Akşam :200 gr. yağsız kıymayla yapılmış köfteSalata
Gece:1 dilim karpuz 30 gr. peynir
5. GÜN
Sabah:Aç karnına 2 bardak su,1 dilim karpuz,30 gr. peynir
Öğle:Fırında kabak mücver,1 dilim light ekmek,Salata
Ara Öğün:1 dilim karpuz.
Akşam:200 gr. kuşbaşı et ve karışık sebzelerle hazırlanmış fırında güvenç,Salata
Gece:1 dilim light ekmek,1 dilim karpuz .
6. GÜN
Sabah:Aç karnına 2 bardak su,1 dilim karpuz,1 dilim light ekmek
Öğle:200 gr. light yoğurt,Haşlanmış sebze,1 dilim sebze ,1 dilim karpuz
Ara Öğün:1 dilim karpuz,1 dilim light ekmek
Akşam:200 gr. balık buğlama,Salata1 dilim light ekmek.
Gece:1 dilim karpuz
kaynak:ekolay.net
Devamını oku »

SELAHATTİN DÖNMEZ

20 Ağustos 2008 Çarşamba
BESLENME UZMANI SELAHATTİN DÖNMEZİN METEBOLİTİK DENGE SIVISI
Bağırsak ve böbrek çalıştırıcı.mide asitlerini dengeleyici.yağ yakıcı etkiye sahip bir içecektir.Formulü hazırlarken birebir aynısı konulmalıdır eksik veya fazla konulması halinde hiç bir etkisi kalmaz.
Malzemeler :

*2orta boy elma(yeşil veya kırmızı fark etmez)
*1orta boy limon
*1kuru dal veya rulo tarçın
*1tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kuru karanfil
Hazırlanışı:
1Kabın içine elma ve limon(kabukları ve çekirdekleriyle birlikte)4 eşit parçaya bölünerek konulur.Üzerine rulo veya dal tarçın,tane karabiber,kuru karanfil eklenerek 3 litre suda terçih edildiği kadar kaynatılır.Karışım kaynadıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılır.
Kullanılışı:Her gün düzenli olarak 3 çay fincanı,öğün sonrasında tüketilir.isteğe bağlı olarak içerisine buz atıklarakta tüketilebilir.
Not ;tansiyon düşüklüğü yaşayanlar,böbreklerinde taş mide sorunu ve reflüsü olanların bu içeçeği kullanmamaları önerilir

kaynak:ekolay.net
Devamını oku »

BAMYANIN FAYDALARI

BAMYA;Ebegümecigiller familyasından; yaprakları asma yaprağına benzeyen, meyvesi beş bölmeli, tohumları yuvarlak ve yeşilimtrak gri renkte, sebze olarak yenen bir bitkidir. Amasya, Balıkesir bamyası gibi çeşitleri vardır. içinde Avitamini B1,B2 ve C vitamini vardır.Magnezyun ve demir bakımındanda oldukca zengin bir bitkidir.
Bamyanın Faydaları :
-Kabızlığı giderir

-Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
-Sindirime faydalıdır
-Kanı temizliyor.
-İdrar söktürücüdür.
-Halsizliğede çok iyi gelir.
KAYNAK:netten

Devamını oku »

AHMET MARANKİ

Prof Dr Ahmer Maranki :Şimdide dökülen saçlarınızın şifa formülünü veriyor artık saçlarınız dökülmüyecek dökülse bile tekrar çıkacak
malzemeler
-Sarımsak yağı(taş köpru sarımsağı yağı
-Çamyağı
-Havuç yağı
-Buğday yağı
-Badem yağı
UYGULANIŞI:Bütün bu yağlardan 2-3 damla döküp karıştırdıktan sonra her gece parmaklarımızla saçlarımıza firiksiyon yaparak önden arkaya doğru sürerek 10 dk masaj yapacaksınız ve bone geçirip bekletin isterseniz 1saat isterseniz sabaha kadarda bekletebilirsiniz hiç bir sakıncası yoktur.
KAYNAK:MARANKİ.COM
Devamını oku »

İNCİRİN FAYDALARI

18 Ağustos 2008 Pazartesi
İncirin Faydası Saymakla Bitmiyor; Hem tazesi çok faydalı ve lezzetlı hemde kurusu. İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler.
FAYDALARI;
- Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir. İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.
- İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
- Sindirimi kolaylaştıran incirin bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
- İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler:incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
- İncir, içerdiği 'benzaldehit' adlı maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.
- Kuru incirden hazırlanan infüzyon, özellikle çocuklarda korkusuzca kullanılabilen etkili bir müshildir: Bunun için iki-üç kuru incir doğranır. Üzerine kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde 2-3 bardak içilir.
- Körpe incir yapraklarının sütü siğile karşı etkilidir: Bu etkiyi sağlamak için körpe incir yaprağından sızan süt siğile sürülür.
-Körpe incir yapraklarının ezilmesiyle hazırlanan yara lapası, çıbanların olgunlaştırılması ve baş verip delinmesinde etkili olur.
- Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir: Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Bu yapraklar parçalanır. 2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak bir bardak suda 30 dakika kadar kaynatılır. Böylece hazırlanan dekoksiyonla ıslatılan bez basur memesine sürülür ya da çıbanlara sarılır. Hemoroite karşı bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir.
Kaynak:samanyolu.com

Devamını oku »

SUNA DUMANKAYA

15 Ağustos 2008 Cuma
SUNA DUMANKAYA'DAN ÖNERİLER
Kılcal damarlar için;At kestanesinin kabuğunu öneren dumankaya .At kestanesinin kabuğunu soyun ve rendeleyip cam kavanoza koyun.Üzerine çıkacak kadar zeytinyağı koyun. Güneşte 20 gün beklettikten sonra süzün. Her sabah cildinize sürün. Bu sayede kılcal damarların çoğalmıyacağını belirtti.
Sivilcelerden,Siyah noktalardan,çillerlerden,güneş lekelerinden kurtulmanın yolları;
Sivilcelerden kurtulmak için;Sivilcelerle birçok insanın başı derttedir. sivicelerden kurtulup sağlıklı bir cilde kauvuşmak için suna dumankayanın önerilerine bir göz atın.
Malzeme: 100 gram alkol, 6 adet aspirin
Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silin.
Siyah noktalardan kurtulma için;Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesini ve siyah noktaların yok olmasını sağlayan bir maskedir.Yulaf maskesi cilde nüfuz edip cildi temizler ve cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu sebeble kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalı veya kullanma sıklığına dikkat etmeliler.Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece kolaydır. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin.
Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Çillerden kurtulmak için:-100 gram beyaz barbunyayı bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün 1 litre suda kaynatın. Pişince süzüp ve elde ettiğiniz suyu en az 5 gün boyunca cildinize uygulayın.
Elde ettiğiniz bu sıvıyı dolapta muhafaza etmeyi de unutmayın.
-Keten tohumunu kaynatın, suyu ile cildinize masaj yapın. Çiller ve lekeleriniz için de maske olarak uygulayın
-Bir tutam maydanoz, yarım çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve sütü blender da karıştırın ve cildinize sürün. 30 dk bekletip ılık su ile cildinizi arındırın
Güneş lekeleri için;öncelikle güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanın daha sonra Bir tatlı kaşığı kabartma tozu, bir tatlı kaşığı vazelin ve bir adet yumurta kabuğunu un haline getirip karıştırın. Cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından cildinizden ovalayarak çıkarın.
Kaynak:sunadumankaya
Devamını oku »

KAKULENİN FAYDALARI

14 Ağustos 2008 Perşembe
KAKULE;Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya’nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4-5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir. Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renktedir. Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yere göre isim alır. Seyhan kakulesi, Malabar kakulesi, Siyam kakulesi gibi
KAKULENİN FAYDALARI
- Dizanteriyi tedavi eder.
- Bol idrar söktürür.
- Mideyi çalıştırır, gaz söktürür.
- Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
- Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
- Akciğerler için antiseptiktir.
- Bronşite çok faydalıdır.
- Kakule, dövülerek toz haline geitirilip, buruna çekirlirse nezleyi keser.
- Ağız Kokusuna: Kakule Aktarlarda kapsül şeklinde bulunan (çekirdek kakule diye satılıyor olabilir) kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.
- Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz.
- Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.
- Zihin açmak için : Zihni güçlendirici etkisi vardır
kaynak:netten
Devamını oku »

YAĞ YAKICI FORMÜL

11 Ağustos 2008 Pazartesi
SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRICI VE YAĞ YAKICI FORMÜL
Malzemeler:
-1 Adet taze ananas
-1 çay kaşığı zencefil
-Bir çay kaşığı toz tarçın
-1 tutam nane.
YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ:
Ananası blendırdan geçirip zencefil ve tarçın ilave edin.İçine taze nane yaprakları koyup buzdolabında soğutun.Gün içinde bir bardak için.
uyarı:bu formül taze olarak tüketilmelidir.ihtiyaç duyuldukca tekrarlanmalıdır...
Faydaları:Ananas sindirimi kolaylaştırır.potasyum,klor,sodyum,fosfor,magnezyu m,kükürt,kalsiyum içerir.Yağ yakıcı özelliği vardır.Zencefil zihni güçlendirir ve afrodizyak etkisi vardır.Tarçın ruhsal sıkıntıyı giderir iştah açar hazmı kolaylaştırır,boğaz ağrılarını ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.Nane sakinleştirir ve ferahlık verir.Mide ağrılarına iyi gelir. kaynak:netten
Devamını oku »

KUŞBURNUNU FAYDALARI

3 Ağustos 2008 Pazar
KUŞBURNU;Potasyum, Sodyum, Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum gibi elementler içermesi yanında özellikle olgunlaşma döneminde yüksek oranda şeker (% 11, 39) ve Protein (% 9,82) ihtiva etmektedir. Kuşburnu’nda Vitamin C’ye ilave olarak B1 ve B2 Vitaminleri E ve K Vitaminleri ve ayrıca Karoten olduğu bildirilmektedir
KUŞBURNUNU FAYDALARI

*Kan yapıcı, tansiyon düzenleyici etkisi vardır
*Vücudun hastalıklara karşı direncini artırır
*Ülser gibi hastalıklara da şifa oluyor
*Kanı temizler, bağırsakları yumuşatır.
*Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı yararlıdır.
*Romatizma ağrılarını giderir.
*Hemoroit basur tedavisinde iyi sonuç verir.
*Marmelatı alyuvarların hızla çalışmasını sağlar.
*Kuşburnu çayı ise hastalıktan yeni kurtulmuş bedene kuvvet verirken soğuk algınlığın iyi gelir.
*Böbrek ve mesane üşütmesine de iyi gelir, kum ve taş dökümünde faydası vardır kaynak:netten
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?