İBRAHİM SARAÇOĞLU MS HASTALIĞI İÇİN BUĞDAY KÜRÜ

27 Eylül 2008 Cumartesi
Prof Dr İbrahimSaraçoğlu ms hastalığı için en etkili bitkinin buğday olduğunu belirtiyor.
MS hastaları için buğday kürü
Yarım litre suya bir avuç buğday atılır ve 6-7 dakika haşlanır. Daha sonra ılımaya bırakıp yarısını sabah kahvaltısından sonra diğer yarısını da öğlen aç karnına içilir.
kaynak:saraçoğlu
Devamını oku »

ZOR HAMİLE KALAN BAYANLAR İÇİN KURU SOĞAN KÜRÜ

26 Eylül 2008 Cuma
Bazen bayanlardada erkeklerdede sorun olmadığı halde hamile kalmaları zaman alıyor.İşte bu durumlarda ibrahim saraçoğlu kuru soğan ve incir kürünü tavsiye ediyor
Kuru Soğan kürü:1Tane yumurta büyüklüğünde kuru soğan ,2.3 çay kaşığı sumak . Soğanları ince ince doğrayın üzerine sumakları serpin ve mümkün olduğu kadar yemeklerden önce yiyinki diğer yiyeceklerle karışmasın bu kürü günde 2 kez 15 gün boyunca tekrarlayın.Göreceksinizki akıntılarınız artacak vücüdünüz temizlenecektir.bu kürü uygularken aynı zamanda kuru incir kürünüde uygulayın.
Kuru incir kürü: 8-9 tane kuru inciri doğrayın ve yarım litre suda 7-8 dakika kaynatın ve günde 2-3 kez için 21 gün boyunca tekrarlayın.
kaynak :sedasayan


>>İbrahim saraçoğlu sperm artırıcı kürü<<
Devamını oku »

BAYRAM ŞEKERİ ALIRKEN

25 Eylül 2008 Perşembe
Bayramın gelmesine sayılı günler kala şeker alırken nelere dikkat edilmesi gerekir
- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı mührü olan ürünleri alın.
-Aşırı sıcağa maruz kalmış ve beyazlaşmış üründen kaçının.
-Sokakta ve açık ortamda satılan şekerlerden uzak durun.
- Markasına yatırım yapan güvenilir ürünleri tercih edin.
-Dükkânın fizikî görünümüne ve temizliğine dikkat edin.
-Mamulün üretim ve son kullanma tarihini kontrol edin.
-Satış elemanlarının eldiven kullanmasına önem verin.
-İmalat tarihi önemli akide şekerinin ömrü 3 ay Şeker ve çikolata alınırken renk, büyüklük, tat ve fiyatları önemli rol oynuyor.
-Uzmanlar bunların yanı sıra onlarca ürün arasından seçim yaparken, şekerlemelerin sağlıklı, taze ve yasal olmasına dikkat edilmesine dikkat çekiyor.
-Şekerlemelerin kaplarında ya da kutularında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın mührü bulunması gerekiyor.
-Şekerlerin üzerinde yazan üretim ile son tüketim tarihleri de mutlaka kontrol edilmeli. Dörtler,
-Dışı kaplı olan şekerlemeler ve lokumlar oda sıcaklığında üstü kapalı olarak korunmalı.
-Yalnız akide şekerinin birbirine yapışmaması için buzdolabında saklanması gerekiyor.
Kaynak:netten
Devamını oku »

YAĞLAR VE KULLANIM YERLERİ

ÇAM TEREBENTİN YAĞI :Neft yağı olarak da tanınır. Hari-cen romatizma ağrılarını giderici ve saçları besleyici olarak kullanılır
CEVİZ YAĞI :Müshil ve safra artırıcı olarak kullanılır
ACI ELMA YAĞI :Özellikle çok gazlı bebeklerde ayak altına masaj yapmak suretiyle uygulanan acı elma yağı, Gaz söktürücü, midevi, ter kesici, idrar artırıcıdır. Haricen yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılır.
ANASON YAĞI : Sinir sistemi uyarıcısıdır.
BADEM YAĞI :Dahilen müshil, haricen yumuşatıcı ve yara iyi edici olarak kullanılır.
BİBERİYE YAĞI :
Haricen romatizma ağrılarını dindirici olarak kullanılır. Yara iyileştirici özelliğe sahiptir.Morarmalara çok iyi gelir.
ÇÖREKOTU YAĞI :Haricen saç dökülmesi ve kepeğe karşı kullanılır.
DEFNE YAĞI :Romatizma ağrılarını dindirici ve vücut parazitlerini öldürücüdür. Ayrıca, saç dökülmesini de önler.
HİNT YAĞI :İnce barsak üzerinde etkili olan ve tahriş yapmayan bir müshildir. Ayrıca kirpikleri güçlendirme ve uzatma etkisine sahiptir.
KAKAO YAĞI :Basur memelerini, kadınların göğüslerindeki yara ve çatlakları yumuşatmak için haricen kullanılır.Hamile bayanların karın ve bacaklarında oluşabilecek çatlakları önler
KARANFİL YAĞI :Dişhekimliğinde antiseptik ve ağrı kesici olarak, dahilen ise gaz söktürücü olarak kullanılır.
KEKİK YAĞI : Dahilen safra artırıcı, kurt düşürücü ve ağrı dindirici, haricen ise antiseptik olarak kullanılır.
KETEN YAĞI :Bezir yağı olarak bilinir. Yara ve yanık tedavisinde kullanılır.
KARABAŞ YAĞI :Haricen ve dahilen antiseptik olarak kullanılır.
LİMON YAĞI :Uyarıcı ve koku verici olarak kullanılmaktadır. Yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflatma etkisine sahiptir.
MERSİN YAĞI :Dahilen bronşit, verem ve belsoğukluğu gibi hastalıkların tedavisinde ve şeker hastalığına karşı kullanılmaktadır.
NANE YAĞI :Hafif antiseptik, ferahlatıcı, koku verici ve mide bulantılarını giderici olarak kullanılır.
OKALİPTÜS YAĞI : Antiseptik olarak haricen kullanılır.
SIĞLA YAĞI : Haricen antiseptik, yara iyi edici ve anti paraziter olarak kullanılır.
SUSAM YAĞI : Dahilen müshil olarak etkilidir. Şeker hastalığına karşı da kullanılır.
TARÇIN YAĞI : İştah açıcı ve midevi olarak dahilen kullanılır.
KAYNAK:NETTEN
Devamını oku »

PERVİN BULGAK MASKELERİ

Bio-Kozmetoloji Uzmanı Pervin bulgak evde yapabileceğiniz ucuz ama pratik maskelerin tarifleri veriyor
Çilek Maskesi:Canlandırıcı etkisi vardır, kuru ciltlere önerilir. Ancak gerici etkisi nedeniyle 10 dakikadan fazla ciltte tutulmamalıdır. 4 çileği ezerek 1 çorba kayığı nemlendirici kremle karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün ve 5 dakika bekletin. Ayda 2 kez uygulanabilir.Hassas ciltlere alerji yapacağı için kullanmamalarını tavsiye ederim .
Elma Maskesi:Karma ciltlere öneriliyor, zira yüzün yağlı olmayan bölgelerini kurutmaz. 1 kahve kaşığı elmanın içini iyice ezerek, 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve 20 dakika yüzünüzde bırakın. Haftada 2 kez uygulayın.
Limon Maskesi:Yağlıya yakın normal ve problemli ciltler içindir. Portakal maskesi gibi hazırlanır. Ancak yüzünüzde 5 dakika bekletin ve problemler düzelinceye kadar haftada 2 kez uygulayın.
Salatalık Maskesi:Sıkıştırıcı ve ferahlatıcıdır. Yağlıya yakın ciltler için idealdir. Salatalığın çekirdeksiz bölümünden 1 kahve kaşığı alıp ezdikten sonra, 2 kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. 10 dakika yüzünüzde bekletin. Bu maskeyi ayda sadece 2 kez uygulayın.
Yumurta Maskesi: 2 avuç buğday, 2bardak suda ezilir. 2yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür
Etkisi: Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.
Kayısı Maskesi:3 tutam defne yaprağı, 1 tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. 1 adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.
Etkisi: Yüzdeki sivilceleri gidermek ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç beyazlamasını sağlar.
>>Pervin Bulgak Pratik Bilgiler için Tıklayınız<<
KAYNAK:mynet.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ HEPATİT C

22 Eylül 2008 Pazartesi
Hepatit C viral yoldan bulaşan hepatitler arasında kan yolu ile en sık bulaşan tiptir. Bu sebeple özellikle kan nakli ve kan ürünleri ile edinildiğinin bilinmesi oldukça önemlidir. Belirtileri hafif olarak algılanabilir yada farkında olmadan geçirilebilir. Genel olarak küçük çocuklarda belirtisiz seyreder. Ancak daha büyük çocuklarda yetişkinlerde bazi belirtiler görülür 6 aydan daha fazla sürede devam eden hepatit C ile oluşan hepatit durumu kronikleşmiş hepatit C hastalığıdır. Özellikle küçük çocuklarda belirti vermeden gider. Ancak daha ileri yaşlardaki bireylerde bazı belirtiler olabilir.
Kronik Hepatit C Belirtileri :Sebat eden bir halsizlik Hafif-orta derece karın ağrısı Siroz belirtileri: vücutta kırmızı damar lekeleri ki bunlara spider (örümcek) denir. Avuç içersindeki kızarıklıklar, karında şişlik, el ve ayaklarda ödem ve şişlik gibi belirtileri olan karaciğer de fibrozla giden çok ciddi bir hastalıktır.
Korunma Yolları Nelerdir:
Olası infeksiyöz materyale bulaşmış iğne batmaları veya sivri uçlu alet yaralanmalarından kaçınmak; eldiven, maske gibi koruyucu gereçler kullanmak Damar içi ilaç kullanmamak, eğer kullanılacaksa tek kullanımlık iğne ucu veya şırınga kullanmak Gerektikçe el yıkamak Traş bıçağı, diş fırçası, tırnak makası gibi şahsi eşyaları paylaşmamak Korunmasız cinsel ilişkide bulunmamak Kontamine yüzeyleri 1/10 sulandırılmış çamaşır suyu ile temizlemek Kesik, yanık ve diğer açık yaraları bandaj ile kapamak Dövme piercing, akupunktur, sünnet, kulak deldirme, diş tedavisi gibi risk taşıyan girişimleri sağlıklı ve steril şartlarda yaptırmak
Hepatit C Nasıl Bulaşır :Kan ve kan ürünleri ile geçebilmektedir. Ayrıca uyuşturucu kullananlarda iğnelerden bulaşması dolayısıyla yaygın görülür. Ayrıca tüm sağlık çalışanları hepatit C içinde riskli bir gruptadır. Sağlık çalışanlarına yine iğne batması ve diğer tıp ekipmanı ile bulaşması söz konusudur.
Cinsel İlişki İle Bulaşır mı:Doğal olarak akla gelen hepatit C nin cinsel ilişki ile geçip geçemediği sorusudur? Hepatit C cinsel yolla bulaşır, ancak bu olasılık son derece düşüktür. Tek eşli çiftlerde bu olasılık daha da zayıftır. Ancak çok eşli , cinsel yolla bulaşan hastalığı olan ve AİDS li kişilerde cinsel yolla bulaşma olasılığı yüksektir. Ayrıca organ nakli sırasında hepatit C geçme olasığıda çok yüksektir. Ancak özellikle kan nakli ve organ nakillerinde kan ve organlar hepatit C yönünden taranmaktadır. Bu da hastalığın yayılmasını önlemektedir.

Ahmet Maranki Hepetit B İçin Tıklayınız


Kaynak:maranki.com
Devamını oku »

ENDER SARAÇ YEŞİL ÇAY TARİFİ

21 Eylül 2008 Pazar
Ramazan ayında sıcaklardan bunalanlar için akşamları iftardan sonra soğuk soğuk içecekleri sağlıklı ve lezzetli bir çayın tarifi
Yeşil Çay Tarifi
malzemeler:1 litre sıcak su
2 yemek kaşığı kaliteli yeşil çay
2tatlı kaşığı bal
1 tane limon ,1tane şeftali
Yapılışı:1 litre suyu kaynattıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı yeşilçayı atıp 10 dakika beklettikten sonra içine 1 limonu kabuklarıyla doğruyoruz daha sonra şeftaliyide rendeleyip çayımızı soğumaya bırakıyoruz içerkende dilerseniz balla tatlandıra bilirsiniz.

Ender Saraç Karaciğer Detoks için tıklayınız

kaynak :showtv
Devamını oku »

SARAÇOĞLU KEPEKLİ SAÇLAR

18 Eylül 2008 Perşembe
İbrahim Saraçoğlu Kepekli ve Cansız Saçlar İçin Kür: Saçlara canlılık ve parlaklık vermek ve kepeği önlemek için aşağıdaki kürü uygulayın bu kürün etkili olması ve iyi sonuç alabilmeniz için 1.5 ay yapmanız gereklidir.Bir kürlük miktar 1.5 ay kullanılır ve yaklaşık 75 g dır.
Kürün Hazırlanışı:
Bir tutam ısırgan otunu 4-5 gram 750 ml kaynamakta olan suda 4 dakika hafif ateşte haşlayınız. Soğuduktan sonra süzünüz.

Eğer saçlarınız temiz ise :Isırgan otu suyu ile yıkayınız. Yarım saat bekletiniz. Daha sonra sadece su ile yıkayıp kurulayınız.
Eğer saçınız kirli ise: Önce şampuan veya sabunla yıkayınız. Daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyunu saçlarınıza yarım saat bekletiniz ve sadece suyla yıkayıp kurulayınız. Bu uygulama ile saçlarınıza, canlılık, parlaklık kazandırmış olursunuz. Aynı zamanda kepeklenmeyi de önlemiş olursunuz.

İbrahim Saraçoğlu Dökülen ve Cansızlaşan Saçlara Lavanta Kürü


kaynak:saracoglu.com
Devamını oku »

ADET DÖNEMİ DİYETİ

DR GÜRKAN KUBİLAY 1 GÜNLÜK ADET DÖNEMİ DİYETİ
Sabah 7:30 8:30; 1 bardak şekerli süt2 dilim beyaz peynr,domates,salatalık ,1 tatlı kaşığı bal yada reçel 2 dilim kepek ekmeği
Ara 10:00 10:30 Yarım porsıyon sütlü tatlı
Öğlen 12:30 13:00 1 Kase mercimek çorbası 1 tabak pancar salatası
Ara :16:00 16:30 1 Tane gofret
Akşam 19:00 20:00 1Tavuk şiş havuç salatası 1dilim kepek ekmeği
Ara 22:00 22:30 2 Top dondurma
NOT.Bu diyet sadece 1 günlüktür.Kesinlikle adet dönemi boyunca yapılmaması gerekir .Bayanların sitressiz adet dönemi geçirmeleri içindir
KAYNAK:sedasayan
Devamını oku »

GÜRKAN KUBİLAY MENOPOZ DİYETİ

DR GÜRKAN KUBİLAY MENOPOZ DÖNEMİ DİYETİ
1. GÜN Sabah;7:30 8:00Bir bardak portakal suyu, 5 adet bisküvi, bir dilim peynir
Ara öğün: Bir bardak süt
Öğle:12:00 13:30 Ispanak,havuç,enginar salatası, iki adet köfte, bir meyve, bir dilim kepek ekmekği
Ara öğün: Bir dilim ananas
Akşam: 19:30 20:30 Bir tabak kahverengi pirinçten pilav, bir tabak yoğurtlu bürüksel lahanası, bir meyve
Ara öğün: Bir avuç sarı leblebi
2. GÜN Sabah:7:30 8:00 Bir bardak elma suyu, 3 adet bisküvi, domates, bir dilim peynir 1dilim çavdar ekmeği
Ara öğün: Bir dilim ananas

Öğle:12:00 13:30 Bir tabak sebze çorbası, salata, bir dilim kepek ekmekği
Ara öğün: Bir bardak meyveli yoğurt

Akşam:19:30 20:30 100 gram balık, bir tabak haşlanmış taze fasulye, bir dilimtam buğday ekmekği
Ara öğün: Bir bardak süt
3. GÜN Sabah: Bir bardak süt, bir dilim peynir, bir dilim tam buğday ekmekği, salatalık
Ara öğün: Bir bardak portakal suyu
Öğle: Bir adet haşlanmış havuç, iki dilimtam buğday yada kepek ekmekği, bir adet marul, bir meyve
Ara öğün: Bir bardak domates suyu
Akşam: İki dilim hellim peyniri, bir tabak Brüksel lahanası, bir dilim kepek ekmekği
Ara öğün: Bir dilim ananas

NOT:Aslında bu diyet 7 günlük bir diyettir fakat diyetler kişiye özel olduğu için 4.günden sonrasını veremiyorum diyen dr kubilay diyet yapacak olan kişilerin mutlaka dr kontrolünde yapması gerektiğini belirtiyor.

>>Gürkan Kubilay Karın ve Basen Eriten Diyeti <<

kaynak:sedasayan


Devamını oku »

AHMET MARANKİ HEPATİT B

17 Eylül 2008 Çarşamba
AHMET MARANKİ HEPATİT B HAKKINDA HERŞEYİ AÇIKLIYOR
Hepatit B bulaşıcı bir hastalıktır ve ülkemizde çok önemli bir sağlık sorunudur.Türkiye'de bugün her 3 kişiden yaklaşık 1'i Hepatit B virüsü ile karşılaşmıştır. Yine her 10 kişiden 1'i Hepatit B virüsünü taşımakta ve bulaştırmaktadır. Hastaların % 75-80 inde herhangi bir belirti vermeksizin gelişir, taramalarda ve kan bağışlarında yapılan tetkiklerde tesadüfen tespit edilir. Kuluçka süresi 2-6 ay arasında değişmektedir.
Virüsün İzlediği Yol:
1.Kişinin bağışıklık sistemi kuvvetli ise vücudunda virüse karşı antikorlar oluşur ve hastalık oluşmaz.
2.Bu koruyucu antikorlar, eğer ki yeterli düzeye ulaşamazsa kişi taşıyıcı olarak kalır ve potansiyel virüs saçıcı olarak etrafında risk oluşturur.
3.Kişide koruyucu antikorlar hiç oluşamaz, vücut yeniktir, karaciğer enzimleri yüksektir, kişi hastadır, hızla karaciğer yetmezliğine gider veya hastalık yıllara yayılır zamanla karaciğer yetmezliğine ya da kansere dönüşür.
Hepatit B Nasıl Bulaşır ?

Kan yoluyla ve yakın temasla (kan dışındaki vücut sıvıları: tükürük, ter, cinsel organ sıvıları) bulaşır. Derideki bir çatlak yada açık yara ile temas eden bir damla kan yada tükürük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir. Taşıyıcı anneden bebeğine de doğum esnasında bulaşabilir.
En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir, çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişleri olabilmektedir.
Hepatit B Risk Grupları Hangileridir ?
Hepatit B'li anneden doğan bebekler,
Ev içinde Hepatit B hastası yada taşıyıcısı olanlar,
Birden fazla kişi ile cinsel ilişkisi olanlar,
Eşcinseller,
Kan ve kan ürünleri kullananlar,
Hemodiyaliz hastaları,
Damar içi ilaç bağımlıları,
Sağlık personeli,
Toplu halde bulunulan yerlerde ( okullar, kreşler, kışlalar, yurtlar, huzurevleri v.s.)
Yaşayanlar risk gruplarını oluştururlar.

kaynak:maranki.com


Devamını oku »

AHMET MARANKİ HEPATİT A

AHMET MARANKİ HEPATİT HAKKINDA HERŞEYİ AÇIKLIYOR
GENEL HEPATİT BELİRTİLERİ
-Halsizlik ve kaslarda zayıflık hissi
-Baş ağrısı
-Karın ağrısı (ki bu ağrısı karaciğer bölgesinin hemen üzerindeki bölge)
-Mide bulantısı
-Koyu renkte idrar (kola rengi)
-Kilo kaybı
-Yağlı yiyeceklerden tiksinme
-Nadiren sarılık
-Eklem ağrıları
Hepatit A son derece bulaşıcı bir virüs hastalığıdır.

Halk arasında sarılık adıyla bilinir. Virüsünün vücuda girdikten sonraki 2-6 hafta kuluçka süresidir. Ülkemizde önemli bir sağlık sorunudur.
Belirtilerin hepsi aynı anda olabileceği gibi hiçbiri de görülmeden sessiz olarak hastalık ortaya çıkabilir. Hastanın yaşı arttıkça hastalık daha ağır seyreder. Küçük çocuklarda hiçbir belirti görülmeyebilir. Hepatit A genellikle 3-6 hafta sürer, ancak bazı olgularda altı aya kadar devam eden uzun süreli ya da kötüleşerek tekrarlayan semptomlar olabilir.Hastalık süresince çok uzun süre yatakta kalınması ve buna bağlı olarak işgücü kaybında artış söz konusudur. Tam düzelme 6 ay kadar sürebilir.
Hepatit A 'dan Korunma Yolları Nelerdir?
Tam olarak temizliğinden emin olunmayan suyu içmeyin ve bu sudan oluşan buzu kullanmayın. Aynı tehlike bu su ile diş fırçalarken de söz konusu olabilir. Soyulmamış meyvelerin, salataların, haşanmamış sebzelerin yıkanmadan yenmemesi ve çiğ deniz mahsüllerinden sakınılması gerekir. Sokaklarda temizlik kurallarına dikkat edilmeden hazırlanmış yiyecek ve içeceklerin yenilmemesi gerekir. Tüm bu önlemlere rağmen Hepatit A riski altında olabilirsiniz. Korunmanın en kesin ve güvenli yolu aşılanmaktır.
Hepatit A Nasıl Bulaşır ?
Kan yoluyla ve yakın temasla (kan dışındaki vücut sıvıları: tükürük, ter, cinsel organ sıvıları) bulaşır. Derideki bir çatlak yada açık yara ile temas eden bir damla kan yada tükürük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir. Taşıyıcı anneden bebeğine de doğum esnasında bulaşabilir.En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir, çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişeri olabilmektedir.
Hepatit A Risk Grupları Hangileridir ?
Çocuk yuvaları, kreşler ve okullarda bulunan çocuklar ve buralarda görevli personel.
Eşcinseller.
Yüksek endemik yerlere seyahat edenler.
Sağlık çalışanları, laboratuvar personeli.
Askeri personel.
Hapishanede bulunanlar ve görevliler.
Yakınları Hepatit A hastalığı geçirenler.
Aşçılar ve gıda sektöründe çalışanlar.
kaynak maranki.com
Devamını oku »

TAYLAN KÜMELİ

SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN DOĞRU BESLENME
-Ekmek alırken kesinlikle tam tahıldan üretilmiş ekmekten alın.
-Bitki çaylarını mutlaka tüketin,ama doğru zamanlarda tüketin.
Örneğin, adaçayının uyarıcı, melisanın ise rahatlatıcı etkisi vardır. Siyah çayın, sütsüz ve şekersiz alındığı sürece kalorisi yoktur.
Vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynayabilir. Ancak kafein içermesi nedeniyle dikkatli tüketilmeli.
-Çayınızı, kahvenizi veya kahvaltılık gevreğinizi tatlandırmak için normal şeker yerine, enerjisiz doğal tatlandırıcıları kullanın.
-Her zaman yanınızda, çantanızda, arabada, ofiste sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.
-Omlet yaparken iki yumurta yerine, yumurtalardan birinin tamamını kullanın, diğerinin ise sadece beyazını ekleyerek aldığınız kaloriyi azaltın. Omletinizi peynir veya et yerine, soğan, mantar, ıspanak, biber ve baharatlarla lezzetlendirin.
-Kırmızıbibere acı tadını veren kapraicin adlı madde güçlü bir antioksidandır. Bu nedenle yemeklerinizi kırmızıbiberle tatlandırın.
-Soya fasulyesi sağlıklı bir protein kaynağıdır, öğünlerinizde kullanmaya özen gösterin.
-Süt-yoğurt-peynir : Süt, her tür peynir, yoğurt, dondurma gibi süt ürünleri, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral sağlar.
-Tereyağı dışındaki süt ürünleri kemiklerin büyümesi ve bakımı için önemli bir besleyici olan kalsiyumun kaynaklarıdır. Sütte çeşitli oranlarda tam yağlı (yüzde 2), kaymağı alınmış ya da kısmen yağı alınmış (yüzde 1) D vitamini vardır.
-Ortalama yetişkin günde iki bardak süte ihtiyaç duyar. Süt aynı zamanda temel kalsiyum kaynaklarından biridir. Kadınlar, özellikle hamile ve emziren kadınlar ve büyümekte olan çocuklar günde iki bardaktan fazlasına ihtiyaç duyar.

>>>Dilara Koçak Ramazanda Doğru Beslenme Önerileri <<

KAYNAK:NETTEN
Devamını oku »

SARI KANTARON

14 Eylül 2008 Pazar
Sarı Kantaron (Hypericum perforatum); Çok yıllık, üzerinde pek çok sarı çiçeği olan bir çalı türü olup, Ortaçağdan beri güvenle kullanılan bir bitkidir. Bitki 25-60 cm boyunda , çok dallıdır ve sapları ayrı olduğu halde bir şemsiye biçimindeki çiçekleri 5 parçalı, korolla altın sarısı renkli ve kenarları siyah renkli guddeli tüyler ile çevrilidir . Yapraklar ışığa karşı tutulduğunda, yağ guddeleri, parlak noktacıklar halinde kolaylıkla görülür. Tanen (tannin), uçucu yağlar (carophyllene, pinene, limonene, myrcene), flavon türevleri (quercitrin, quercitin, rutin), hipericin (hypericin), karoten (carotene), Vitamin C ve resin içermektedir. Yan etkisiz bir Doğal Antidepresan olarak kullanılmaktadır.
Depresyon önleyici olarak kullanılmasının nedeni;
Sarı kantaronun içerisindeki başta hiperisin olmak üzere ve diğer bileşikler sayesinde, beyin içerisinde sinir uyarılarının iletiminde önemli seviye artışı sağlamasıdır. Yapılan araştımalara göre bitki birçok etken madde içermekte olup; bunlardan en önemlileri hiperisin (hypericin), flavonoidler, taninler, resin ve prosiyanidinler dir. Hiperisin beyindeki Teta dalgalarını da arttırmaktadır. Teta dalgaları normalde uyku esnasında meydana gelirler ve derin düşünce veya meditasyon, yüce duygular, memnuniyet ve yaratıcı düşüncenin artması gibi şeylerle ilişkilidirler. Sarı kantaron ile ilgili çalışmalarda; endişe, kayıtsızlık, uyuşukluk, fazla uyuma, uykusuzluk, depresyon ve umursamazlık hissi gibi semptomlarda olumlu gelişmeler görülmüştür
Faydaları ve Kullanım Alanları:
-Anti-stres ve anti-depresyon etkilidir.
-Korku, endişe, kaygı, umutsuzluk, umursamazlık ve çaresizlik duygularının giderilmesinde yardımcıdır.
-Uykusuzluk ve fazla uyuma problemlerinde faydalıdır.
-Yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.
-Kronik yorgunluk sendromunda ve menopoz dönemindeki sıkıntı, stres ve gerginliklerin giderilmesinde yardımcıdır..
UYARI: Hamile veya emziren kadınlar bu ürünü kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdırlar. Herhangi bir anti depresan ilaçla beraber kullanılmamalıdır.
kaynak:netten
Devamını oku »

IBRAHIM SARACOGLU KOLON KANSERİ

12 Eylül 2008 Cuma
İBRAHİM SARAÇOĞLU KOLON KANSERİ BAĞIRSAK KANSERİ VE TOKSİN ATICI LAHANA KÜRÜ
Beyaz lahananın toksin atıcı ve kolon kanserini(bağırsak kanseri) önleyici mucize bir sebzedir içerisinde U vitamini barındıran beyaz lahanayı kaynayan yarım litre suya 6-7 adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak) konularak, on dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte haşlanır, sabah ve akşam olmak üzere aç ya da tok karına birer su bardağı içilir. Bu uygulamaya toplam beş gün devam edilir. 5 gün uygulandıktan sonra 3 gün ara verilirerek tekrar beş gün uygulanır. Böylece toplam on günlük kür tamamlanmış olur.
not:Bu kürü daha kilolu olanlar 7 gün uygulandıktan sonra 3 gün ara vererek 21 günde yapılabilir.
Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyen bu 10 kürü, bir yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapmak en doğrusudur. Bu kürü uygulamaya başladığınızın 2. ya da 3. günden sonra vücudunuzun terlediğini ve özellikle de yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi görüreceksiniz. Aynı zamanda dışkıda da belirgin şekilde yağ oranının artığı gözlenmektedir. Bu da yağ ile birlikte toksinlerin atıldığını da gösterir. Bu kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo ya da duş yapmanız sizi hem daha çok rahatlatacaktır hem de deri gözenekleriniz açıldığı için daha rahat toksinli-yağ atmanıza yardımcı olacaktır.
>>>İbrahim saraçoğlu hiç spermi olmayanlar için olan kürü <<<
KAYNAK.:sedasayan
Devamını oku »

IBRAHIM SARACOGLU SPERM ARTIRMA KÜRÜ

İBRAHİM SARAÇOĞLU SPERM ÜRETEN NOHUT KÜRÜ
Bazı erkeklerin testislerinde sperm üretimi yoktur.Yada çok az sayıdadır.Buna azosperm denilir.Fakat bu kişilerin kök hücreleri bir miktar sperm üretebilmektedir. Bu kişiler nohut kürünü uyguladıklarında başarı oranı %35-40 oranında artmaktadır.
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun azosperme karşı nohut kürü :Yarım litre su kaynatıldıktan sonra içine 6-7 kaşık nohut atılarak 10 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakılır. elde edilen suyun yarısı sabah kahvaltısından sonra,diğer yarısı da öğlen yemeğinden önce içilmelidir.Bu küre en az 2 ay devam edilmelidir.

>>>İbrahim Saraçoğlu Hamile Kalmayı Destekleyici İncir Kürü<<<

KAYNAK:seda sayan
Devamını oku »

IBRAHIM SARACOGLU MIGREN

11 Eylül 2008 Perşembe
Prof Dr İbrahim Saraçoğlu Miğren İçin Biberiye kürünü öneriyor:
Kronikleşmemiş miğren ağrıları için:Bir su bardağı su kaynatın. Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı biberiye bitkisini kaynayan suya ilave edin. 4 dakika kısık ateşte kaynatın. 4.dakika dolduğunda ocaktan indirip ılınmasını bekleyiniz. Ilınınca, süzerek yudum yudum içiniz.
İlk 1.hafta her gün 3 kez taze hazırlanıp şeker ilave etmeden içilmelidir. 2. haftadan sonra günde sadece 2 kez taze hazırlanarak bir ay boyunca içilmelidir.
Daha sonra şikâyetlerin doğrultusunda kür tekrar edilebilir.Lütfen Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.
prof saraçoğlu kronikleşmiş miğren ağrıları için ise
aslan pencesi kesinlikle mükemmel bir bitkidir diye açıklamalarına devam etti.
ASLANPECESİ;Düz yapraklı olanı çok faydalıdır ,1su bardağı suda 1 tutam aslanpencesini atarak 8dk en fazla 12 dk kaynatın ve için her geçen gün ağrılarınızın geçtiğini göreceksiniz,
Not:Sağlıklı sonuç elde etmek için malzeme ,süre ve uygulama bakımında tavsiye edilen miktarları değiştmeden uygulayın.
kaynak:netten
Devamını oku »

DİLARA KOÇAK

10 Eylül 2008 Çarşamba
RAMAZANDA DOĞRU BESLENME
-Kesinlikle gece yatarken sadece niyet ederek uyumayın sahura mutlaka kalkın
-İftarda midenizi çok doldurarark tüm gün yemeniz gereken yemekleri tek bir öğünde yemeyin
-Bol su içmeyi unutmayın
-Tatlı olarak sütlü tatlıları tercih edin :-Daha çok meyve sebze tüketin
-Haftada 2 kere sütlü tatlı tüketin diğer günlerde meyve ya da kuru meyveleri tatlı olarak kullanın
-İftardan 1-2 saat sonra hafif yürüyüşler yapmaya gayret edin
-İftarlıklar genellikle yüksek yağ içerirler. Bu nedenle her gün tek bir seçim yapın. Mesela bir gün tereyağ- bal diğer gün 2-3 dilim sucuk başka bir gün peynir- zeytin gibi
-Yemeklerin suyunu yememeye çalışın böylece daha az yağ almış olursunuz
-Yavaş yemeye çalışın ve lokmalarınızı mutlaka iyice çiğneyin .
kaynak:netten
Devamını oku »

MARANKİ MENOPOZ İÇİN ÇİVANPERCEMİ

7 Eylül 2008 Pazar
AHMET MARANKİ MENEPOZ İÇİN CİVANPERCEMİNİ ÖNERİYOR
Menepozun ilk belirtileri olarak terleme, iç sıkıntısı, depresif halleri, şiddetlenen sıkıntı verici durumlardır ve tedavi edebilecek en iyi bitki ;
Civanperçemidir:Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi bir bardak kaynar suya atılır. 10 dakika üstü kapalı olarak demlenir. Süzüldükten sonra tatlandırmadan aç karnına veya öğün aralarında günde 2-5 bardak içilir.
Daha iyi netice almak için Banyosunuda yapmalısınız:civanperceminin çayına destek olarak da banyo suyunda kullanabiliriz2-3 avuç kuru bitkiyi 3 saat bir litre soğuk suda bekletin. Banyo küvetini 37 dereceyi geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Soğuk suda beklettiğiniz bitkiyi bir taşım kaynatıp süzün. Hazırladığınız banyo suyuna ekleyin.Bu su ile 15 dakika banyo alın. Banyodan sonra dakika dinlenin. Haftada 2-3 kez bu banyoyu tekrarlayabilirsiniz. Günlük çay içiminizi de aksatmadan 4 haftalık bir kür düzenlediğinizde Civanperçeminin menapoz sıkıntıları üzerindeki olumlu etkisinin fark edileceğini belirten uzmanlar Civanperçemini gebelik sürecinde kullanılmamasını öneriyorlar.
>>> AHMET MARANKİ BEDEN TEMİZLİĞİ İLE 10 YAŞ GENÇLEŞME<<<

>>>AHMET MARANKİ VİTİLİGO (ala)HASTALIĞI<<<

>>>AHMET MARANKİDEN TAVSİYELER<<<

kaynak:maranki.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ VE BEDEN TEMİZLİĞİ

6 Eylül 2008 Cumartesi
Prof. Dr. Ahmet Maranki Kozmik Beden temizliği ile 10 yaş gençleşimenin yolları
Beden temizliği senede 2 kere yapılır sonbahar ve ilk bahar aylarında dolun ay olduğu zaman ayın çekim kuvvetinden istifade ederek bedenimizdeki sularıda cekeceğini düşünerek bu uygulanıyor bedenimizdeki kalın bağırsakları,safra kesesini,karaciğeri,akciğer,pankreassı,dalağı organlarımızı temizleyerek hücrelerimizi 10 yaş gençleştirebiliriz
BEDEN TEMİZLİĞİ HANGİ HASTALIKLARA KARŞI
-Ölümcül hastalıklardan kanser,hepatid B.hepatid C,mide reflü,ünser,kalın bağırsak rahatsızlıklarında,hemoroiti,safra kesesi taş ve kumlarında çok etkilidir.
Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırıp rahatlatacaksınız.
Eylül,ekim kasım aylarında her ayın dolunay olduğu zaman gökteki ayın 9 da başlıyor,gökteki ayın 15.günü tam dolunay olduğu günde bitiyor
malzemeler:
Lahana, havuç,yeşil elma ve kırmızı pancar bunun yanında meysimine göre ıspanak,maydanoz, sularını sıkarak her
sabah kahvaltı yerine 2 bardak beden ısısında içine 1tatlı kaşık zeytin yağı koyarak yudum yudum içilecek.
öğlen meysiminde olan sebzeleri 5 dakika kadar hafif haşlayarak yenilecek sularıda içilecek.
Akşamda: salata türü,ve sebze çorbası yenilecek başka birşey yenilmiyecektir.
son gece akşam yemeyi yerine 1 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı zeytin yağını yudunm yudum içiyoruz ve burundan nefes almaya özen gösteriyoruzki bedenimzde yağ gezinsin ve bedeni temizlesin.sabah kalkıncada lavma yapıyoruz.
KÜR BOYUNCA YEMEMEMİZ GEREKEN YİYECEKLER

Ekmek yemiyoruz, hayvansal gıdalar et süt yumurta,peynir yemiyoruz siyah çay içmiyoruz,konsentre gıdalar yemiyoruz şeker yemiyoruz.
7GÜN BOYUNCA LAVMA YAPARAK BEDENİ TEMİZLİYORUZ
ELMAS MARANKİ; Kür sabahında sulu lavman seti alınacak Kaynamış Su ile Lavman Detoks Uygulaması İki buçuk litre su kaynayana kadar ısıtılır. Kaynayan su vücut ısısına gelene kadar soğutulur. İki kaşık limon suyu ve elma sirkesi ilave edilir. Öncelikle bu karışımın yarım litresi, sulu lavman setinin torbasına doldurulur. Lavman setinin hortumunun ağzı hafifçe yağlandıktan sonra anüse sokulur. Lavman setindeki suyun kalın bağırsağa dolması beklenir. Dolduktan sonra minimum 5 dakika su kalın bağırsakta bekletilir. Erken boşaltım hareket refleksi oluşursa boşaltım yapılır. Daha sonra hazırlanan karışımın iki litresi lavman setine doldurulur ve lavman işlemi için hazırlanılır.
UYGULANIŞI:Bu aşamada diz üstü durulur ve öne yere doğru eğilinir. Hortum ve anüs yağlanarak veya kremlenerek hazırlanır. Lavman seti, içindeki suyun rahatça kalın bağırsağa akması için 1-1,5 m. yükseğe asılır. Diz üstü durumda lavman setinin hortumu anüse yerleştirildikten sonra dirseklerin üzerine eğilerek alın yere değecek şekilde baş ve beden öne doğru yatırılır. Lavman setindeki bütün suyun kalın bağırsağa dolması beklenir. Daha sonra duruş pozisyonu hiç bozulmadan, lavman seti anüsten çıkarılır. Bu işlemden 1 dakika sonra vücut önce sağ tarafa 5 dakika yatırılır. Sonra sırt üstü yatarak bacaklar yukarı doğru kaldırılır ve suyun kalın bağırsağın dibine doğru gitmesi sağlanır. Bu konumda mümkün olduğu kadar durulduktan sonra boşaltım yapılır.

>>>Ahmet Maranki Hepatit B Hakkında Herşey<<<


kaynak:maranki.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ

5 Eylül 2008 Cuma
KOZMİK BİLİM UZMANI AHMET MARANKİ'DEN TAVSİYELER
Tabiatta her meyve sebze insan vücudunda bir organa benzer ve tedavi amaçlı kullanılır diyen maranki
Cevizi:Beyine benzediğini özellikle unutlanlığa çok iyi geldiğini belirtti ayrıca cevizin troitede çok faydalı oldunu açıkladı.Günde bir avuç ceviz fındık ve badem yemek çok faydalıdır dedi, Cevizi kabuklarıyla alın içini çıkardıkdan sonra kabuklarını atmayın diye eklede10 adet cevizin kabuğunu 1litre suya koyup 15dakika kaynatın ve soğuduktan sonra bu suyla 3 hafta saçlarınızı yıkayın saçlarınızın dökülmesi duracak ve çok güçlü olacaktır dedi.Ayrıca cevizin toksin atıcı özelliğe sahip olduğunu,cildi güzelleştidiğini söyledi.
Patatesin :Mideye benzediğini bu nedenle mide sorunu olanların( reflü mide yanması)patasesin ve lahananın suyunu içmelerini önerdi.
Zencefil:İnsan vücuduna benserve çok faydalıdır kesinlikle tüketilmelidir
Mısır;Çok faydalır cildi güzelleştirir,dışı bedene taneleri tenedeki lekelere benzediği için vitiligo(ala )hastalığına çok iyi geilr dedi
Kişniş:özellikle af ,behçet hastalığına çeşitli oluşan ağız yaralarına çok faydalıdır diyen maranki ekledi;bir miktar kişnişi havanda dövdükten sonra 1 bardak kaynar suyun içine atın ve 10 dkk beklettikten sonra için 1 hafta tekraralayın,kesinlikleyaralarınızdan kurtulacaksınız
Sarıkantoron:Uykusuzluğa,defresif rahatsızlığa sinir sistemine karşı çok faydalıdır.Depresyondan kurtarır.
kaynak:esraceyhan
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU

1 Eylül 2008 Pazartesi
RAMAZANDA NELER YEMELİYİZ
Onbir ayın sultanı ramazan geldi.Prof dr ibrahim saraçoğlu ramazanda tutulan oruçun insan bedenine son derece faydalı olduğunu fakat bilinçli bir şekilde beslenilmesi gerektiğini açıkladı.Yaklaşık 14 saat aç kalan bedenimize iftar sofralarında ilk olarak tatlı ve şekerli şeyler yersek vüzudumuza fayfadan çok zarar veririz.
Sahurda Neler Yememeliyiz
-Acı,baharatlı,tuzlu yiyeceklerden uzak durmalıyız çünkü bu yiyecekler metebolizmayı çalıştırdığı için çabuk acıktırır.
-Pirinç pilavı nişasta içerdiği için çabuk açıktırır,
-Beyaz ekmek,hamur işleri çabuk açıktırır.
-Turşudan uzak durmalıyız
-Kızartmalardan uzak durmalıyız
Sahurda neler yemeliyiz
-2 adet haşlanmış patates yersek kan şekerimizin hızlı yükselmesini önler
-Yeşil mercimek yemeliyiz, tok tutar
-Zeytinyağı tüketmeliyiz

KAYNAK:sedasayan
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?