SUNA DUMANKAYA GÖZ ALTI TORBALANMALARI

30 Aralık 2008 Salı
Suna Dumankaya Göz altı tozatlı torbaları için çok etkili bir tonik tarifi verdi
Malzemeler
-500gr kaynar su
-1tutam rezene
-1tutam papatya
Hazırlanışı:500gr kaynar suyun içine 1 tutam rezeneyi ,1tutam papatyayı atıp demnenmesini sağlıyoruz daha sonra süzerek etde edilen suyu pamuğa batırıp gözümüzün üzerinde bekletiyoruz.5-10 dakkika beklettikten sonra aşağıdaki karışımı sürüyoruz
GÖZ ÇEVRESİ İÇİN KIRIŞIK AÇICI KARIŞIM
1tatlı kaşığı papatya yağını 1tatlı kaşığı lavanta yağını,1 tatlı kaşığı jojoba yağını karıştırıp göz çevresinie dıştan içe doğru sürerek masaj yapıyoruz
sunadumankaya.com
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU MİGREN AĞRILARI

26 Aralık 2008 Cuma
Günümüzde hep çok kişinin migren sorunu vardır migren ağrılarızınız azalması zamala yok olması için Prof.Dr.İbrahim Sarçoğlu yaprakları düz olan aslan paencesininin ve biberiye bitkisinin etkili olduğunu açıkladı.Özellikle yaprakları düz olan aslanpencesi migren için çok etkiliir diyen saraçoğlu kürü açıkladı.
Migren için Düzyapraklı Aslanpencesi kürü ;4 - 5 gram (yaklaşık bir tutam) kurutulmuş arslanpençesi kaynamakta olan yarım litre suyun içine atılarak hafif ateşte 2 dakika kaynatın.Ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Demleme işlemi tamamlandığında süzerek içilir.Bir ay boyunca bir gün arayla (gün aşırı) bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra 15 gün ara verilir.15 günlük aradan sonra 6 ay boyunca haftada iki defa birer bardak içilir. Altı aydan sonra dönem dönem uygulanır.
Migren Ağrıları için Biberiye kürü:1 Yemek kaşığı kurutulmuş biberiyeyi 1 su bardağı kaynayan suyun içine atın ve 5 dakika kaynatın ve ılıyınca günde 3 defa için.
saracoglu.at
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU TRİGLİSERİT VE KOLESTEROL YÜKSEKLİĞİ

Trigliserit ve Kolesterolü yüksek olanlar içimn Prof .Dr.İbrahim Saraçoğlu keten tohumunun çok iyi geldiğini açıkladı.
Trigliserit ve kolesterol yüksekliği için keten tohumu kürü:1 tatlı kaşığı keten tohumunu havanta iyice ezin ve suyla için 1 ay boyunca her sabah uygulayın 1 hafta 10 gün ara verin sonra tekrar uygulayın.
saracoglu.at
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU SİSTİT HASTALIĞI

Sistit idrar kesesinin iltahaplanması sonucu olan bir hastalıktır ve çok sıkıntı verir ,diyen Prof.dr.İbrahim Saraçoğlu sistit için en ideal bitkikarabaş otu ve melisa otudur dedi.
Sistit Hastalığı için Karabaş otu ve Melisa otu kürü:1Tatlı kaşığı karabaş otunu 1su bardağı kaynamış suyun içine atın ve 3 dakika kaynatın sıcakken süzün 3 gün akşamları için ,3 gün sonra 1 bardak kaynamış suyun içime 1 yemek kasığı melisa otunu 3 dakika kaynatın ve sabah ,öğle akşam birer bardak için 21 gün boyunca önce karabaş otunu daha sonra melisa otunu için.
saracoglu.at
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU İLTİHAPLI ROMATİZMA HASTALIĞI

Prof.Dr.İbrahim Sartaçoğlu iltihaplı romatizma hastalığı için kiraz sapının ve dişi ısırgan otunun çok iyi geldiğini belirtti
İltihaplı Romatizma Hastalığı için kiraz sapı ve dişi ısırgan otu kürü;25-30 adet kurutulmuş (bu senenin mahsülü olamlıdır)kiraz sapını 2.5 kaynatılmış suyun içine atın ve 3 dakika kaynattıktan sonra içersine 1 yemek kaşığı dişi ısırgan otunun ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın toplam 6 dakika kaynatılacaktır. Daha sonra süzerek yarısını kahvaltıdan 1 saat önce diğer yarısınıda öğlen yemeğinde 1 saat önce için 21 gün boyunca tekrar edin ağrılarınız zamanla azalacaktır.
SARACOGLU.AT
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU TOPUK DİKENİ

19 Aralık 2008 Cuma
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu Topuk dikeni için siyah kuru üzüm ve kırmızı pul birberin %60 etkili olacağını açıkladı.
Topuk dikeni kürü :
Üç yemek kaşığı Orta acı (çok acı olmamalı) Kırmızı pul biber havanda ezilerek akşam yatmadan önce bir tülbent ya da gazlı bez ile topuğa sarılır. Sabah sökülür.ve 3 gün boyunca terekrarlanır.Daha sonra 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile beraber dövülerek akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bez ile topuğa sarılır. Sabah sökülür.3gün boyunca tekrarlanır 3 günün sonunda, Orta acı (çok acı olmamalı) Kırmızı pul biber ve çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile beraber dövülerek akşam yatmadan önce 3 yemek kaşığı kadarı bir tülbent ya da gazlı bez ile topuğa sarılır. Sabah sökülür.Bu kür toplam 9 gün sürmektedir.
Not: Kürün faydalı olması için kırmızı pulbiberin ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş olması gerekmektedir.
Devamını oku »

SUNA DUMANKAYA CİLT BAKIMI İÇİN MASKE

16 Aralık 2008 Salı
Suna Dumankaya Aleo vera ile cildinizi yenleyen bakımını sağlayan,kılcal darların çıkmasını önleyen çok güzel bir maske tarifi hazırladı.
malzemeler
-1 sap aleo vera bitkisi
-1yumurta akı
-1tatlı kaşığı bal
-1tatlı kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı ve uygulanışı: Aleo vera bitkisini blandırdan geçirin daha sonra yumurta akını,balı,zeytin yağını ekleyin ve iyice karıştırıp yüzünüzde ve boynunuzda açık kalmıyacak şekilde göz çevreleride dahil her tarafa sürüp yarım saat bekletin ve önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.haftada 2 kere yapın
sunadumankaya.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ KOLESTEROL

15 Aralık 2008 Pazartesi
Prof. Dr. Ahmet Maranki kolesterolü düşürmek ,dengelemek için bitkisel önerilerde bulundu.
Kolesterol yüksekliği çeşitli hastalıklara sebep olur diyen Maranki kolostrol için faydalı besinleri sıradı.
- Üzüm çekirdeği özü,omega 3 yağı,soya lesitin, greyfurt,enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber kolesterol için faydalıdır.
Kolesterolü yükselten besinler
-Tereyağı, margarin, balıkyağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri, şeker,fazla tuz,kestane, kuru yemişler çok az kullanılmalıdır.
Kolesterole karşı bitkisel öneriler:
1- Ayrık kökü, ardıç tohumu, zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.
2-Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarı çay kaşığı eklenir.
3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.
4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 dakika demlendirilir. günde 3 bardak içilir.
5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.
6- Bir bardak kaynar suya 4-10 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir
Prof. Dr. Ahmet Maranki
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU HEPATİT HASTALIĞI

14 Aralık 2008 Pazar
Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu, hepetit hastaları için, Lavanta kürününü önermektedir.
Lavanta kürü: 1 su bardağı klorsuz suyu kaynatın içine 1 tatlı kaşığı lavantayı koyup 4-5 dakika kısık ateşte kaynatın. Sıcakken süzün ve ılık olarak, gece yatmadan önce için. 21 gün uygulayacağınız bu kürü, hergün taze olarak hazırlayın ve tüketin.
saracıglu.at
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU MANTAR HASTALIĞI

Mantar hastalığı olan kişiler için Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu 2 bitkiyi önermektedir;Aynı safa bitkisi ve civanperçemi bitkisini
Kürün hazırlanışı :1 kahve fincanı klorsuz suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine 4-5 kaşık civanperçemi veya aynısafa bitkisini , atıp 4-5 dakika , kısık ateşte kaynatın. Lapa haline gelen bitkiyi ılıyınca mantar olan bölgenin üzerine, gece yatarken sürün ve sabaha kadar tutun. Bu uygulamayı birkaç gün yapın.
not:Kullandığınız bitkinin bu yılın mahsulü olmasına dikkat edin.
Devamını oku »

KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ

3 Aralık 2008 Çarşamba
Kurban bayramına sayılı günler kaldı,Bayramda neler yemeliyiz nasıl beslenmeliyiz.
Bayram ziyaretlerinde şeker, çikolata, hamur tatlıları ve beraberinde tüketilen et, hem kolesterolün yükselmesine hem de kilo alımına neden olur. Bayramlarda sebze ve meyve tüketimi arttırılmalı, posadan zengin kuru baklagil ve kepekli ekmek tüketimine önem verilmelidir.
2,5 litre su tüketilmelidir. Kahvaltı mutlaka yapılmalıdır ve kesinlikle kahvaltıda kavurma yenilmemelidir. Ev ziyaretlerine gidilirken düşük kalorili çorba, yoğurt, meyve, salata gibi yiyecekler yenerek evden çıkılınmalıdır. Böylece ikramlara 'hayır' deme şansı doğar. Ayrıca çay ve kahve gibi, içeceklerin tüketimi fazla olursa kalp ritim bozuklukları, uykusuzluk ve mide şikayetleri artabilir. Bu içeceklerin tüketim miktarını sınırlamak gerekir. Şerbetli hamur tatlıları yerine de sütlü tatlılar tercih edilmelidir.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA KURBAN ETİ PİŞİRME ÖNERİLERİ
-Sağlık Bakanlığı kurban eti pişirme ve yeme reçetesi hazırladı. Kalp damar hastalığı ve şekeri olanlarla hipertansiyon rahatsızlığı bulunanların fazla et tüketmemelerini öneren Bakanlık, etlerin sebzelerle tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
-Bakanlık, bayramda vatandaşların sıklıkla başvurduğu ızgara ziyafetinin etin besin değerini düşürdüğüne dikkat çekti. Etlerin ızgarada pişirilirken kömürleşme olmadan alınması gerektiğine vurgu yapıldı.
- Bakanlık, mide ve bağırsak sorunu olanların kurban etini beklettikten sonra yemesini önerdi.
-Etlerin sebzelerle pişirilmesi veya etlerin yanında sebzelerin de tüketilmesi gerektiği vurgulanarak, kalp-damar hastalığı, şeker hastalığı ve hipertansiyonu olanlara, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.
-Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirmede hem de sindirimde zorluklara sebep olduğu belirtildi.
-Kurban etlerini hemen tüketmeme uyarısında bulunan reçetede buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle tüketmesinin sağlıklı kurban eti yemek için büyük önem taşıdığını belirtti.
-Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemleri tercih edin.
-Kızartmalardan kaçının. Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yönteminin çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabileceği için tercih etmeyin
-Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitaminin, etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir.
-Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli,
-Kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçının
-Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalı.
-Bağırsak parazitlerinin ve hayvan hastalıklarının bulaşmasının engellenmesi için kurbanlık hayvanların güvenilir yerlerden ve kişilerden satın alınmasına ve uygun koşullarda kesiminin yaptırılmasına dikkat edin.
sabah.com
Devamını oku »

SUNA DUMANKAYA DOĞAL JÖLE

Özellikle erkekeler saçlarına çok fazla jöle sürmektedirler ;Bilindiği gibi jöle çok sağlıklı değildir ve çoğu zamanda saçların zarar görmesine ve dökülmesine neden olur. Suna Dumankaya saçlara zarar vermeyen üstelik C vitamini bakımından oldukca zengin bir jöle tarifini açıkladı...
Doğal Jöle Tarifi

1Adet bütün limonu yıkadıktan sonra çok az suda 10 dakika kaynatın,daha sonra blandır yardımıyla bütün olarak haşlanan limonu iyice ezin ve krem kıvamına getirin,az miktarda avuçunuza alın ve ellerinizi birbirine sürtün daha sonra ellerinizde kalan limon karışışımını saçlarınıza sürün,saçlarınıza jöle etkisi yapacaktır.
sunadumankaya.com
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK KEMİK ERİMESİNİ ÖNLEYEN KARIŞIM

2 Aralık 2008 Salı
Opr.Dr. Feridun Kunak mucize olarak nitelendirdiği bir karışımı açıkladı.Bu karışım birçok derde deva tansiyonu dengeliyor,kalbi güçlendiriyor ,kemik erimesini önliyor,kan dolaşımını hızlandırıyor,kireçlenmeyi önlüyor,kalsiyum ihtiyacınızı karşılıyor.
Başta kemik erimesini ve birçok hastalığı önleyen karışım
-40 tane limon
-20 diş sarımsak
-10 tane çiy yumurtanın kabuğu
-1-2çorba kaşığı toz zencefil
-1 avuç kaparı bitkisi
Hazırlanışı:40 tane limonu sıkıp çam bir kavanoza koyuyoruz içersine 20 diş döğülmüş sarımsak ekliyoruz,1-2 çorba kaşığı toz zencefil koyuyoruz,kapariyi konserve olarak alırsak suda bekletip tuzunu aldıktan sonra 1 açuk kapariyi blandırdan çekip koyuyoruz,10 tane çiğ yumurtayı yıkayıp kabuklarını blandırdan geçirip toz haline getiriyoruz ve onuda ekleyip karışımı 1 hafta buzdolabında bekletiyoruz boza kıvamına gelen karışımı her gün kahvaltıdan sonra 1 fincan içiyoruz.isterseniz malzemeyi yarı yarıya azaltarak yapabilirsiniz
opr.dr.feridunkunak.
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?