SUNA DUMANKAYA HER CİLT TİPİNE UYGUN SIKILAŞTIRICI MASKE

28 Ocak 2009 Çarşamba

Suna dumankaya her cilt tipine uygun olan çok etkili gözenekleri sıkıştıran bir maske tarifi verdi.

Malzemeler:

-1Yumurta akı

-1Tatlı kaşığı bal

-1Tatlı kaşığı limon suyu

-1 Çay kaşığı çicek yağı

Her cilt tipine uygun gözenekleri sıkıştıran maske::Yumurtanın akını iyice beyazlaşana kadar çırpın,içersine balı koyup tekrar çırptıktan sonra limon suyunu ve çicek yağını ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra bir parça pamuğa dökerek yüzünüze ve dekolte bölgenize sürün,pamuktaki karışım bitince tekrar pamuğa döküp 1 kaç kere daha sürün yarım saat bekletin ve yıkayın .Bu maskeyi haftada 2 kere yapın.
SUNADUMANKAYA.COM

Devamını oku »

SUNA DUMANKAYA SİVİLCE LEKELERİ

Suna dumankaya cilteki sivilce leklerini yok etmek ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak için aşağıdaki tarifi verdi.

Sivilce ve sivilce lekelerini yok etme;

-1Çay kaşığı pudra

-1Çay kaşığı oksijenli su

-1 Tane antibiyotik tozu

Hazırlanışı ve uygulanışı::1 Çay kaşığı oksijen suyunun içersine 1 çay kaşığı pudrayı ve 1 adet antibiyotiği atarak karıştırın ve sivilceli yüzeye sürün 10 dakika beklettikten sonra ovarak çıkartın ve cildinizi ılık suyla yıkayın, bu uygulamayı bir kaç gün tekrarlayın.
sunadumanyaka.com

Devamını oku »

AHMET MARANKİ DİZ AĞRILARI

Prof.dr.Ahmet Maranki;Diz ağrıları çekenler için bitkisel bir kür tarifi önerdi. Bu kürü yapanların kesinlikle diz ağrılarından kurtulacaklarını belirten maranki bu kür kesinlikle bir mucizedir diye ekledi.

Diz ağrısı çekenler için:1litre beyaz ispirtonun içersine 4tane kesme şekeri büyüklüğünde kafurunu,3–4 gün erimesini bekleyin.Hazırladığınız karışım iyice eridikten sonra her gece dizlerinize bu karışımı sürün ve strec filmle sarıp sabaha kadar bekletin 4–5 günün sonunda dizlerinizdeki farkı göreceksiniz.


maranki.com

Devamını oku »

SUNA DUMANKAYA GÖZ ALTINDAKİ SİYAH HALKALAR

Suna Dumankaya bazı bayanların korkulu rüyası olan göz altındaki siyah halkaların evde yapılabilecek pratik yöntemle kısa zamanda geçeceğini belirterek tarifini verdi.

Göz altındaki siyah halkalar için :1Elmanın suyu sıkarak içerisine 1 tatlı kaşığı hakiki zeytin yağını ekleyin ve bu karışımı her gün yatmadan en az 1 saat önce göz altlarınıza sürün.


sunadumankaya.com

Devamını oku »

AHMET MARANKİ KOZMİK SALATA

26 Ocak 2009 Pazartesi
Prof.Dr.Ahmet Maranki kozmik salatanın çok faydalı olduğunu mutlaka yemeklerden önce yenmesinde fayda olduğunu belirten maranki öncelikle her meyve sebzeyi zamanında tüketmeliyiz yoksa faydasından çok zararını görürüz dedi.
Kozmik salata tarifi:
Lahana,Kırmızı turp,Maydanoz,Ispanak,Tere,Roka,Turp,Havuç,Kuru soğan,Limon
Hazırlanışı:Bütün malzemeleri doğrayıp üzerine limon ve nar şerbeti dökerek yemeklerden önce yemeye özen gösterin çok faydasını göreceksiniz.
herseydahil maranki .com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ TANSİYONU DÜŞÜRMEK

Prof.Dr.Ahmet Maranki günümüzde genç yaştaki insanların bile yakalandığı tansiyon hastalığının çok ciddi bir hastalık olduğunu belirtti. Tansiyonu dengelemek çok önemlidir .Diyen maranki bunun için günde 1 çay kaşığının onda birini geçmeyecek kadar tuz kullanmak gerekir ayrıca sarımsak,alıç çayı ,limon,zeytin yaprağı çayının tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
Tansiyonu dengeleyen doğal formüller
-Sabahları aç karnına 4-5 adet ceviz içi yenilmesi ve uzunca bir süre devam edilmesi durumunda tansiyon düşürücü etkisi vardır.
-1-2 çay kaşığı ince kıyılmış ökse otu 1bardak soğuk suda 8 -10 dakika bekletilir.Daha sonra hiç bir tatladırıcı koyulmadan sabahları aç karnına içilir.
-Biberiye bitkisinin tansiyonu düşürücü etkisi vardır:.1bardak kaynamış suyun içersine 1 çay kaşığı biberiye koyulur ve demlenmesi beklenr daha sonra süzülerek içilir.(Biberiyeyi kaynatarak içmeyiniz)
-1 su bardağı suya 4-5 gr kimyon koyulur 10 dakika bekletilir ve günde 2-3 bardak içilirse tansiyonundüşürür.
-Yemeklerden önce 100-150 gr çilek yenilirse tansiyonu düşürür.
-500Litre suya 3 adet soğan ince ince göğrandıktan sonra 1 gece bekletilir, sabah süzülür ve günde 3 kere yemeklerden yarım saat önce 1 fincan içilirse tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
-Günde 2-3 bardak alıç çayı balla tatlandırılarak aç karnına yada öğün aralarında içildiği zaman tansiyonu düşürür.
maranki.com

Devamını oku »

AHNET MARANKİ ERKEN MENOPOZU ÖNLEMEK

25 Ocak 2009 Pazar
Prof.Dr.Ahmet Maranki bayanlarda erken menopoza girenlerin sayısının hızla artmasının nedenlerinden başlıcalarının stres,yanlış beslenme olacağını söyledikten sonra ;Bayanlara şifalı bitkilerle erken menopoza girmemelerinin mümkün olduğunu açıkladı.
Erken menopozu önlemek için:-1 tutam civanperçemi,-1 tutam arslanpençesi,-1 tutam adaçayı,-1tutam çobançantası,-1 tatlı kaşığı bal-500 gr suHazırlanışı ve uygulanışı;
1.gün;500gr kaynamış suyun içine,arslanpencesini ve adaçayını günde 1 bardak için.
2. gün 500gr kaynamış suyun içine adaçayı ve civanpercemi atıp demlendikten sonra içinüçüncü gün 500gr kaynamış suyun içine adaçayını ve çobançantasını demlendikten sonra içinTatlandırmak amaçlı bal kullanılabilir. 3 hafta uygulayın. Faydasını en kısa zamanda göreceksiniz.
maranki.com
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU SİROZ HASTALIĞI

24 Ocak 2009 Cumartesi
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu tibbi bitkiler rehberi kitabında siroz hastalığı için kereviz kürünü önermekteredir.
Siroz hastalığı için kereviz kürü:3Ay boyunca haftada 3 kere 1'er porsiyon kereviz tüketilecek 1 porsiyon yaklaşık 300-350 gr varsayılır.Diyen saraçoğlu kerevizi pişirme süresi çok önemlidir,6-7 dk pişirilmesi gerekmektedir.İnce dilimlenmiş kerevizi 1-1,5 su bardağı kaynamakta olan suda 6-7 dk ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirin, pişmiş olan kerevizleri ve suyunu öğlen veya akşam yemeklerinden yarım saat önce aç karnına tüketiniz.
Kerevizin kendisini yemekten hoşlanmıyorsanız.Yarım litre kaynamakta olan suya300-350 gr ince dilimlenmiş kerevizleri atarak 7 dakika kaynatın ,öğlen ve akşam yemeklerinden yarım saat önce suynu için kesinlikle ne tuz nede yağ eklemeyin.
-saracoglu.at
Devamını oku »

AHMET MARANKİ MİDE HASTALIKLARI

Prof.Dr.Ahmet Maranki mide hastalıklarına şifa veren sebzelerden ve kürlerinin nasıl yapılacağını açıkladı. Maranki mide hastalıkları için, karnabahar ve lahana kürünü tavsiye etti.
Mide hastalıklarına karşı karnabahar ve lahana kürü:
1.gün:2 su bardağı suyu ,kaynatın içine 300 gr beyaz lahanayı atın 3 taşım daha kaynatın 1 bardalığını sabah aç karnına diğer bardağınıda akşam aç karnına için.
2. gün 2 su bardağı suyu kaynatın içersine 300gr karnabaharı atıp 3 taşım kaynatın süzdükten sonra 1 bardağını sabah aç karnına diğer bardağıda akşam aç karnına için. 1 gün lahana bir gün karnabahar olmak üzere kürü 20 gün uygulayın.
maranki.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ BEL AĞRILARI VE BEL FITIĞI İÇİN ŞİFALI YAĞLAR

Prof.Dr Ahmet Maranki, Bel fıtığı,bel ağrıları, olanların ağrılarını azaltacak şifalı yağların olduğunu açıkladı.
Bel fıtığı ve Bel ağrılarına şifa veren yağlar:Hardal yağı veya zeytin yağını hafif ısıtın. bel bölgesinde bulunan belli noktalara ısıttığınız yağları masaj yaparak sürün ve belinizin ısınmasını sağlayın daha sonra streç filmle sarın ve sabaha kadar bekletin. Sabah kalktığınızda bir yumuşama fark edeceksiniz.20 Gün uygulayın ağrılarınızın iyileştiğini göreceksiniz.
kanal7 maranki.com
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU KRONİKLEŞMİŞ BADEMCİK ENFEKSİYONU

20 Ocak 2009 Salı
Kronik bademcik enfeksiyonu için Prof. Dr.İbrahim Saraçoğlu ebeğümeci ve adaçayını tavsiye etmektedir.
Kronik Bademcik Enfeksiyonu kürü:1 su bardağı dolusu kaynamış suya 1 poşet adaçayı ve 2 adet ebegümeci yaprağınıda ilave ederek 10 dakika demleyiniz.Sonra süzünüz soğuduktan sonra her gün en az 3 defa gargara yapın.Her gün 1 ay boyunca gargaraya devam edilir. Bu gargaranın etkisini hızlandırmak için her gün 1 poşet adaçayı yada 1 dal adaçayı içmekte fayda vardır.
tıbbibitkilerrehberi ibarahim saracoglu
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU BOĞAZ ENFEKSİYONLARI

20.10.2009 tarihinde Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu Kanal 7 de İkbal Gürpınarın Sunduğu, programa konu olarak katıldı ve engin bilgileriyle bizleri bilgilendirdi. Saraçoğlu boğaz enfeksiyonlarında adaçayının çok etkili olduğunu söyledi.
Boğaz ve bademcik enfeksiyonları için adaçayı kürü :1 su bardağı kaynamış olan suyun içine 1,5–2 yemek kaşığı , adaçayı yada 1 poşet adaçayını atın. 10 dakika demlenmesini sağlayın. Ilıdıktan sonra, süzün. günde 3 defa, özellikle sabahları dişerinizi fırçaladıktan sonra ve akşam yatmadan önce 2 defa gargar yapın.Ayrıca beraberinde her gün 1 bardak adaçayı için. 3–4 gün içinde faranjitinizi ve bademcik iltihabınız geçecektir.
ibrahimsarcoglu.at

Devamını oku »

FERİDUN KUNAK ÇOCUKLARDA BOY UZATMA

Op.Dr.Feridun Kunak boyu uzamayan yada geç uzyan,yaşıtlarından kısa olan çocuklar için evde yapılacak pratik bilgiler verdi.
-İlk önce, çocukların beslenmesine dikkat etmek gerklidir diyen kunak
- Kahvaltıyı, her sabah düzenli olarak mutlaka yapmalarını
- Kahvaltıda mutlaka, süt, peynir, yoğurt, yumurta,zeytin gibi yiyeceklerin bulunması gerektiğini
- Küçük yaşlardan itibaren yeşil yapraklı sebzeleri çocuklarınıza yemeyi benimsetin.
- Eğer, beslenme ile ilgili sıkıntısı olmadığı halde çocuklarınızın boyu,yaşıtlarına göre daha kısa ise, o halde, kalsiyum, magnezyum, ve çinko içeren doğal tabletlerden kullanabilirsiniz..
-Boy uzaması için, beslenme kadar, egzersizlerin de önemi büyüktür. Çocuklarınızın, parmaklarının ucunda yükselerek, uzanabildiği kadar yuları uzanmasını sağlayın.
-Basket oynar gibi, yukarı doğru zıplaması çocuğun boyunun uzamasında büyük etken sağlar. Ayrıca, 50 şer defa sağ ve sol kolları yukarı kaldırıp, elma toplar gibi yukarı uzanmalarını sağlayın.
- Evde uygun bir yerede,barfiks hareketlerini yapmalarını sağlayın.
UYARI : Egzersizler sırasında, mutlaka çocğunuzun yanında bulunun.
feridunkunak.com
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU YAŞLILIK LEKELERİ

17 Ocak 2009 Cumartesi
Prof .Dr.İbrahim Saraçoğlu yaşlılık lekeleri için iki ayrı kür önermektedir;Her iki kürde birbirinden tamamen farklı olup kişiye göre biri diğerinden daha etkili olabilir diyen saraçoğlu aynı anda iki kürü birden kesinlikle uygulanmaması gerektiğinide belirmiş kitabında
1.Kür Yaşlılık lekeleri için soya fasülyesi kürü:Yaklaşık 2 bardak suyu ağızı kapalı tencerede kaynatınız.Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine 6 yemek kaşığı soya fasüylesi ilave ediniz.en az 20 dakika kaynatınız.Kaynatma esnasındasu çok azalırsa bir miktar su ilave edebilirsiniz.Kullanılacak olan miktar1 kahve fincanı haşlama suyudur.20dakika sonuna doğru soya fasülyesinin haşlama suyunun bir miktar kırmızı renge dönüşmesi gerekir.Eğer henüz kırmızı renge dönüşmemişse bilinizki yeteri kadar kaynamamış demektir.Hafif kırmızı renge dönüştükten sonra suyunu süzüp ayırınız ,ılıyınca yaşlılık lekeleri üzerine pamukla sürünüz,kurudukça 3-4 ker tekrarlayarak sürünüz bu kürü haftada 3 kez 1 ay boyunca uygulayınız.
2.Kür limon-sirke kürü:Bir tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla bir tatlı kaşığı sirkeyi kahve fincanında karıştırınız ve karışımı5 dakika bekletiniz.Daha sonra yaşlılık elekerinin üzerine pamukla sürünüz,bu kürü 1 ay boyunca haftada 3 kez yapınız.
tıbbibitkilerrehberi ibrahim saracoglu
Devamını oku »

AHMET MARANKİ ANNE SÜTÜNÜ ARTIRMA

Prof.Dr.Ahmet Maranki yeni doğum yapmış annelerin bebeklerini anne sütü ile beslemelerinin öneminden bahsederken ;mama ile beslenen bebeklerin ileride pek çok hastalığa maruz kalbileceklerinin uyarınsa bulundu.Sütlerinin azlığından şikayet eden annelere ise ayvayı önerdi.
Anne Sütünü Artırmak için:Her gün mutlaka 1 adet ayvayı ister çiğ olarak isterseniz tatlısını yaparak yediğiniz zaman sütünüzde çok fazla artış göreceksiniz.Diyen Maranki anne sütü bir mucizedir bebeğinizi anne sütünden mahrum bırakmayın dedi.
maranki.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ BEDEN TEMİZLİĞİ İÇİN SOĞAN KÜRÜ

Prof.Dr.Ahmet Maranki çıktığı programlarda beden temizliğinin insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu söylüyor,ve beden temizliğinin herkesin mutlaka yapılmasında fayda olduğunu ;yapıldığı taktirde her türlü hastalıktan kurulunacağının altını çiziyor.
Beden Temizliği için Soğan kürü:Orta boy 1 soğanı yumrunuzla kırın 500 litre önceden kaynatılmış suyun içersinde 2-3 dakika kaynattıktan sonra süzerek için.Soğan suyu sayesinde bağırsağınızdaki parazitlerden kurtulacak ,kanınızın temizlenmesini sağlamış olacak ve cildinizin güzelleşmesini sağlamış olacaksınız.
maranki.com
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK KIRIŞIK ÖNLEYİCİ KREM

12 Ocak 2009 Pazartesi
Op.Dr.Feridun Kunak sadece sağlık sorunlarımıza değil güzellik sorunlarımızada çözümler getiriyor .
Feridun Kunak Kırışık Önleyici Maske:
-1 Tane salatalık
-1Çay kaşığı Jojoba yağı
-1Çay kaşığı badem yağı
-1 Çay kaşığı Avakado yağı
Hazırlanışı :Salatalık soyulup rendelenir ve içersine 1 çay kaşığı badem yağı .avakado yağı ve jojoba yağı eklenerek karıştırılır ve yüzümüze göz kenarlarıda dahil olmak üzere sürülür.Mükemmel bir kırışık önleyici kremdir.
gunbegun

Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU YANIKLARA KARŞI PATATES

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu Tibbi bitkiler rehberi adlı kitabında yanıklardan bahsetmiştir ve evde uygulanabilen patates kürünü yazmıştır.
Yanıklara karşı patates kürü:Birinci ve ikinci dereceli yanıklarda yanık bölgenin büyüklüğüne göre bir veya birkaç çiğ patatesi yıkayıp soyduktan sonra ince rendeyle rendeleyip yanık yere boş yer kalmayacak şekilde sürünüz ortalama 12 saat bekletiniz.Bir veya ikinci uygulamada yanık yerde herhangi bir iz kalmadığını ve hızla iyileştiğini göreceksiniz.
uyarı :Üçüncü derece yanıklarda ve derin ikinci derece yanıklarda kullanılmamalıdır.
tıbbibitkilerrehberi
Devamını oku »

İBRAHİM SARAÇOĞLU KANDAKİ İLTİHABLANMA İÇİN

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu Kandaki iltahaplanmaya karşı dut kurusu kürünün çok etkili olduğunu kitabında açıklamış ve kürü yayınlamış.
Kandaki iltihaba karşı dut kurusu kürü:Kandaki crp(chemical reaktif protein)yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir.Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine 1 açuk dolusu beyaz dut kurusu atınız ve 6 dk kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz.6.dakikadan sonra ocaktan indiriniz.Ilıyınca süzünüz,yarısını sabah aç karnına kahvaltından 20 dk önce diğer yarısınıda akşam yemeğinden 20 dk aç karnına önce içiniz.toplam 25 gün uygulanır.
tıbbibitkilerrehberi
Devamını oku »

AHMET MARANKİ HEMOROİD-BASUR

11 Ocak 2009 Pazar
Prof. Dr. Ahmet Maranki hemoroid-basur için bitkisel önerilerde bulundu.
Hemoroid- Basur için önerilerAkşam yatmadan önce bir pamuğu zeytinyağına batırarak makatınıza fitil şeklinde koyunuz.
2-5 adet kuru inciri sıcak suyun içinde 1-2 saat bekletin. Bu süre içinde incirler şişecektir.Akşam yatmadan önce bu incirlerin hepsini yiyin.Birlikte ıhlamur çayı içebilirsiniz.Bu uygulamaya 3 hafta devam edin.Kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.
Yine aynı şekilde 5 adet gölgede kurutulmuş kuru kayısıyı sıcak suyun içinde 1-2 saat bekletin. Bu süre içinde kayısılar şişecektir.Akşam yatmadan önce bu kayısıların hepsini yiyin.Birlikte ıhlamur çayı içebilirsiniz.Bu uygulamaya 3 hafta devam edin. Kalınbağırsak probleminiz kalmayacaktır.
maranki.com
Devamını oku »

AHMET MARANKİ BAĞIRSAK PARAZİTLERİ

Prof.Dr.Ahmet Maranki Bağırsak solucanları tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak 3 ayrılmaktadır dedi ve ekledi.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasında şerit olarak bilinir. İyi pişmemiş etlerle insanlara geçer.
Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak,normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu başlar.
Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller
Tenyaları düşürmek için
-1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı içilerek başlanır ve gün içerisinde,toplam 4 bardak tüketilir.
- 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlenilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.
- İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir. Öğleye kadar birşey yenilmemelidir.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.
Yuvarlak solucanlar:Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.
Yuvarlak solcanları düşürmek için 1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.
Kıl kurtları: Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.
Kıl kurtlarını düşürmek için
Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.
maranki.com
Devamını oku »

ENDER SARAÇ KIŞ ÇAYI

8 Ocak 2009 Perşembe
Dr.Ender Saraç soğuk havalarda içimizi ısıtacak ve gribal enfeksiyonlardan koruyacak şifalı kış çayı tarifi verdi.
Kış Çayı Malzemeleri
-2 küçük kök zencefil
-1 tutam hibukus
-1 tutam ıhlamur
-1 tutam ekenezya
-6 tane kuş burnu
Hazırlanışı:2 su bardağı suyu kaynatın içersine bütün malzemeleri atarak 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan indirerek 4-5 dakika demlenmesini bekleyin demlendikten sonra süzerek sabah öğlen akşam için.
endersarac
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK DOLAŞIM SİSTEMİNE VE KOLESTEROLE İYİ GELEN ÇAY

5 Ocak 2009 Pazartesi
Op .Dr.Feridun Kunak dolaşım sistemini hızlandırmak ve kolesterolün düşmesini sağlamak için zeytin yaprağının bir mucize olduğunu söyledi.
Kolesterol ve dolaşımı düzenleyen zeytin yaprağı çayı
1tutam zeytin yaprağını,1 su bardağı kaynamış sıcak suyun içersinde 2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirin biraz demlenmesini sağladıktan sonra süzün ve ılık olarak için.Dolaşım bozukluğuna bire birdir.Kolesterolü düzenleme etkisi vardır.
feridun kunak
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK SAĞLIKLI ELLER İÇİN EL YAĞI

Op.Dr.Feridun Kunak TRT1 ekranlarında yayınlana günbegün adlı programda bu gün çok faydalı bir el yağı tarifi verdi.
El Yağının malzemeleri
-1çorba kaşığı limon suyu
-1çorba kaşığı gliserin yağı
-1çorba kaşığıavakado yada badem yağı
-1çorba kaşığı lavanta yada gül yağı
Hazırlanışı ve uygulanışı:Bütün yağları bir kapta karıştırıyoruz ve ellerimize masaj yaparak sürüyoruz bir kaç kullanımdan sonra ellerimizdeki farkı yumuşamayı görüyoruz.
feridunkunak
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK AYAKTAKİ NASIRLAR

2 Ocak 2009 Cuma
Op.Dr.Feridun Kunak Ayakta onuşan çok açı veren ve kolay kolay yok olmayan nasırlar için evde uygulayabileceğiniz oldukça basit bir yöntem açıkladı.
Ayakta oluşan nasırlar için:1Tane domatesi ortadan ikiye kesin ve nasırın bulunduğu bölgeye domatesin çekirdeklerinin olduğu kısmı gelecek şekilde yerleştirin,daha sonra üzerini sargı bezi ile sarıp sitrec filmle iyice sarıp sabaha kadar bekletin sabah kalktığınızda nasırlı olan bölgenin yumşadığını ve nasırı yumuşayan verden kolayca çıktığını göreceksiniz.
feridun kunak
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK AYAK KAŞINTILARI VE ÇATLKLARI

Op.dr.Feridun Kunak Ayaklardan oluşan kaşıntılar ,çatlamalar için çok etkili formüller açıkladı.
Ayakta meydana gelen kaşıntılar için
1Çay kaşığı tentirdiyodu ve 1çay bardağı alkolü karıştırın daha sonra önceden yıkayıp kuruladığınız ayaklarınıza kaşınan yerlerine pamuk yardımıyla bu karışımı sürün biraz beklettikten sonra ayaklarınızı yıkapık kurulayın ve pudra sürün.
Eğer ayaklarınızda aşırı kaşıntı ve çatlamalar oluşuyorsa ; 1Çay bardağı kınayı,1çay bardağı sirkeyi ve 5 çay bardağı suyu karıştırın ve kaynatın ılıdıktan sonra ayaktaki çatlak olan bölgeleri bu karışımla yıkayıp ayaklarınızın kurumasını bekleyin,kuruyan ayaklarınıza vazalin sürün.
feridun kunak
Devamını oku »

FERİDUN KUNAK TOPUK DİKENİ

Op.Dr.Feridun Kunak ayak sağlığı ile ilgili olarak topuk dikeni,şikayeti olanlar için çeşitli tedavi yöntemleri açıkladı evde kendinizin uyulayabileceğiniz çok etkili formüller veridi.
Topuk dikeni için evde yapabileceğiniz pratik bir öneri
Öncelikle 1tane bulaşık süngerini tortasına minik bir oyuk açın,açtığınız oyuğa ayağınızın topuk kısmının denk geleceği şekilde yerleşmesini sağlayın ve ayakkabınızı bu şekilde giyin.Bu şekilde topuğunuz ayakkabıyla teması biraz olsun kesileceğinden ağrılarınız hafifleyecektir.
Topuk dikeni için şifalı yağlarla tedavi
-Çörek otu yağı
-papatya yağı
-Kantoron yağı
Hazırlanışı ve uygulanışı: Bütün yağları eşit miktarda karıştırın ve her gece yatmadan önce masaj yaparak topuk dikeni olan bölgeye sürün sitrec filmle sarıp sabaha kadar bekletin zamanlar ağrılarınız geçecektir.
feridunkunak

Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?