Ahmet Maranki''Doğal Antibiyotik''

27 Temmuz 2009 Pazartesi
Ahmet Maranki sürekli boğaz enfeksiyonunu geçirenlerin özellikle küçük çocuklarnda sık sık bronşit olanların antibiyotik yerine doğal yollarla tedavi edilmelerinde fayda olduğunu açıkladı ve doğal antibiyotik tarifi verdi.
Doğal antibiyotik
-1 baş sarımsak
-Yarım litre su
-Cam kavanoz
-Alüminyum folyo
Hazırlanış:
500 CC (yarım litre) kaynatılmış soğumuş suyu cam bir kavanoza koyduktan sonra içerisine kabukları soyulmuş bir baş sarımsağı rendeleyip, yarım limonu da kabuğu ile dilim dilim doğrayıp atın.
Kapağını kapattıktan sonra (alüminyum folyoyla sararak ışık almasını engelleyebilirsiniz) karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın. Özellikle çocuklarınıza posasını 7 gün boyunca günde bir defa 1 çay kaşığı için. Öksürük, balgamı kolayca atabilirsiniz.
Her kışa girerken bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız savunma mekanizmanız güçlü olur.
Kullanımı: Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.
Tarifimiz bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçüyle de yapabilirsiniz.

maranki.com
Devamını oku »

Güneş Gözlüğü Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz


Güneş gözlüğü eskiden sadece güneşlihavalarda takılırdı.Günümüzde ise hemen hemen her mevsim ve ışıklı oln her yerde takılmaktadır bu yüzdende gözlükseçerken insanlar daha çoközen göstermektedir...

Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmeliyiz

- Gözlük, yüzüne tam olarak oturmalı, yoksa yanlardan ışık alır ve gözlük takmanın hiçbir anlamı kalmaz. Bunun için taktığın gözlüğü her iki tarafından tutmalısın. Kolay hareket etmiyorsa yüze tam oturmuş demektir.
-İyi bir güneş gözlüğü , kaliteli camdan oluşmalaktadır. Ayrıca camın rengi, ya her yerinde aynı olmalı ya da iki renkliyse camın üstü koyu, altı açık tonda, iki renk arası geçiş de yumuşak olmalı.
- Gözlüğün üzerinde morötesi ışınları kestiğine dair bir tescili ve Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmış sertifikası mutlaka bulunmalı, camları UV filtreli olmalı.
- Cam renkleri,
eskiden kahverengi ve siyahla sınırlıyken, bugün her türlü renge ulaşmak mümkün. Mavi, turuncu, mor, eflatun… Bu renkler kişisel zevklere hitap ediyor gibi görünse de, aslında her birinin asli birer görevi var. Örneğin gri ve kahverengi, özellikle araba kullanırken tavsiye ediliyor, çünkü iki renk de ışığı mükemmel süzüyor. Oysa mavi ve yeşil, ışığı keskinleştiriyor ve renkleri algılamayı zorlaştırıyor. Yani trafik ışıklarını düşünecek olursak araç kullanırken son derece sakıncalı. Ancak mavi ve yeşil camlı gözlüklerle de çok iyi, spor karşılaşmaları izlenebiliyor, hatta spor yapılabiliyor.
-Sapları, kulak arkasını sıkmamalı, yoksa kısa süre sonra gözlük takmak bir işkenceye dönüşebilir.6. Eğer numaralı gözlük veya lens kullanıyorsan, güneş gözlüğü almadan önce doktora danışmanda fayda var
- Ten rengi açık olanlaraçık gül ve amber gibi açık renk ve hafif çerçeveleri seçmeli, çünkü yeşil, mavi gibi koyu renkler yüzü soluklaştırabilir. Koyu tenlilerde ise, gümüş, altın ve şeffaf çerçeveler mükemmel duruyor
-Çerçeve, yüzün büyüklüğü ile orantılı olmalı. Büyük suratlarda büyük, küçük suratlarda ise küçük çerçeveler daima iyi durur. Yüzün biçimiyle zıt modeller ise, oluşacak kontrastla daha şık olacaktır.
Yüz şeklinize göre gözlük seçimi
Kare yüze
Kuvvetli bir çene çizgisi, geniş alın ve elmacık kemikleri bulunur. Kavisli çerçeveler bu yüz şeklinde iyi durur.
Oval yüze
Her türlü çerçeveyi taşıyabilecek bir yüz yapısı. Önemli olan yüzün büyüklüğü ile orantılı çerçeveler seçmek.
Yuvarlak yüze
Düz ya da açılı hatları olan çerçeveler, tam bu yüz biçimine göre. Çünkü yüzü daha uzun ve ince gösterir.
Üçgen yüze
İnce kenarlı düşey çizgili çerçeveler, dar alın ve çeneli, geniş elmacık kemikli bu yüzde iyi durur.
UzunYuvarlak ve kare hatlara sahip çerçeveler bu yüz tipi için en uygun olan modellerd
ir.
Devamını oku »

Suna Dumankaya ''Meme büyütücü krem''

26 Temmuz 2009 Pazar
Suna Dumankaya küçük göğüslü bayanlar için göğüs büyütücü krem tarifi verdi.
Göğüs büyütücü krem
-Ayva çekirdeği jeli(Ayvaların çekirdeğini bir kavanoza koyup üzerine biraz su ekleyip 5 gün bekletin)
-1tane alovera bitkisinin içi
-3 çorba kaşığı ginseng
-fizyolojik serum
Hazırlanışı:bütün malzemeleri karıştırıp göğsünüze masaj yaparak sürün 15 20 dakika beklettikten sonra durulayın .
Devamını oku »

Karpuz Detoksu

22 Temmuz 2009 Çarşamba
Prof.Dr.Ahmet Maranki Karpuz Detoksu: Ayın çekim gücünden faydalanılarak yapılan karpuz detoksunun Birincisi Hicri-takvime göre şaban ayının 13-14 ve 15. günlerinde yani; Ağustos ayının 4-5 ve 6'sında uygulanır.
Karpuz detoksunun ikinci uygulaması : Şaban ayının son üç günlerinde yani 18-19 ve 20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilir. Karpuz detoksunun ilkini uygulayanların İkinci karpuz detoksunu uygulaması zorunlu değildir
Karpuz detoksu:

Kahvaltı: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, kilosu 70 kg'dan çok olanlar ise 1 kg karpuz tüketmelidir.
Öğle: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, kilosu 70 kg'dan çok olanlar ise 1 kg karpuz tüketmelidir.
Akşam (Gün batımı sonrası) : 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, kilosu 70 kg'dan çok olanlar ise 1 kg karpuz tüketmelidir.
3 gün uygulanacak karpuz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay veya çeşitli bitki çaylarının ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali suların bol bol tüketilmelisi gerekmektedir. (En az 1,5 - 2 litre) . Bitki çaylarında tatlandırıcı olarak yalnız çiçek-balı kullanılmalıdır.
Karpuz seçerken gübreli, iri ve hibrit (dölsüz) tohumlu karpuzlar ile, kabaktan aşılanmış karpuz olmamasına kesinlikle dikkat edilmeli.
Karpuz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisini artırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürede de bu kurala uyulmalıdır.
maranki.com
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?