Mevlid Kandili ''Mesajları''

24 Şubat 2010 Çarşamba
***Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.
***Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
***Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
***Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.
***Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
Devamını oku »

25 Şubat 2010 Mevlid Kandili

25 şubat 2010 mevlit kandili ,Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.
Mevlid kandilinde nasıl ibadet etmeliyiz
*Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
* Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
*Kaza, nafile namazlar kılınmalı;
varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
* Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
* Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.
* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
*Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.
*Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
*Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
*Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.
* Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.
*Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
* O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.
*Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.
* Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
* Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.
* Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
*Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.
*Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.
(“Mübarek gecelerin ihyası ile ilgili hususi bir ibadet mevcut değildir. Namaz, tilavet–i Kur'ân, dua gibi bütün ibadet çeşitleri ile gece ihya edilebilir... Mübarek gecelerde kılınan bazı hususi namazlar sünnette mevcut değildir; muteber bir rivayete de istinad etmezler. Bu, “O gecelerde namaz kılmak mekruhtur” anlamına gelmez. Teheccüd ve nafile namazları teşvik eden rivayetler çoktur. Bunların mübarek gecelerde yapılması elbette daha faziletlidir.” (Canan, Kütüb–ü Sitte, 3/289). Kandil gecelerine ait olduğu kaydedilen namazları da ayrıca kılmakta ise bir beis yoktur; sevaptan hâli değildir.)
Devamını oku »

Ömer Osman Korkmaz''Astım Hastaları''

Ömer Osman Korkmaz katıldığı programda astım,için hazırladığı kürü açıkladı..
Astım için zencefilin bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen korkmaz,nasıl uygulanması gerektiğini açıkladı.
Astım hastaları
-50 gr. Şekersiz doğal bal
-50 gr. Öğütülmüş zencefil
-20 gr. Öğütülmüş karanfil
Bir kapta karıştırıp ,her gün sabah akşam yemeleri gerekmektedir.Astım hastaları mutlaka yün fanila giymeleri de atlanmaması gereken bir ayrıntıdır.
kanal7
Devamını oku »

Ömer Osman Korkmaz 'Yılancık Hastalığı''

Lokman hekim Ömer Osman Korkmaz 24 şubat 2010 tarihinde Nur ertürk'ün sunduğu programa konuk oldu ve yılancık hastalığı ile ilgili bilgi verdi nasıl tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı..
Yılancık hastalığı nedir? Yılancık hastalığı vücutun derisinde yada içinde oluşan ıltihaplı mikroplu bir cild hastalığıdır,genellikle güzde görünür buna yüz yılancığı denir.Mikropla bulaşan hastalığın halsizlik,baş ağrısı ,kırgınlık,yorgunluk belirtileridir.
Yılancık hastalığının tedavisi:15 gün tam buğday unu ile yapılmış tuzsuz ekmek yenilmelidir,tam buğday unundan yapılan çorbalar içilmelidir,tussuz terayağı kullanılmalıdır,Mileral bakımından zengin damacana suları içilmelidir,15 gün boyunca başka birşey yenilmemelidir.15 günlük yapılan yukarıdaki diyet sayesinde ağrılarınız gececektir.
kanal7
Devamını oku »

Ömer Osman Korkmaz ''Astım ve Akciğer hastalığı için şifalı macun''

15 Şubat 2010 Pazartesi
Nur Ertürk'ün sunduğu proğramın daimi konuğu olan Ömer Osman Korkmaz konuk olduğu günlerde faydalı ve şifalı bilgilerini açıklıyor.
10 şubat 2010 tarihindeki programda astım ,kronik akciğer hastalığı ile ilgili şifalı bilgiler verdi.
Lokman Hekim, Ömer Osman Korkmaz'ın Astım,KOAH (Kronik akciğer hastalığı) yüksek ateşi düşürmek için hazırladığı şifalı macun :500 gr. balı,50 gr. öğütülmüş zencefili,20 gr. öğütülmüş karanfili, 15-20 dakika. ara vermeden karıştırın. Macun kıvamına getirin. Sabah ve aksam 1 er tatlı kaşığı yiyin. Nefes darlığı, balgam astım ve akciğer hastalıklarına faydalıdır. Çocukların ateşini düşürücü etkisi vardır ,ancak 1 yaş altı bebeklerde kesinlikle kullanılmaz.
kanal7
Devamını oku »

Bu Konuları Okudunuz mu ?