HAYIT MEYVESİNİN FAYDALARI

25 Aralık 2007 Salı
Hayıt meyvesinin Faydaları

-İdrar söktürür.
-Sancıları keser.
-Adet kanamalarını düzenler.
-Anne sütünü artırır.
-Hazımsızlığı giderir.
-Karın ağrısını ve ishali keser.
-Ayak şişlerini indirir.
-Akrep ve arı sokmalarında faydalıdır.
-Hayıt meyvesi çok nazik bir bitki de olsa, etkisi inip çıkan bir piston gibidir. Sivri yerleri düzleştirir, çukur yerleri yükseltir.
-O aynı zamanda hem afrodizyak (cinsel istek arttırıcı) hem de anti-afrodizyak özelliğe sahiptir. Yani cinsel isteğiniz çok fazla ise onu azaltacak, az ise yükseltecek ve normale döndürecektir.
-Menopoz hormonal iniş çıkışın sonunda büyük bir çukurdur. Hayıt meyvesi progesteron’ daki dramatik inişi yavaşlatarak ve hormon seviyesindeki değişikliklere vücudu alıştırarak bu süreçte yardımcı olmaktadır. Sıcak basması, vajina kuruluğu, baş dönmesi ve depresyon gibi menopoz semptomları hayıt meyvesi terapisine olumlu tepki vereceklerdir. Hormon dengesizliği kısırlığa da yol açabilmektedir.
- Hayıt meyvesi yumurtlama periyodunu düzenlemeye ve hamile kalma şansının artmasına yardımcı olabilir
-Doğum kontrol hapına son verdikten sonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesinde çok yararlı olur. Hayıt meyvesinin, her ne kadar kullanım alanlarının çoğu bayanlar için olsa da erkeklerde depresyon ve buna bağlı cinsel iktidarsızlık durumlarında da kullanılabilir.
-Erkeklerde testesteron, kadınlarda ise östrojen fazlalığının neden olduğu aşırı kıllanma ve sivilcelere (akne) karşı, hayıt meyvesi terapisi hormonları dengeleyerek yardımcı olabilir.
Kullanım biçimleri: Yarım tatlıkaşığı tohum havanda hafifçe ezilir, orta boy bir subardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır,üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2-3bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan öğün aralarındayudumlanır.
Tentür kullanımı: Agnus castus D1, günde 3 kere, 20-25 damla, yarım kahvefincanı ılık suya eklenerek alınır. Yukarıdaanılan tüm rahatsızlıkların tedavisinde, ayrıca depresyonve cinsel iktidarsızlık durumlarındakullanılabilir.
kaynak: netten alıntıdır

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?