Karpuz Detoksu

22 Temmuz 2009 Çarşamba Prof.Dr.Ahmet Maranki Karpuz Detoksu: Ayın çekim gücünden faydalanılarak yapılan karpuz detoksunun Birincisi Hicri-takvime göre şaban ayının 13-14 ve 15. günlerinde yani; Ağustos ayının 4-5 ve 6'sında uygulanır.
Karpuz detoksunun ikinci uygulaması : Şaban ayının son üç günlerinde yani 18-19 ve 20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilir. Karpuz detoksunun ilkini uygulayanların İkinci karpuz detoksunu uygulaması zorunlu değildir
Karpuz detoksu:

Kahvaltı: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, kilosu 70 kg'dan çok olanlar ise 1 kg karpuz tüketmelidir.
Öğle: 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, kilosu 70 kg'dan çok olanlar ise 1 kg karpuz tüketmelidir.
Akşam (Gün batımı sonrası) : 3 bardak bitki çayı ve kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, kilosu 70 kg'dan çok olanlar ise 1 kg karpuz tüketmelidir.
3 gün uygulanacak karpuz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay veya çeşitli bitki çaylarının ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali suların bol bol tüketilmelisi gerekmektedir. (En az 1,5 - 2 litre) . Bitki çaylarında tatlandırıcı olarak yalnız çiçek-balı kullanılmalıdır.
Karpuz seçerken gübreli, iri ve hibrit (dölsüz) tohumlu karpuzlar ile, kabaktan aşılanmış karpuz olmamasına kesinlikle dikkat edilmeli.
Karpuz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisini artırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürede de bu kurala uyulmalıdır.
maranki.com

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?