Vişnenin faydaları

23 Ağustos 2009 Pazar Yaz mevsiminde en çok meyveler göz dolduruyor renk renk çeşit çeşit meyveler işte bu meyvelerden biride ekşi tadıyla vişnedir.Vişnenin bir çok faydası vardır
-Vişneye bordo renklerini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor
-Kırmızı, bordo renklerini veren antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
-Vişnenin zeka açıcı bir etki de var.
-Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Genç kalmayı sağlar Vişne
antoksiyanin maddesi bakımından oldukça zengindir.
-Taze kiraz ve vişne potasyum, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengin.
-ABD Teksas’ta yapılan bir araştırmaya göre vişne yüksek oranda “melatonin” de içeriyor.
-Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidan. Vişne yemek melatonin vücutta melatonin seviyesini yükseltiyor
-Vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor. Gelenesel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.
-Bu meyvelerden en iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmeleri gerekiyor. Taze olarak bulunmadıkları kış aylarında en iyi tüketim şekli ise kuru vişne yemek. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemeli
netten

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?