Bayramda ''Nasıl Beslenmeliyiz Nelere Dikkat Etmeliyiz''

11 Eylül 2009 Cuma Ramazan bayramına sayılı günler kaldı.Bir ay boyunca oruç tutarak midemizi dinlendirdikten sonra .Bayramda midemize fazla yüklenip hastanelik olmamak için bayram boyunca nelere dikkat etmeliyiznasıl beslenmeliyiz.
Bayram boyunca dikkat edilmesi gereken noktalar
*Güne mutlaka hafif bir kahvaltıyla başlayınve kesinlikle öğün atlamayın.Öğün aralarında en az 2 en fazla 4-5 saat bırakın
*Bayram ikramlarında ağır hamur tatlıları,şekerler,aşırı yağlı ,çok tuzluve kalori açısındanyoğun olan yiyecekler yerinee kalorisi düşük sütlü tatlılar ve ya 1,2 tane hamur tatlıları ve meyve tüketin.
*Kahve gibi kafeyinli içecekleri çok tüketmeyin.
*Ramazanda su tüketiminin azaldığından dolayı bol bol su tüketin sulu şeyler için. *Bayramda mide ve bağırsak bozukluğuna yol açmaması açısından çikolata ve şekeri az tüketin.
*Oluşabilecek sindirim problemine karşı lif oranı yüksek gıdalar (kuru baklagiller,taze sebze ve meyveler)tüketin.
*Alkol alışkanlığı olup da ramazan boyunca alkol almamış kişiler, Bayram boyunca alkol oranı yüksek rakı ,votka,cin gibi içecekler yerine şampanya,şarap gibi içecekler tercih etmelerinde fayda vardır.



0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?