Bayram boyunca dikkat edilmesi gereken noktalar
*Güne mutlaka hafif bir kahvaltıyla başlayınve kesinlikle öğün atlamayın.Öğün aralarında en az 2 en fazla 4-5 saat bırakın
*Bayram ikramlarında ağır hamur tatlıları,şekerler,aşırı yağlı ,çok tuzluve kalori açısındanyoğun olan yiyecekler yerinee kalorisi düşük sütlü tatlılar ve ya 1,2 tane hamur tatlıları ve meyve tüketin.
*Kahve gibi kafeyinli içecekleri çok tüketmeyin.
*Ramazanda su tüketiminin azaldığından dolayı bol bol su tüketin sulu şeyler için. *Bayramda mide ve bağırsak bozukluğuna yol açmaması açısından çikolata ve şekeri az tüketin.
*Oluşabilecek sindirim problemine karşı lif oranı yüksek gıdalar (kuru baklagiller,taze sebze ve meyveler)tüketin.
*Alkol alışkanlığı olup da ramazan boyunca alkol almamış kişiler, Bayram boyunca alkol oranı yüksek rakı ,votka,cin gibi içecekler yerine şampanya,şarap gibi içecekler tercih etmelerinde fayda vardır.
*Kahve gibi kafeyinli içecekleri çok tüketmeyin.
*Ramazanda su tüketiminin azaldığından dolayı bol bol su tüketin sulu şeyler için. *Bayramda mide ve bağırsak bozukluğuna yol açmaması açısından çikolata ve şekeri az tüketin.
*Oluşabilecek sindirim problemine karşı lif oranı yüksek gıdalar (kuru baklagiller,taze sebze ve meyveler)tüketin.
*Alkol alışkanlığı olup da ramazan boyunca alkol almamış kişiler, Bayram boyunca alkol oranı yüksek rakı ,votka,cin gibi içecekler yerine şampanya,şarap gibi içecekler tercih etmelerinde fayda vardır.
0 yorum:
Yorum Gönder