FERİDUN KUNAK SELÜLİTTEN KURTULMANIN YOLLARI

2 Mart 2009 Pazartesi Opr.Dr.Feridun Kunak bayanların korkulu rüyası olan selülitler için pratik çözümler ve şifalı yağlardan oluşan bir karışım önerdi...
Selülitler için: Öncelikle selülitli bölgeye kan gitmesini sağlamamız gerekir:1 adet kabak lifini ve 1 adet ipek keseyi temin ettikten sonra duşta bunlarla kalbe doğru yanı aşağıdan yukarıya doğrı kese yapacağız ve kan dolaşımını sağlayacağız .Daha sonra aşağıdaki bitkisel yağlardan oluşan karışımı süreceğiz.
Selülitten kurtulmak için bitkisel karışım
-1çorba kaşığı lahana tohumu yağı
-1çorba kaşığı biberiye yağı
-1 çorba kaşığı bal
-1 çorba kaşığı kil
-Süt
Hazırlanışı:Kil, bal ve yağları koyup iyice karıştırdıktan sonra sürülecek kıvama gelene kadar süt ilave ediyoruz.Bu karışımı keseden sonra selülitli bölgeye aşağıdan yukarıya doğrı sürüyoruz ve strec-flim sarıp 10-15 dakika beklettikten sonra yıkıyoruz .
Selülitten kurtulmak için bitkisel yağlar

-1çorba kaşığı susam yağı
-1çorba kaşığı buğday yağı
-1 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı
-1çorba kaşığı limon yağı
-1çorba kaşığı biberiye yağı
-1çorba kaşığı portakal yağı
Masajın yapılışı:Bütün yağları karıştırıp selülitli bölgeye aşağıdan yukarıya doğru tenimizi cimcikleyerek sürüyoruz.Sürme işlemi bittikten sonrabir pamuğu şişe sarıp kolanya döktükten sonra yakarak su bardağını içersinede dolandırıp bardağı selülitli bölgeye yapıştırıyoruz ,(bardak çekme işleminde olduğu gibi )ve bardağı bacağımızda aşağıdan yukarı doğru hareket ettiriyoruz, bu sayede bacağımıza kan gitmesi sağlanmış oluyor.Bu arada her gün eğzersik yapmak gerekiyor özellikle bacaklardaki selülitler için makas hareketi çok etkilidir.
feridunkunak.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Feridun bey merhaba,
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederiz. benim şikayetim bacaklarımın çok kalın olmasından yana. üst bacaklara uygulayabileceğimiz bu selülit tedavisini alt bacaklara da uygulayabilir miyiz? ya da bize alt bacakları inceltmek için bir kür tavsiye edebilir misiniz? bir de geceleri bacaklarım çok ağrıyor hayava kaldırarak yatıyorum yada sürekli kımıldatmak zorunda kalıyorum. bunun için herhangi bir öneriniz var mıdır? teşekkürler, saygılarımla...

Bu Konuları Okudunuz mu ?