FINDIĞIN FAYDALARI

2 Ocak 2008 Çarşamba HER GÜN BİR AVUÇ FINDIK İYİ GELİR
Günlük dengeli beslenmede hayati bir besin ve katkı maddesi olan fındığın, sağlık açısından pek çok olumlu etkisi bulunuyor. Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılıyor. Oleik asit çoğunlukta olmak üzere yağ, protein, karbonhidrat, E vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler, mineraller, diyabetik lifler, fitosterol (beta- sitosterol) ve anitoksidant fenoliklerin özel bileşimleri nedeniyle, insan beslenmesi ve sağlığı açısından fındık, kuruyemiş çeşitleri arasında önemli bir konuma sahip bulunuyor. Fındığın besleyici ve duyumsal özellikleri onu, gıda ürünleri için benzersiz ve ideal bir malzeme haline getiriyor
-Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
-İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler
-Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
-E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
-İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine faydalı olur, prostat kanserinden korur.
-Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir.
-İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
-Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır.
-Çerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.
-İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.
-Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir
-Cinsel gücü artırır
KAYNAK:alıntıdır

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?