BUGDAY ÇİMİNİ FAYDALARI

8 Temmuz 2008 Salı BUĞDAY ÇİMİNİN FAYDALARI
Buğday Çimi Öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içermektedir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi yenilebilir canlı klorofil için bildiğimiz en uygun ve en zengin doğal kaynaktır. İçeriğindeki klorofil oranı yüzde 70'i bulur.
KANI TEMİZLER
- Klorofil güneşin yaşam veren gücünün bir başka diğer adıdır. Bu madde bitki yaşamının temelidir.
-Klorofilin en önemli özelliklerinden birisi, insan kanında oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri olan hemoglobinle hemen hemen aynı kimyasal yapıya sahip olmasıdır. -
-Ağızdan alındığında, kırmızı kan hücrelerine hemen karışır ve kanımızı temizler.
-Klorofil dokuların iyileşme hızını arttırır. Bu nedenle uzun yıllardır kanserli hastaların tedavisinde kullanılıyor.
Buğday çimi ile detos ;
Buğday çiminde 20 çeşit amino asit, diğer gıdalarda bulunmayan yüzlerce farklı enzim bulunmaktadır. Organik toprakta yetişen buğday filizleri, 102 doğal mineralin 90 'nını içinde barındırır.
Buğday çimi taze olarak tüketilirse;
-Metabolizmayı uyarır
-Tiroid bezlerinin sağlıklı çalışmasını sağlar,
-Lenf sistemini temizler
-Kalbin fonksiyonlarını arttırır,
-Kan basıncını normalleştirir,
-Kolesterolü düşürür,
-İç organlarımızı özellikle rahmi, akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizler.
-Sindirim sisteminde kötü koku yaratan bakterileri yok eder.
- Buğday çimi suyu; Başta sedef ve egzema olmak üzere, yara, yanık, kaşıntılar, güneş yanıkları, böcek sokmaları ve her türlü cilt tahrişine iyi gelir. Az miktarda kullanıldığında diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önler. Gargara yapılırsa boğaz enfeksiyonlarını iyileştirir. Saçlı deriye sürerseniz, saçlarınızın kalitesini yükseltir.
kaynak:neten

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?