MATE YAPRAĞI

12 Temmuz 2008 Cumartesi MATE YAPRAĞI
Son günlerde adını çok sık duyduğumuz mate yaprağı çok değerli bir bittkidir birçok şeyede faydalıdır...
MATENİN FAYDALARI;

-İçerdiği triterpen saponinler sayesinde, vücuttaki yağ parçalayıcı enzimlerin hareketini engelleyerek yağların emilimini azaltır.
-İçerdiği caffeoylquinic asitin kafeinle bir bütünlük oluşturması sayesinde, kafeinin emilimini yavaşlatır ve bu sayede kafeine bağlı uyarıcı etkinin daha dengeli ve uzun süreli olmasını sağlar
...
-Sindirim kolaylaştırıcı ve bağırsak çalıştırıcı etkiye sahiptir.
-Merkezi sinir sistemini uyarıcı etkisi sebebiyle dokularda yağ ve glikozun mobilizasyonunu ve hızlı yakılmasını sağlar.
-Açlık duygusu ve aşırı iştahı engeller.
-İçerdiği Theobromin madde sayesinde kalp adalesinin çalışmasını hızlandırarak vücuttan su atılımını kolaylaştırır. ödem giderici etkisi ile de özellikle karbonhidrat kısıtlı zayıflama rejimlerine olumlu katkı sağlar.
-Vitamin ve mineral yapısı, içeriği ve miktarları bakımından üst düzeyde bir fiziksel performans sağlayacak en uygun yapıdadır.
-Mate, özellikle spor yapan ve ağır bedensel aktivite gösteren kişiler için mükemmel bir enerji kaynağıdır. Vücudun ve zihnin erken yorulmasını engeller.
-Metabolik prosesi aktive edip kan akışını hızlandırarak, vücudun yaşamsal öneme sahip besinlerden optimum düzeyde yararlanmasını sağlar. Böylece zihinsel aktivitenin artmasına katkıda bulunur...
kaynak:mateyapragi.com

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?