DUTUN FAYDALARI

23 Kasım 2008 Pazar Dut bir çok derde deva bir meyvedir.Meyveleri beyaz ve kara olan dutun içerisindeki vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliği vardır.Fakat çok çabuk zamanı geçen bir meyve olduğu için dut kurusu olarakta tüketilmektedir ,dut kurusu sadece C vitaminini içerisinde saklayamamaktadır birde içerisindeki su oranı düşüktür.Bunu dışında meysiminde yenilen duttan vitamin bakımından hiç bir farkı yoktur.
Dutun faydaları
-Ateş düşürür.
-İştah açar
-Vücuda kuvvet verir
-Kansızlığa iyi gelir.
-Karaciğeri kuvvetlendirir.
-İdrar söktürücü özelliği vardır
-Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
-Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
-Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur. netten

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?