C vitamini, provitamin A ve B vitamininin tüm türlerini içeren mango, mümkün olduğunca çiğ yenilmeli.Tek kusuru biraz pahalı olmasıdır
Mangonun faydaları
*Bu meyve içerdiği vitaminler nedeniyle sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlı.
* Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.
*A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler, Sindirimi hızlandırır, Asitli yiyecekleri nötralize eder.
* Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır.
* Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir.
* Ayrıca tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olur.
*Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur.
*Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir.
*Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.
Olgunlaşmamış mango, satın alınmışsa olgunlaşana kadar oda sıcaklığında 3-5 gün saklanır.
Olgunlaşmış mangoları kapalı plastik çantalarda sebzelikten uzak bir yerde 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
kaynak.netten alıntı
6 yorum:
bu mango baya güzel hemde yazın çok terlemiştim mango ya biraz tuz döküp yediğimde gerçektende terliliğimi geçirdi ve rahatladı herkeze tavsiye ederim hele yaz aylarında .
merhaba ben kübra ilk defa mango yiyorum gerçekten ilginç bir meyve güzel bir tadı var ferahlatıyor.
ben mangoyu bana ihanet eden vefasiz kız arkadaşimla yemeyi sevdim müdayimi oldum şimdi yemeden duramiyom ...
ben mangoyu 10 aylık oğlum değişik meyvelerden tatsın diye aldım. gerçekten faydalarını okuyucunda sürekli yedirmeye karar verdim. tabi oğlumda çok sevdi :))
Mango yedim yerken hafif agizda yanma oluyor bunun sebebi ne acaba
Mango yedim yerken hafif agizda yanma oluyor bunun sebebi ne acaba
Yorum Gönder