MAYDONOZ KÜRÜ NÜN YAPILIŞI VE KULLANIMI:
Kökleri hariç, saplarıyla birlikte 15-20 tane taze maydanozu havanda iyice ezin, üzerine yarım limon sıkınİyice karıştırdıktan sonra sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tüketin, üzerine bir bardak su için.On beş gün ara vermeden her sabah bu kürü uygulayın.Sonra bir hafta ara verin. Bir hafta aradan sonra tekrar on beş gün aynı şekilde kürü uygulayın. Dört-beş ay sonra duruma göre bu kürü aynı şekilde tekrar edebilirsiniz.
‘Maydanoz kuru’ vucudu yabanci kimyasallardan arindirir. Boylece karacigerin saglikli calismasinda etkin rol oynayarak kisinin daha genc, daha saglikli, dinc ve zinde olmasinda etkili olur. Maydanoz, karacigerde bulunan glutathione-S-transferaz (GST) enziminin aktivitesini yukseltir. GST enzimi, gerek besinler yoluyla gerekse de solum yoluyla aldigimiz zararli kimyasal maddeleri zararsiz hale donusturur. Bu kuru uygulayanlar kisa zamanda cok basarili sonuclar alabilirler. Bunun nedeni, maydanozun insan metabolizmasi uzerindeki etkilerinin cok hizli olusmasidir. Maydanoz, dogru sekilde uygulandigi taktirde mucize yaratan bir bitkidir..
KAYNAK:NETTEN ALINTI
0 yorum:
Yorum Gönder