DR GÜRKAN KUBİLAY

9 Ekim 2008 Perşembe Kilo Verdiren Beş Yiyecek
Sardalya: Protein yüklü ve omega3 yönünden oldukça zengin bir besindir. Kan şekerini dengeler metabolizmayı yeniler .Moral ve motivasyonu yükseltmeyi sağlar .
Greyfurt: Yemekten önce yenilen yarım greyfurt, kilo vermeye yardımcı olur, Greyfurt tüketmek kilo vermede çok etkili .
Greyfurt, kanserle savaşan liminoids ve lycopene içerir Kırmızı greyfurt da insan vücudundaki kolesterol oranını düşürmeye yardımcı olur .
Yeşil çay: Besin değeri taşımayan bitki kilo vermenizi hızlandırır ve incelmenize çok yardımcı olur. Yüksek oranda antioksidan içerir, kalp sağlığımızı destekler, sindirime yardımcı olarak kan şekerini ve vücut sıcaklığını ayarlar.
Metabolizmayı hızlandırır, yağ oksidasyonunu artırır Bu şekilde kilo vermenizi sağlar .
Günde 5 fincan yeşil çay kilo vermek ve rahatlamak için iyi bir yoldur.
Balkabağı: En iyi kilo verdirebilecek besinler arasındadır Uzun süre konserve halinde saklanılmış balkabağında yüksek olanda lif vardır ve buna karşılık 40 kalori kadar düşük bir kalori oranına sahipti.
Lifler insan sağlığı için çok önemlidir ve kilo düzenlenmesinde de büyük yararları bulunur. Tatlandırıcılarla tatlandırıp, bir tutam tarçın, badem ve hindistan cevizi ekleyerek kan şekerinizi düşürebilirsiniz
Sığır eti: Et çok iyi bir diyet besinidir çünkü içinde antibiyotik, steroid ve hormon içermez. Eğer etten kendimizi sakınırsak kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Yüksek protein diyetleri çeşitli sebeplerden dolayı kilo kaybına neden olur.
İçerdiği protein metabolizmayı uyarır, daha uzun süre tok hissettirir ve iştahınızı azaltır Ayrıca, sığır eti yüksek miktarda omega 3 içerir bu da size sağlıklı bir hayat kazandırır.
kaynak:seda sayan

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?