PERVİN BULGAK MASKELERİ

25 Eylül 2008 Perşembe Bio-Kozmetoloji Uzmanı Pervin bulgak evde yapabileceğiniz ucuz ama pratik maskelerin tarifleri veriyor
Çilek Maskesi:Canlandırıcı etkisi vardır, kuru ciltlere önerilir. Ancak gerici etkisi nedeniyle 10 dakikadan fazla ciltte tutulmamalıdır. 4 çileği ezerek 1 çorba kayığı nemlendirici kremle karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün ve 5 dakika bekletin. Ayda 2 kez uygulanabilir.Hassas ciltlere alerji yapacağı için kullanmamalarını tavsiye ederim .
Elma Maskesi:Karma ciltlere öneriliyor, zira yüzün yağlı olmayan bölgelerini kurutmaz. 1 kahve kaşığı elmanın içini iyice ezerek, 2 kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve 20 dakika yüzünüzde bırakın. Haftada 2 kez uygulayın.
Limon Maskesi:Yağlıya yakın normal ve problemli ciltler içindir. Portakal maskesi gibi hazırlanır. Ancak yüzünüzde 5 dakika bekletin ve problemler düzelinceye kadar haftada 2 kez uygulayın.
Salatalık Maskesi:Sıkıştırıcı ve ferahlatıcıdır. Yağlıya yakın ciltler için idealdir. Salatalığın çekirdeksiz bölümünden 1 kahve kaşığı alıp ezdikten sonra, 2 kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. 10 dakika yüzünüzde bekletin. Bu maskeyi ayda sadece 2 kez uygulayın.
Yumurta Maskesi: 2 avuç buğday, 2bardak suda ezilir. 2yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür
Etkisi: Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.
Kayısı Maskesi:3 tutam defne yaprağı, 1 tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. 1 adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.
Etkisi: Yüzdeki sivilceleri gidermek ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç beyazlamasını sağlar.
>>Pervin Bulgak Pratik Bilgiler için Tıklayınız<<
KAYNAK:mynet.com

0 yorum:

Bu Konuları Okudunuz mu ?