AHMET MARANKİ BAĞIRSAK PARAZİTLERİ

11 Ocak 2009 Pazar Prof.Dr.Ahmet Maranki Bağırsak solucanları tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak 3 ayrılmaktadır dedi ve ekledi.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasında şerit olarak bilinir. İyi pişmemiş etlerle insanlara geçer.
Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak,normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu başlar.
Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller
Tenyaları düşürmek için
-1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı içilerek başlanır ve gün içerisinde,toplam 4 bardak tüketilir.
- 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlenilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.
- İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir. Öğleye kadar birşey yenilmemelidir.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.
Yuvarlak solucanlar:Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.
Yuvarlak solcanları düşürmek için 1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.
Kıl kurtları: Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.
Kıl kurtlarını düşürmek için
Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.
maranki.com

2 yorum:

hülya dedi ki...

parazit resimlerini göremedim

Adsız dedi ki...

menim qizimda bir kil kurt yuvarlaq solugan kurt var.bir nece haplardan kullanib amma hic bir etkisi olmamisdir.

Bu Konuları Okudunuz mu ?